Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5738 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   05 Temmuz 2013 - 10:24

Vali Şahin “Tepesine Binerim”

Büyüt
Küçült
Vali Şahin “Tepesine
Vali Dursun Ali Şahin, eften püften bahanelerle su konusunda engel olanların tepesine bineceğini söyledi.

Vali Şahin “Tepesine Binerim”

Vali Dursun Ali Şahin, eften püften bahanelerle su konusunda engel olanların tepesine bineceğini söyledi

Dün İl Genel Meclis Toplantısında Görele İl Genel Meclis Üyesi Aslan Nizamoğlu 12 köyü ilgilendiren İnanca Grup Suyu sorununu dile getirdi.

Çeşitli bahanelerle  suyun gelmesine engel olmaya çalışanları sert tepki gösteren Vali Şahin, “Değerli arkadaşlar bu ilde görev yapmak hakikaten zor. 12 köye su getirmeye çalışıyoruz. Birileri yolumuz tahrip oluyor su gelmesin diye  idare mahkemesine gidiyor.  Ormandan izin alıp dağdan götürüyoruz yine gelmesin diyorlar. 12 köye su götürülmesine eften püften sebeplerle karşı çıkıyorlar. Bunlar cezalarını görecekler. Su konusunda engel olanların tepesine binerim. Biz halka faydalı olduğu için su getirmeye çalışıyoruz. Yazık değil mi 12-13  köy bu projeden yararlanacak. Bu konuda 2 kez Valilikte Kaymakamlar, muhtarlar, genel sekreter, su ile ilgilenen gruplarla beraber toplantı yaptık. Nereye giderlerse gitsinler gereğini yaparak suyu mutlaka akıtın dedim. Bu işin sonucunu getireceğiz. Birkaç kişi karşı çıktı diye 12 köyü susuz bırakamam. Hiç endişeniz olmasın. İnançlı suyu da, seferli grup suyu da yapılacak” şeklinde konuştu.

İl Danışma Kurulu Toplandı

İlimizin eğitim sorunlarının tartışıldığı ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı Milli Eğitim Müdürlüğü İl Danışma Kurulu Toplantısı dün Valilik Konferans Salonunda Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapıldı.


Geniş katılımlı olarak gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, toplantının eğitim öğretim yılı başında ve sonunda olmak üzere yılda 2 kez yapıldığını belirterek geniş katılımdan dolayı teşekkür etti. Danışma Kurulunun işlevinden bahseden Müdür Akkurt, “ İlimizdeki eğitim öğretim hizmetlerinin düzenli olarak yürütülmesi için yapılan ve yapılacak çalışmalar değerlendirmek, karşılaşılan sorunlara çözüm önerileri sunmak için toplandık” dedi. Eğitim Öğretim yılı başında alınan kararları kısaca özetleyen Müdür Akkurt, alınan kararlardaki başarı oranlarını aktardı. Yıl boyunca 3 kademeli 12 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin ilimizde sorunsuz uygulandığını belirten Müdür Akkurt, okullaşma oranında okul öncesi, ilkokul ve orta öğretimde Türkiye ortalamasının üstüne çıkıldığını kaydetti.

Eğitim öğretim yılının başından itibaren 8 aylık süre içinde eğitimde oldukça güzel gelişmeler yaşandığını belirten Vali Şahin,  “Bu süre içinde eğitimde başarıyı yakalamak için çalıştık ve bunu da başardık. Tabi bu başarı hemen ilk anda gözükmez, başarı merdivenlerini basamak basamak çıkmak lazım. Şu an bizde bunu yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın en iyi eğitimi almasını sağlayarak önce kendisine sonra ailesine, vatanına milletine faydası olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Sizlerle bu toplantının yapılması değişik fikirlerin ortaya çıkması oldukça önemli. Sizler fikirlerinizi ifade ettikçe bizlerle paylaştıkça inanıyorum ki daha güzele ulaşmak için yapıcı fikir ve düşünceler ortaya çıkacak. Herkesin fikri bizim için önemli.” dedi.

Vali olarak mesaisinin büyük bölümünü Özel İdareye ve Milli Eğitime ayırdığını belirten Vali Şahin, eğitim-öğretim faaliyetlerinin önemine değinerek “Son 7-8 yıldır bütçede payın %40 oranında Milli Eğitime ayrılması alkışlanacak bir durum. Eğitim öğretimde hedefimiz dünden iyi olmak. Ama bununla da yetinmeyeceğiz. Yarınımızı da bugünden iyi yapmak için çalışacağız. Eğitimde örnek olacak projeleri ortaya çıkarmak için “Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı” adı altında çalıştaylar yaptık. Bu çalıştaylarımız devam edecek. Giresun eğitimde hep güzele gidiyor. Bunu SBS’deki başarımızdan ve LYS’deki başarımızdan görebiliyoruz. Her sene bir önceki senenin üstüne çıkarak emin adımlarla basamakları çıkıyoruz. Bunda da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yine denetim bakımından da başarıda ilk 4-5 ilden biriyiz. Denetim kesinlikle itimatsızlık değildir. Denetim başarının temelidir. Eğitim Öğretimin geliştirilmesi konusunda sizlerin önerileri bizlere ışık tutacaktır. Önerilerinizle bizlere ışık tutmanızı bekliyorum” şeklinde konuştu.

Ardından toplantıya katılanlar görüş ve önerilerini sundular.

Toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Mahir Kadakal, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ertuğrul Tosunoğlu ile kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ve bazı okul müdürleri,  okul aile birliği başkanları, öğretmen, öğrenciler katıldı.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir