Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6186 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2013 - 10:49

Vali Şahin'den Önemli Açıklamalar

Büyüt
Küçült
Vali Şahinden Önemli
Dün akşam Tempo TV de yayınlanan ''Sözün Özü'' programına konuk olan Valimiz Dursun Ali Şahin önemli açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 1.5 saat süreyle program yapımcısı ve sunucusu Hüseyin Yavuz’un sorularını netlikle cevapladı.

 

Çok sayıda projenin devam ettiğini dile getiren Vali Şahin “2014 yılında programlarımızın bazıları tamamlandığında halkımızın yüzü gülecek ve idareden memnuniyeti artacaktır. Bende 1-2 yıl daha Giresun’a hizmet ederek projelerimi tamamlamak istiyorum” dedi.

 

Yaylalardaki kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğini de belirten Vali Şahin, “O yaylalarda 70 milyonun hakkı var. Kimse başkasının mülküne bina yapamaz. Bektaş’a yapılan 9 kaçak binanın yıkımı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Bu konuda müsamahamız olmayacak” diye konuştu.

 

Engellilerle ilgili soruyu da cevaplayan Vali Şahin, Valilik olarak Cumhuriyet Parkına iden üstgeçide engelli asansörü yaptıracağı sözünü verdi.

 

Radar, üst geçitler, turizm levhaları, kale, teleferik, otopark, doğalgaz, HES’ler, Tıp fakültesi, helikopter pisti, seka arazisi, çöp, kent müzesi ile ilgili soruları da cevaplayan Vali Şahin, izleyicilerin telefonla gelen sorularına ayrıntılı bilgi verdi.


Vali Şahin’den Canikli’ye Teşekkür

 Vali Dursun Ali Şahin, HES gelirlerinin Özel İdarelere aktarılmasıyla ilgili katkılarından dolayı İlimiz Milletvekili ve Ak Parti ve Grup Başkanvekili Sayın Nurettin Canikli ye teşekkür etti.

Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan HES’lerin yapımı sırasında özel idareye ve karayollarına ait yolların tahrip edildiğini belirten Vali Şahin, Özel İdarenin yükünü arttırdığını söyledi.

HES’lerle ilgili durumu Canikli’yle sürekli istişare ettiklerini belirten Vali Şahin, “Sorunu Sayın Başbakanımıza ileten Canikli’nin yoğun çabaları sonucu, Sayın Başbakanımızın da onayıyla “Kamu Finansman ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanun Ve Veya Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a İlave yaptırarak, HES’ler den Özel İdarelere katkı payı aktarılması sağlandı. Resmi Gazetenin 18.04.2013 tarih ve 28622 Sayılı nüshasında yayımlanan karara göre 1 Ocak 2014 den itibaren HES’ler yıllık gelirlerinin binde 15’ini İl Özel İdarelerine katkı payı olarak ödeyecek.

İlimizde faaliyet gösteren HES’ler dikkate alındığında şu an itibariyle yaklaşık  2.5 milyon lira, bütün HES’lerin faaliyete geçmesi ile ise yaklaşık 15 milyon lira ilimiz özel idaresine gelir bekleniyor.

Bir Giresun evladının bütün zorluklara rağmen Türkiye’deki bütün özel idarelere kaynak sağlaması gurur verici.

Tüm Özel İdarelerin üzerindeki bu külfeti kaldıracak ve gelirine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan bu kanunun çıkmasındaki katkılarından dolayı Sayın Canikli’ye teşekkür ediyorum” dedi.







Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir