Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5997 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Temmuz 2012 - 10:29

Vali Şahin Bölge Halkını Bilgilendirdi

Büyüt
Küçült
Vali Şahin Bölge Halkını
Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili toplantı yapılarak yöre halkı bilgilendirildi.

Vali Şahin Bölge Halkını Bilgilendirdi
Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili toplantı yapılarak yöre halkı bilgilendirildi.   Dün Valilikte yapılan toplantıya İl Özel İdare Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcısı, İlçe Kaymakam Vekili, Köprübaşı ve Aydınlar Belediye Başkanları, yörenin mahalle ve köy muhtarları ile bölge sakinleri katıldı.   Vali Şahin, iki aşamalı olarak yaptığı toplantıda önce muhtarların sonra da yöre sakinlerinin görüşlerini alarak, kurulması planlanan tesisle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.   Hayatta hep doğru ve doğrudan yana olduğunu, 34 yıllık meslek hayatında her zaman halkın yararına ve menfaatine çalıştığını kaydeden Vali Şahin, “Kesinlikle yanlış ve sizin zararınıza olan bir işi yapmam. Ben bölgeye 3 kez giderek incelemede bulundum. Sizi yanlış bilgilendirenler olabilir. Doğruları açıklamak için bir araya geldik” dedi   Kurulacak tesisin nizami çöp depolama alanı olmayıp Katı Atık Bertaraf Tesisi olduğunu dile getiren Vali Şahin, “Şu an 50 dönümlük alanın 40 dönümüne Bertaraf Tesisi yapmayı planlıyoruz. Henüz etüt aşamasındayız. 11noktada 25 metre derinliğinde zemin etüdü çalışması yapıyoruz. Ardından İstanbul Teknik Üniversitesinden uygunluk raporu için bir bilim heyetini davet ederek bölgede araştırma yaptıracağız. ÇED raporu da alınacak. Her üçü olumlu olursa Katı Atık Bertaraf Tesisi inşaatına başlanılacak” dedi.   Yapılması planlanan Tesis hakkında da bilgiler de sunan Vali Şahin, şunları söyledi “Çöpler önce ayrıştırılarak, müsait çöpler kompost tesisine gidecek. Kalan posa lot alanına dökülüp kompaktör vasıtasıyla ezilerek üzeri 25cm’lik toprakla kapatılıp yeşil alan haline getirilecek. Çöp sızıntı suları da havuza toplanarak arıtılacak. Hiçbir şekilde çevreye sızıntı ve zarar verilmeyecek”   Vali Şahin tesiste çalışacak yaklaşık 40 kişinin teknik kişiler hariç yöre halkından seçileceğini ve bu işten bölgenin kazançlı çıkacağını sözlerine ekledi.      

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir