Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4742 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   31 Aralık 2012 - 08:20

Vali Şahin 'İnci Ertuğrul' un Konuğu Oldu

Büyüt
Küçült
Vali Şahin İnci Ertuğrul un Konuğu
Vali Dursun Ali Şahin, TRT Haber kanalında canlı olarak yayınlanan ''İnci Ertuğrul İle Haber Tadında'' adlı programa konuk oldu.

İnci Ertuğrul İle Haber Tadında

Vali Dursun Ali Şahin, TRT Haber kanalında canlı olarak yayınlanan ''İnci Ertuğrul İle Haber Tadında'' adlı programa konuk oldu.   TRT Haberde bugün saat 11.25’de başlayan ve sunuculuğunu İnci Ertuğrul’un yaptığı canlı yayınlanan programda Vali Şahin, Tuz ve Şeker Genelgeleri ile bazı konularda önemli açıklamalarda bulundu.   Halkın sağlığına zararlı olduğu için bu genelgeleri yayımladıklarını belirten Vali Şahin, “Amacımız yasaklamak değil, halkımıza rehberlik etmektir.” dedi. “Sağlık her şeyin başında gelir” diye sözlerine devam eden Vali Şahin “Kişilerle ilk karşılaştığımızda konuşmaya önce sağlıktan başlarız. Ondan sonra konuya gireriz. 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, Valilere ve kaymakamlara sağlıkla ilgili gerekli tedbirleri alma görevi verilmiştir. Bu Kanun’dan hareketle halkımızın sağlığının korunması ve daha sağlıklı olması için onlara rehberlik etmek amacıyla bu genelgeler hazırlanmıştır. Bu genelgeler, yasak emir olarak değerlendirilmemelidir.” dedi.   Tuz genelgesi ile ilgili düşüncelerini aktaran Vali Şahin, “Bölge insanımız ortalama günde 18 gr tuz tüketiyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ise tuz tüketim oranını günlük 3-7 gr olarak belirlemiştir. Lokantaya giden insanlarımız, yemeğin tadına bakmadan, alışkanlık olarak yemeğe tuz atıyorlar. Genelgemizle tuzlukların masalardan kaldırılmasını sağladık. Müşterinin talep etmesi halinde masalara tuzluk konulacaktır.” açıklamasında bulundu.   Şeker Genelgesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Vali Şahin, “Şekerin Kalori değeri çok yüksek olduğundan, sağlık açısından risk taşımaktadır. Ayrıca çay servislerinde şekerin ambalajsız olarak, elinde gelip gitmesi hijyen açısından da doğru değildir. Bundan hareketle halkın sağlığını korumak ve şeker israfını önlemek amacıyla çay servisleri yapılırken şekerin ambalajlı olarak verilmesini istedik. Müşteri arzu ettiği takdirde ilave şeker alabilir.” dedi.   Vali Şahin, konuşmasının devamında, halkın sağlığının korunması için yeme ve içme yerleri başta olmak üzere tüm işyerlerinin denetlendiğini ifade etti.   Gelecekte lokanta ve restoranlarda bulaşık makinesi kullanılması mecburiyeti getireceklerini söyleyen Vali Şahin, ayrıca her kahvehane ve çay ocağında da 3 yerel ve 2 ulusal gazete bulundurulma zorunluluğu getireceğini sözlerine ekledi.   Programın akışı içerinde her iki genelge ile ilgili, Giresun ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarla yapılan röportajların görüntüleri de ekrana getirildi.

 

 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir