Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4982 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   28 Aralık 2012 - 10:47

Vali Şahin Mehmet Akif'i Andı

Büyüt
Küçült
Vali Şahin Mehmet Akifi
Vali Dursun Ali Şahin'in Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 76. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj:

Vali Şahin Mehmet Akif'i Andı

Vali Dursun Ali Şahin'in Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 76. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesaj:   “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ölümünün 76. yılında rahmet minnet ve şükranla anıyoruz.   59 yıllık ömrünü Türk ve İslam aleminin dertleriyle uğraşarak geçiren Mehmet Akif, özellikle de Kurtuluş Savaşı sırasında büyük yararlılıklar göstermiştir.   Mehmet Akif, düşmana karşı verdiğimiz bağımsızlık savaşında milletimizin duygularını edebi bir üslupla kaleme alarak eşsiz bir eser olan İstiklal Marşımızın oluşmasını sağlamıştır.   Milletimizin hislerine tercüman olan Milli Marşımızı bizlere hediye eden İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy, yaşayarak tanıklık ettiği, engin ruh ve mana dünyasıyla destanlaştırdığı varoluş mücadelemizi şiirleriyle en güzel şekilde dile getirmiştir.   1921 yılında yazmış olduğu İstiklal Marşı´nın üzerinden 91 yıl geçmesine rağmen her okunduğunda bizlere heyecan veren sözleri, onun ne kadar büyük bir şair olduğunun göstergesidir.   İstiklal Marşımızı yazdıktan sonra, “Allah bu millete, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası, Türk milletinin müşterek bir duası olmuş, insanımızın dilinden hiçbir vakit düşmemiştir.   Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un millet sevgisi mücadele azmi ve bağımsızlık aşkı dün olduğu gibi bugün ve yarında milletimizin geleceğine ışık tutacaktır. Bizlere düşen en büyük görev, Mehmet Âkif’i mutlaka çocuklarımıza anlatmalıyız ve eserlerinin okunmalarını sağlamalıyız.   Bu duygu ve düşüncelerle; büyük üstad’ı hakka yürüyüşünün 76. yılında rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.”




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir