Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6662 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   27 Ekim 2011 - 18:48

Vali Şahin' in Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyüt
Küçült
Vali Şahin in Cumhuriyet Bayramı
Vali Dursun Ali Şahin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şu görüşlere yer verdi.

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI 

      Vali Dursun Ali Şahin Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Şahin mesajında şu görüşlere yer verdi. 

      “Esareti kabullenmemiş, inandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet’in 88. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içindeyiz. 

      Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet sıfatıyla miras bırakan başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.  

      Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu eser büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, özgüvenini sağlam tutan heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin bugünkü nesillere armağanıdır. 

      Cumhuriyet, yeni kurulan bir devletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir kazanımdır. Türk Milleti tarih boyunca hep özgürlüğüne düşkün olarak yaşamış ve Kurtuluş Savaşını da bu azimle kazanmış bir millettir.  

      88. Yılını kıvanç ve coşkuyla kutladığımız bu en büyük Bayramımız, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur.  

      Milletçe, birlik ve bütünlüğümüze, barış ve kardeşliğimize sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. 

      Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 88 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma başta olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren Ülkemiz, barışı esas alan dış politikasıyla, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. 

      Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkelerarası amansız bir rekabetin yaşandığı yüzyılımızda ülkemiz bilgiye önem vererek, teknolojik alanda önemli başarılara imza atmış ülkeler arasında yerini almıştır.  

      Bundan sonrada Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği, evrensel ilkeleri muhafaza ederek uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürülecektir. 

      Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin 88'inci yılını kutluyor, büyük önder Atatürk, silah arkadaşları ve canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

CUMHURİYET BAYRAM PROGRAMI BELİRLENDİ 

      Cumhuriyet Cumhuriyetimizin 88. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlama törenleri yarın öğlende başlayacak.             

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın (28 Ekim 2011 Cuma) saat 13.00’de Giresun Kalesi’nden yedi (7) pare top atışı ile başlayıp 29 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 24.00’de sona erecek.              

Bayram başlangıç saatinden önce ve bayram süresince resmi, özel tüm kurum ve kuruluşlar, okullar, bina ve işyerleri, ticarethaneler, caddeler, kara ve deniz ulaşım araçları Bayrak Kanununda belirtilen niteliklere uygun bayraklarla donatılıp süslenecek, gece de ışıklandırılacaktır.             

TÖRENLER              

28 Ekim 2011 Cuma             

Saat 13.00’de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenkler sunulacak, Saygı Duruşunu müteakip İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.             

29 Ekim 2011 Cumartesi            

Saat 09.00’da Vali Dursun Ali Şahin, Valilik Makamında tebrikleri kabul edecek.             

Saat10.00’da Atatürk Stadı’nda, Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı  askeri birliklerin, öğrencilerin, resmi ve özel kuruluşlar ile halkın bayramını kutlayacaklar. Ardından bayram kutlama töreni başlayacak. Kutlama törenlerinde, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verilecek.  

      Hava Şartlarının Yağışlı Olması  Durumunda; 

      Saat 10:00’da Atatürk Stadyumundaki tören, her okuldan 40’ar kişilik öğrenci ve 10’ar öğretmen grubunun katılımı ile 19 Eylül Spor Salonunda yapılacaktır.

     


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir