Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9161 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2011 - 10:50

Vali Şahin' in Aile Haftası ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Büyüt
Küçült
Vali Şahin in Aile Haftası ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin "Aile Haftası" nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şunları kaydetti.

      Aile, toplumun en küçük birimi ve temel taşı olan kutsal bir kurum,  milli ve manevi değerlerin, gelenek ve göreneklerin öğrenildiği ilk okuldur. 

      Toplumun çekirdeğinin oluşturan aileler, sağlıklı bir toplum oluşumunun vazgeçilmez temel kurumudur. Sağlıklı aileler güçlü ve sağlıklı toplumları oluşturur. Bu nedenle, her toplum kendini meydana getiren birimlerin yani ailelerin sağlık ve bütünlüğünü önemsemek ve onu korumak durumundadır

 
 Dünyada ve ülkemizde değişen toplum yapılarına rağmen aile, günümüzde halen geçerliliğini koruyan bir kurumdur. Aile oluşturma eğiliminin az ve boşanma oranlarının yüksek olduğu ülkelerde dahi aile toplum tarafından önemsenmekte ve temel bir kurum olma özelliğini sürdürmektedir  

      Güçlü  bir devlet olabilmek, güçlü bir aile yapısına sahip olmakla doğru orantılıdır. Tarihte aile yapısı sağlam olan milletler büyük ve güçlü devletler kurarak uzun süre yaşatmışlardır. Tarihin ilk döneminden beri güçlü aile yapısına sahip olan milletimiz, birçok büyük devlet ve imparatorluk kurarak diğer milletlere örnek olmuşlardır. 

      Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde son dönemlerde yaşanmakta olan değişim süreci sosyal ve kültürel alanları da etkilemektedir. Bu değişimden etkilenen kurumların başında ise aile kurumu gelmektedir. 

      Aile içi demokrasiyi geliştirmek, toplumsal gelişim ve değişimlere uyumu ve mücadeleyi kolaylaştıracaktır. Aile içinde sağlıklı  iletişim sağlanması ve karşılıklı sevgi-saygı duygularının yoğun olarak yaşanması ile daha sağlıklı bir aile ve toplum oluşacağına inanıyorum. 

      Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin “Aile Günü” ve  “Aile Haftasını” kutluyor sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

 

19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı Mesajı 

 
 “Bu gün milletçe, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı olan Gençlik ve Spor Bayramını bir kez daha coşkuyla ve gururla kutlamanın büyük sevincini yaşıyoruz. 

      19 Mayıs Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Anadolu’ya ayak bastığı, milli kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade meşalesinin yandığı tarih olması bakımından büyük önem taşımaktadır. 

      Samsun’a  çıkış; Birinci Dünya Savaşı sonrasında  bitkin ve çaresiz kalan milletimizin silkinip ayağa kalkışıdır. Anadolu’ya taşınan mücadele azmi sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm vatan sathına yayılmıştır. 

      Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’dan başlattığı hürriyet hareketi, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurda dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle taçlandırılmıştır.   

      Samsun’dan başlayan bu şuur ve heyecan milletimizin var olma mücadelesinin bir dönüm noktası olması bakımından her zaman hatırlanması, anlaşılması ve yaşatılması gereken tarihi bir olaydır. 

      Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin, tarihin dönüm noktaları olan bu gibi hadiseleri iyi öğrenerek, onlardan sonuçlar çıkarmaları çok önemlidir.  

      Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize; mutlu, huzurlu ve donanımlı olmaları için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi hepimizin görevi olmalıdır.  

      Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Büyük  Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum

   


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir