Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4728 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Aralık 2012 - 18:30

Vali Şahin Kanal G Haberde

Büyüt
Küçült
Vali Şahin Kanal G
Dün akşam Kanal G haber programına katılan Vali Dursun Ali Şahin, Muzeyyen Parnak'ın gündemdeki sorularını cevapladı.

Vali Şahin Kanal G Haberde

Dün akşam Kanal G haber programına katılan Vali Dursun Ali Şahin, Muzeyyen Parnak'ın gündemdeki sorularını cevapladı.   Televizyon bakım sorumlusu Yaşar Çakır ve Haber Müdürü Züfer Çakır tarafından karşılanan Vali Şahin, Ankara temasları, çöp, projeler ve kış lastiği uygulaması ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.   Planlanan projelerin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Şahin, teleferik projesinin Bakanlıktan onay aldığını ve bu ay sonunda da Anıtlar Yüksek Kurulu’n da görüşüleceğini belirterek önümüzdeki yılın ikinci yarısına doğru teleferiğin hizmete gireceğini söyledi.   Ankara temaslarının da çok olumlu geçtiğini dile getiren Vali Şahin, yaklaşık 18-20 milyon TL. lik kaynak sözü aldığını ve ayın 20’sinden sonra tekrar Ankara’ya gideceğini kaydetti.   Çöp konusundaki eylemlere de değinen Vali Şahin, “Vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir. Vatandaşlar demokratik haklarını kullanıyorlar. Çöp işine ben değil uzmanlar karar verdi. Çavuşlu Belediye Başkanı çekimser kalmış diğer belediye başkanları uygundur diye imza atmış. Tesisimiz Türkiye’de ilk 3’e girecek bir tesistir. Tesis bittiğinde herkes iyi olmuş diyecek, teşekkür edecek. Eğer mahkeme durdurma kararı verirse anında inşaatı durduracağım.” dedi.   Kış lastiği uygulaması ile ilgili soruyu da cevaplayan Vali Şahin, bu konudaki genelgenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’n dan çıktığını ve ticari araçlarda 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastikleri uygulamasına başlanılacağı belirtildiğini, ilimizin mevsim şartları dikkate alınarak sahil kesimindeki ilçelerde 15 Aralık-15 Mart tarihinde, iç bölgelerdeki ilçelerde ise 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanılmasının zorunlu olacağını söyledi.

Kanal G televizyonu haber programına katılan Vali Şahin, Ankara temasları ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek  “Benim görevim her şeyden önce gelir, önceliğim Giresun’dur. Gittiğim yerden Giresun için bir şey almadan, kazanmadan ayrılmam. Hatta gittiğim yerlerde bu iş olmayınca bu binadan ayrılmam dedim ve sağ olsunlar istediğimin bir çoğunu aldım.” şeklinde konuştu.    Daha fazla kaynak almak için bu ayın 20’sine doğru tekrar gitmeyi düşünüyorum diyen Vali Şahin şunları söyledi;  “Geçen hafta pazartesi gününden itibaren hummalı bir şekilde neredeyse 25 e yakın birime uğrayarak yüzüm gülerek Giresun’a döndüm. Öncelikle bakanlıklara ziyaret oldu. Önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına uğradım. Orada bizim Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili görüştüm. İnşallah müspet olarak neticelenecek. Daha sonra esas benim için önemli olan Kültür ve Turizm Bakanıyla görüştüm. Görüşme çok iyi geçti. Değerli bakanım benim isteklerime müspet şekilde cevap verdi.   Maliye Bakanıyla görüşmelerim de çok olumlu geçti.  Müsteşar ve değerli bürokratlarıyla yapılan değerlendirmeler verimli oldu.  Önümüzdeki dönemde bunların yansımaları gelecek. Hem de ayın 25 ine kadar bu işler gerçekleşecek. Bu konudan son derece memnunum. Milli Eğitim Bakanlığından çok şeyler bekliyorum. Onlar geldiğinde Giresun’un okulları özel okulların yanında parmakla gösterilecek şekilde olacak. Önümüzdeki dönemde yeni bir okul yapımıyla ve 3 tane öğrenci yurdu yapımı olacak. Özellikle kız öğrenci yurdu yapılacak. Modern yurtlar konusundaki ısrarımız meyvesini verecek.   Bunun dışında genel müdürlerle de görüştüm. Bu görüşmeler de olumlu geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki görüşmede özellikle köylerdeki kanalizasyon konusunda 2-2,5 milyon TL. kadar yardım alacağız. İller bankasından bağış konusunda köylerimize hizmet konusunda görüştüm. Ondan da netice alacağıma inanıyorum. Bu arada takriben toplam 18-20 milyon kadar bir meblağı Giresun’a kazandıracağız.  
Ziyaretlerim sonucunda; Milli Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığından ilimize yaklaşık 18-20 milyon tl. lik girdiler olacak bu da özel idare bütçesinin  3/2 si oranındadır. Bu nedenle Ankara’dan yüzüm gülerek ayrıldım.”





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir