Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6678 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   16 Temmuz 2013 - 21:26

Vali Şahin ''Çocuk Çalıştırılmayacak''

Büyüt
Küçült
Vali Şahin Çocuk
Mevsimlik Tarım İşçileri toplantısında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, çocuk işçi çalıştırılmayacağını söyledi.



Fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda fındık toplamak için ilimize gelecek olan mevsimlik gezici tarım işçilerinin sorunlarının giderilmesi ve alınacak tedbirlerle ilgili toplantı bugün Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şahin, Giresun’da göreve başladığından bu yana ilimize gelen konuk işçilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi ve çocuk işçiliğinin önlenmesiyle ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çocuk işçi çalıştırmanın sadece Türkiye’nin değil dünyada bir çok ülkenin sorunu olduğunu kaydeden Vali Şahin, “ Bu işi önlemek kolay değil. Ve sadece Valinin, kaymakamın, İşkur yetkililerinin görevi olmayıp hepimizin görevidir. Geçtiğimiz yıl bu konuda tedbirlerimizi almıştık. Bu yılda fındık hasadında çocuk işçi çalıştırılmaması için tüm tedbirleri alacağız. Konuk çocuklarımıza eğitim, spor, gezi, çevreyi tanıma gibi aktiviteler sunacağız. Onlara adeta doyasıya kamp yaptıracağız. Özetle 16 yaşından küçük çocuklar ne suretle olursa olsun çalıştırılmayacak. Güvenlik güçlerimiz sürekli denetimde bulunacaklar. Ayrıca İşkur bünyesinde  oluşturulan heyette sık sık denetim yapacak. Bu konuda kaymakamlarımız muhtarlarla ve diğer ilgili yetkililerle toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunsunlar” dedi.

Toplantıda, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerimiz olmak üzere yurdun çeşitli yörelerinden  ilimize gelecek olan fındık işçilerinin ilimizde bulundukları süre içinde konaklayacakları Geçici Toplanma Merkezleri başta olmak üzere, 16 yaşından küçük işçilerin çalıştırılmasının önlenmesiyle ilgili alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıya Vali Şahin’in yanı sıra Vali Yardımcıları Fethi Yorulmaz ve Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Kaymakamlar ve diğer yetkili birimler katıldı.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir