Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4521 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Mart 2013 - 19:11

Vali Şahin'den İki Mesaj

Büyüt
Küçült
Vali Şahinden İki
Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Deprem Haftası mesajı verdi.

Sivil Savunma hizmetlerini düzenleyen 7126 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 28 Şubat "Sivil Savunma Günü" olarak kabul edilmiş olup; her yıl ülke genelinde, kamu kurum ve kuruluşları ile tüm okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlanmaktadır. İlimizde de Sivil Savunma bilincinin yerleştirilmesi için hafta içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu çerçevede başta öğrencilerimizin konu hakkında duyarlılığını sağlamak için çeşitli programlar tertiplenmiştir. Temel hedeflerimiz Sivil Savunma konusunda duyarlı bir toplum yaratmaktır.

Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı  hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri arasındaki hafta, "Deprem Haftası" olarak kutlanmaktadır. Topraklarının % 70’i, nüfusunun %71’i, toplam belediyelerinin % 68’i (1900 adedi) 1. ve 2. deprem kuşağında bulunan ülkemizde son yıllarda yaşanan 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce ve 23 Kasım 2011 Van depremleri toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamıştır. İlimizin iç kesimdeki Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçeleri 1. Derece deprem bölgesinde ve Kuzey Anadolu Fay Hattı yakında bulunmaktadır. Bu ilçelerimiz geçmiş yıllarda Erzincan ve çevresinde meydana gelen depremlerden ciddi boyutlarda etkilenmiş, birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve çok sayıda bina ve işyeri hasar görmüştür. Ayrıca Dereli İlçemiz 3. Derece deprem bölgesinde bulunmaktadır. “Afet Öldürmez İhmal Öldürür” veciz sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Binanın yapımında yerseçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle yapılmalı, Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır.

 Olabilecek her türlü afet ve olumsuzluklarla en iyi şekilde mücadele edecek bir kitleyle en az zararla bu afetlerle baş edebilecek bir yapı oluşturulmasıdır. Halkımızın 28 Şubat ‘Sivil Savunma Günü’ nü ve ‘1-7 Mart Deprem Haftası Günü’nü’ en içten dileklerimle kutlar, afetsiz günler dilerim. “ dedi.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir