Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10741 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Kasım 2020 - 21:27

Vali Ünlü “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Kınıyoruz”

Büyüt
Küçült
Vali Ünlü “Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti

Valimiz Sn. Enver Ünlü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısına katıldı.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun uygulanmasında kurumlar arası koordinasyonun artırılması ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Giresun İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda 25 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 81 İl’de eş zamanlı olarak yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısında; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar ele alınarak, 2020 yılında yapılan çalışmaların önceki yıllara göre karşılaştırılması yapıldı.

ŞÖNİM Müdürlüğü tarafından 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü” çerçevesinde yapılacak etkinliklerle ilgili bilginin de verildiği toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla vatandaşların yoğun olduğu yerlerde afiş, pankart, döviz çalışmaları yapıldığını, kolluk kuvvetleri personelleri ile kamu kurumlarında çalışan kadın personellere yönelik eğitim çalışmaları yapıldığını, koronavirüsle mücadele tedbirlerine uygun şekilde, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve sokaklarda stant açmak suretiyle bilgilendirici broşür dağıtımı yapıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının “Kadın Destek (KADES)” uygulamasının da tanıtıldığı toplantıda Vali Ünlü “Kadına yönelik şiddetle mücadele toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyor, şiddete karşı toplumsal duyarlılığı artırmak için çaba harcıyor ve mücadelemizi sıfır tolerans ilkesi ile sürdürüyoruz. Kadına karşı şiddetle hep birlikte mücadele etmek için lütfen KADES uygulamasını Google Play Store veya Apple Store üzerinden telefonumuza indirelim ve yakınlarımıza da indirtelim. Şiddete ve tacize maruz kalan kadınlarımız tek tıkla güvende olsunlar. İhtiyaç anında KADES kadınlarımızın her zaman yanında” diyerek kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalışmaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda veya uzaktan eğitim gören öğrencilere de eğitim verilmesini, tüm kurumların bu konuda en üst düzeyde hassasiyet göstermesini ve toplumda farkındalık oluşturma çalışmalarına destek verilmesini istedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir