Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8271 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Eylül 2012 - 11:56

Vali Şahin Şebinkarahisar'da

Büyüt
Küçült
Vali Şahin
Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, beraberinde bazı daire amirleri ve teknik elemanla birlikte Şebinkarahisar İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Şahin Şebinkarahisar'da

Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin, beraberinde bazı daire amirleri ve teknik elemanla birlikte Şebinkarahisar İlçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.   Sabah saat 9.00’da ilçe girişinde Kaymakam Avni Oral ve eşi, Belediye Başkanı Şahin Yılancı ve eşi, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz ve eşi tarafından karşılanan Vali Dursun Ali Şahin ve eşi Melahat Şahin ziyarete Hükümet Konağından başladı.   Şebinkarahisar Hükümet Konağı girişinde daire amirleri tarafından karşılanan Vali Şahin, binaya girişte de bir kaymakamlık görevlisi tarafından çiçekle karşılandı.   Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda daire amirleri ile birlikte ilçede gerçekleştirilecek ziyaret ve incelemelerle ilgili kısa bir durum değerlendirilmesi yapan Vali Şahin, beraberindeki heyetle birlikte Belediye Sosyal Tesislerinde sabah kahvaltısı yaptı.   Kahvaltıya Vali Dursun Ali Şahin ile birlikte İlçe Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Bölük, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammet Angın, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ömer Tekin, İl Özel İdaresi Yol ve Trafik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kemal Bilgin, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü İbrahim Karaca, Yatırım ve İnşaat Müdürü Erol Sandıkçı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Özgan, ilçe daire amirleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.  

Şebinkarahisar’da Muhtarlar Toplantısı
Vali Dursun Ali Şahin, Şebinkarahisar’da Köy Muhtarlarının da katılımı ile İlçe Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı yaptı.   Şebinkarahisar Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda bugün saat 10.30’da gerçekleştirilen toplantıda eğitim, yol ve su sorunları gibi sorunlar ele alındı.   Vali Şahin Toplantıda yaptığı konuşmada; “Şebinkarahisar’ı eski günlerinde olduğu gibi ticari bir merkez haline getirmek, çevre ilçelerin ticaret merkezi konumuna tekrar geri döndürmek için uğraşıyoruz” diyerek Şebinkarahisar’a yapılan yol çalışmalarının her iki taraftan da devam ettiğini söyledi.   Vali Şahin Ozanlı Köyü’nden Akıncılar Köyü’ne Kılıçkaya Barajı üzerinden yapılacak bağlantı yolu ile 74 Km’lik yolun 22 Km’ye düşürüleceğini, dolayısıyla 52 Km’lik bir kısalma olacağını ve bunun sonucunda da Şebinkarahisar’ın eskiden olduğu gibi ticari bir cazibe merkezi haline geleceğini belirterek “İlçeyi ticaret’te olduğu kadar turizmde de cazibe merkezi haline getirme uğraşlarımız devam etmektedir. Meryemana Manastırı’nın yol ve restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Bu büyük bir çalışma oldu. Yine ilçede tarihi camilerimiz var. Kale ve Taşhanlar gibi tarihi değerlerimizi yapılacak çalışmalarla turizme kazandırmaya çalışıyoruz.” Dedi.    Toplantıya katılan muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Şahin, eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşıma kadar tüm sorunların çözüme kavuşturulması için yapılacak çalışmaların neler olabileceğinin ele alınması için ilgili birim müdürlerine not aldırdı. Toplantıda gündeme gelen birçok sorunun 2012 yılı yatırım programında olduğu ve çalışmaların devam ettiği belirtilirken özellikle köy okullarının çevre düzenlemesi ile baraj kıyısındaki köylerin kanalizasyon sorunlarının çözüme kavuşturulması talimatı verdi.     Vali Şahin, toplantıda muhtarların dile getirdiği su ve yol sorunlarının da belirli bir plan dahilinde çözüme kavuşturulacağını söyleyerek Şebinkarahisar’ın yol bakımından gayet iyi durumda olduğunu ifade etti.   Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya; Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammet Angın, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, İl Özel İdaresi Yol ve Trafik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kemal Bilgin, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü İbrahim Karaca, Yatırım ve İnşaat Müdürü Erol Sandıkçı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Özgan, teknik personel, ilçe daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.  



Vali Şahin´in Ş.Karahisar İncelemeleri

Vali Dursun Ali Şahin, 4 günlük Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk ilçeleri ziyaretinin ilk gününde Şebinkarahisar’da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.   Bugün sabah saatlerinde Şebinkarahisar’ı ziyaret eden Vali Şahin öğleden önceki Hükümet Konağı Ziyareti, Kahvaltı ve muhtarlarla yaptığı toplantının ardından hızlı bir tempo ile öğleden sonrada bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.   Öğleden sonraki programın ilk ayağında İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu olarak düşünülen eski Komando Bölük Komutanlığı binasında incelemeler yapan Vali Şahin, buradan tarihi Fatih Camiini ziyaret ederek ardından Kale ve çevresindeki tarihi dokunun tekrar geri kazanılması projesi kapsamında ilçenin önemli tarihi eserleri içerisinde yer alan Tarihi Taşhanlar’da incelemelerde bulundu. Taşanların özel mülkiyette olduğunu öğrenen Vali Şahin, mülk sahibi ile bir görüşme yaparak buranın İl Özel İdaresi kanalıyla istimlâk edilmek suretiyle geri alınması konusunda görüş alışverişinde bulundu.   Avutmuş Mahallesindeki Behramşah Camiini de ziyaret eden Vali Şahin, İl Müftüsü Necati Akkuş’tan camii ile ilgili bilgiler aldı.   Ziyaret ve incelemelerine Yeni Devlet Hastanesi binası, Orman İşletme Müdürlüğü seraları ve sosyal tesisleri ile devam eden Vali Şahin, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra pestil ve köme üretimi yapan Tiryakioğulları Üretim Tesislerini de ziyaret ederek işletme sahibinden çalışmaları hakkında bilgi aldı.   İlçe merkezindeki gezinin son durağında Valilik ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından desteklenen özel bir şahsa ait Yarı Bodur kapama elma bahçesinde incelemelerde bulunduktan sonra ceviz, kızılçam ve akasya fidanları yetiştirilen Şebinkarahisar Orman Fidanlığında incelemelerde bulundu.   Ziyaret ve incelemeler sırasında Vali Şahin’e, Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammet Angın, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü İbrahim Karaca, ilçe daire amirleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluş görevlileri eşlik etti.  


Vali Eşinden Şebinkarahisar Ziyareti
  Vali Dursun Ali Şahin ile birlikte Şebinkarahisar ziyaret eden eşi Melahat Şahin, ilçede bazı ziyaretlerde bulundu.   Sabah saat 9.00’da ilçe girişinde Kaymakam Avni Oral’ın eşi, Belediye Başkanı Şahin Yılancı’nın eşi, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz’nın eşi ve bazı bayan kamu görevlileri tarafından karşılanan Vali Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin, kahvaltıda Kaymakamın, Belediye Başkanının, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı’nın ve Halk Bankası Müdürünün eşleri ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, Malmüdürü V., 125.Yıl Ana Okulu Müdürü ile Belediye Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.   Kahvaltının ardından Vali eşi Melahat Şahin ve beraberindekiler; Şaplıca ve Turpçu Köylerinde muhtaç aile ziyaretlerinde bulunduktan sonra ilçede bulunan Atatürk evi, Yöresel Ürün Satış Yerleri, Tarihi Yerler ile Tamzara Dokuması Teşhir Standı’nı gezdi.   Vali eşi Şahin son olarak Türkiye Yardım Sevenler Derneği Şebinkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti.  

 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir