Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5519 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   12 Mart 2012 - 11:02

Valimizden İstiklal Marşı Mesajı

Büyüt
Küçült
Valimizden İstiklal Marşı
Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin' in İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili yayınladığı mesaj;

Valimiz Sayın Dursun Ali Şahin’in İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili yayınladığı mesaj;   İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulünün 91. Yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.   Bir milleti bir arada tutan, birbirine kenetleyen milli ve kültürel değer yargıları vardır. Türk Milletinin vatan ve millet sevgisi, hür ve bağımsız yaşama tutkusu ve bayrağına olan saygısı her zaman en üst seviyede olmuştur.
İstiklal Marşı, yurdumuzun düşman işgaline uğradığı günlerde yazılmış ve milletimizin ortak duygu ve düşüncelerine tercüman olarak, halkın inancını canlandırmış, imkânsızlıklara karşı dayanma gücünü artırmıştır.
  İstiklal Marşı; bu milletin, dinini, vatanını, tarihini, kültürünü, azmini, ümidini, kahramanlığını bütün dünyaya haykıran bir şahlanış şiiridir.   İstiklal Marşı, Türk Milleti´nin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. Milli sözleşmemizdir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Tarihten silinmek isteyen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesinin kazandığını anlatan tarihi bir belgedir.   Kurtuluş Savaşı´yla bağımsızlığımızın perçinlenirken, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile bu savaşı ölümsüzleştirmiştir.
İstiklal marşındaki bağımsızlık bilinci, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duyguları bu gün için de önemini korumaktadır.

  O zor günlerde yaşanan sıkıntıları unutmamalı; bu ülkenin bağımsızlığına,bayrağına,milli marşına ve mili değerlerine sahip  çıkmalıyız.             Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı´mızda ´Hür yaşarım´ diyerek Türk´ün hür yaşamak karakterini, azmini ve sonsuza kadar hür yaşayacağını haykırmıştır.   Büyük üstadın değimiyle “ Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” diyerek, başta büyük önder Atatürk olmak üzere, kükremiş sel gibi bentlerini çiğneyerek aşan ve engellere sığmayarak taşan kahraman şehitlerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum     Ruhları şad, mekanları cennet olsun.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir