Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4847 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Temmuz 2013 - 21:22

Vali Şahin İftar Programında

Büyüt
Küçült
Vali Şahin İftar
Vali Dursun Ali Şahin dün akşam Tempo Tv.nin iftar programına katıldı

Hacı Miktat Cami İmam-Hatibi Ali Süral’ın hazırlayıp sunduğu programına konuk olan Vali Şahin, kendisine yöneltilen soruları net bir şekilde cevapladı.

 

Sözlerine ramazan ayının bolluk, bereket ve rahmet ayı olduğunu belirterek başlayan Vali Şahin, yayınladığı ramazan mesajı, ilde ramazan dolayısıyla yapılan gıda denetimleri, hafta sonu temeli atılan huzurevi, sahurda çalan davul anketi, uygulamasına son verilen sahur topu, Giresun genelinde başlatılan meyve fidanları dikme seferberliği, ildeki okuma yazma kursları, il genelinde yaptırılan umumi tuvaletler, Kaleye mescit yapımı, merkezi vaaz ve ezan uygulamasına son verilmesi, din görevlilerine bilgisayar kursu ve ses eğitimi görüşlerini açıkladı.





“Tercihim Mütevazi İftar Sofraları”

Dün Akşam Tempo TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan İftar Programına katılan Vali Şahin, israfa kaçan şatafatlı iftar sofraları yerine mütevazi iftar sofralarını seçtiğini söyledi.

Her zaman halkla iç içe olmayı, fakir fukaranın sofrasında yer almayı  tercih ettiğini belirten Vali Şahin,  “ 9 yıl İstanbul’da görev yaptıktan sonra buraya geldim. Benim içinde bir uhte olmuştur. 5 yıldızlı otellerde açılan iftarlar açıkça söyleyeyim hiç hoşuma gitmeyen bir tutumdu. 5 yıldızlı otellerdeki iftar davetleri yerine fakir fukaranın sofrasında arkadaşlarımla beraber bulunmayı istiyorum. Önümüzdeki haftadan itibaren merkezde ve ilçelerimizde bir kısım hanelere gidip onların iftarlarında bulunmak istiyorum.”dedi.

Ramazanın esas gayesinin fakiri fukarayı ve yolda kalmışı daha çok hatırlamak olduğunu belirten Vali Şahin, “ Tok acın halinden pek anlamaz. Veya anlasa da pek önemsemez. Bu ayda buna önem vermek lazım. İnsanlardaki cömertlik duygusunun en gelişmiş olduğu bu ayda fakir fukaranın kalbini kazanmak, onların çoluk çocuğunun da yüzünün gülmesini sağlamak bizim görevimizdir.”şeklinde konuştu.

“Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı”

Vali Dursun Ali Şahin, gıda denetimlerinin Ramazan ayında sıklaştırıldığını söyledi

Sunucu Ali Süral’ın gıda denetimleriyle ilgili sorusuna Vali Şahin, şu cevabı verdi: “Denetimlerimiz sadece Ramazana has olarak değil, her an devam ediyor. Şuan ilimizde 6 ayrı grup araçlarıyla birlikte çeşitli kademelerde denetimler yapmakta. Bir kısmı sadece gıda maddelerini denetlerken, bir kısmı yol güzergâhı üzerindeki işgalleri, bunun gibi bir kısmı binaların boyası, sıvası olmuş mu olmamış mı bunu denetliyor. Bir kısmı ise bazı yaylalarda giydirmeler yapılıp yapılmadığını denetlemekte. Gıda denetimleriyle ilgili olarak  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüyle gerekli diyalog sağlayarak Ramazan ayında denetimlerimizi bir nebze olsun daha da sıklaştırdık.  Sıklaştırdığımız fırın denetimlerinde epeyi yol kat ettik. Merkezdeki 80 fırının çalışmaları gayet iyi. İlçedeki fırınların denetlenmesini de yapacağız. Vatandaşın güvenerek ekmeğini yemesi bizim asli görevimizdir.”

Merkezi Vaaz Tembellik Oluşturuyor

  Vali Şahin, merkezi vaaz ve ezanda geriye dönüşün olmayacağının altını çizerek, Merkezi vaazın ve ezanın din görevlilerini tembelliğe sevk ettiğini söyledi.
 

Merkezi Vaaz ve ezanın din görevlileri üzerine rehavet çöktürerek tembelliğe sevk ettiğini  belirten Vali Şahin, din görevlilerinin diyanet başta olmak üzere çeşitli yayınlarını okuyarak vaaz konusunda kendilerini geliştirebileceğini, okuduklarını cemaatle paylaşarak  hem kendisinin hem de cemaatin  öğrenebileceğini kaydetti. “Merkezi vaaz da kesinlikle geriye dönüşü olmayacak.” diyen Vali Şahin,”En güzel öğrenmek öğretmektir. Bir din görevlisinin ezanla camiye girmesi ve hemen akabinde çıkması doğru değildir. Bir din görevlisinin görevi caminin duvarları içerisinde ihata duvarları ile sınırlı değildir. Önemli olan din görevlisinin görevi ihata duvarlarının dışına taşırmasıdır. Halkla olan münasebetidir. Halkın bilinçlendirilmesidir. Diyanetin bir sürü emirleri vardır. Her öğle namazının arkasından ne olacak, öncesinde ne yapılacak. İkindi de ne yapılacak. İkindi namazının öncesinde, sonrasında, akşamın öncesinde sonrasında hangi sure okunacak, hangi fıkhi konular okunacak. Yatsı namazında ne yapılacak. Hepsi belirtilmiştir. Fakat uygulamaya gelince maalesef Türkiye’ de bunları uygulayan çok az cami vardır. Belki bir ilde 10-15 cami ya uygular ya uygulamaz. Bu emirler yerine getirilmesi gerekir. Merkezi sistem vaaz bu tembelliğe tembellik katıyor. Din görevlilerinin üzerine  adeta rehavet çöktürüyor.Bu nedenlerden dolayı kaldırdık. Ama merkezi sistemle ezanın tam olarak kaldırılması mümkün görünmüyor. Çünkü her yerde camii yok, bazı yerlerde hoparlörler var, o hoparlörler bazı yerlerde imam izine ayrıldığında o camiden ezan okunması gereklidir. İmam izine ayrıldı diye caminin kapısına kilit vurulacak değildir. Tabi merkezi sistem açılarak o cami de ezan okunması sağlanmış oluyor. Merkezi sistemden vaaz kesin olarak  kaldırılmıştır. Ezan ise ihtiyaç halinde okunmaktadır.”şeklinde konuştu.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir