Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5915 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   02 Nisan 2012 - 19:16

Vali 10 Numara Yağda Yine Gündemde

Büyüt
Küçült
Vali 10 Numara Yağda Yine
Bugün HaberTürk Kanalı'na konuk olarak sunucu Sorel Dağıstanlı'nın 10 Numaralı yağla ilgili sorularını cevaplayan Vali Dursun Ali Şahin Türkiye'nin gündemindeki konulara açıklık getirmeye devam ediyor.

Bugün HaberTürk Kanalı'na konuk olarak sunucu Sorel Dağıstanlı'nın 10 Numaralı yağla ilgili sorularını cevaplayan Vali Dursun Ali Şahin Türkiye'nin gündemindeki konulara açıklık getirmeye devam ediyor.   Son günlerde gündemden düşmeyen ve geçen sene Görele’de meydana gelen kaza sonrası Vali Şahin’in yerinde ve doğru tespitiyle gündeme taşıdığı 10 numaralı yağ ile ilgili düşüncelerini açıklayan Vali Şahin,” ilk kez Yalova’da görev yaptığı sırada tenekelerin üst üste konulduğunu görünceye kadar bende ne bunun olduğunu bilmiyordum. Mevzuatını araştırınca bu konuda gayri yasal faaliyetlerin zuhur ettiğini gördüm. Yalova’da Ben orada tam bu işin üzerine gittim ki oradan tayinim çıktı Giresun’a geldim” dedi.   Geçen sene Görele’de meydana gelen kazaya da değinen Vali Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:   “10 kişinin 10 numara yağ kullanımından dolayı yanma sonucu vefatları beni çok üzdü. Kendi kendime dedim ki bu konuda elimden geleni yapacağım İlimizde 10 numara yağ satan 8 yeri derhal kapattırdım. Ve yol kenarlarında ışıklandırma ile 10 numara yağ reklamı yapan işyerlerinin bütün reklam panolarını derhal yıktırdım.   Bolu, Sakarya ve Afyon’da aynı olaylar meydana geldi. . Gerçekten üzücü olaylar oldu. 300-400 TL. kazanayım diye tanınmış firmaların bile böyle bir yola teveccüh etmeleri hiç de doğru değil. Çünkü bunun 10 numara yağdan dolayı yandığı açık ve seçik bir şekilde belli. Sizin programda da izlediğim gibi mazot parlamaz ama, 10 numara yağ çeşitli maddelerle karıştırıldığında büyük bir parlama ile yanar.    Giresun’daki otobüsün yanması da görgü tanıklarının ifadesine göre büyük bir parlama ile yandığı ifade edilmiştir. Bizim bildiğimiz hiçbir dizel mazot parlamaz yanmaz. Buradan hareketle 10 numara yağın bu araçların yanmasında büyük etkisi olduğunu gördük.   Bu konuda hiç müsamaha etmeden, karşı durulması lazım. Bu konuda hiç kimsenin ruhsatı yok. Tamamen ruhsatsız bir şekilde satışa sunuluyor. Bidonları ortadan yararak araçlara uygunsuz bir şekilde doldurarak bu olayı gerçekleştiriyorlar. Bu gibi suç aletlerini mutlaka yetkililer görmeli ve bunu engellemeliler.” dedi.  

    

 

    



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir