Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4541 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   20 Ağustos 2013 - 00:39

Vali'ye Sıcak Karşılama

Büyüt
Küçült
Valiye Sıcak
Hafta sonu Cumartesi akşamı ilimize gelerek görevine başlayan Vali Hasan Karahan bugün Valilik önündeki sıcak karşılamanın ardından Valilik koltuğuna oturdu.



Saat 10:00’da samimi ve sade bir törenle karşılanan Vali Karahan, kendini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştı. Valilik Şeref Defterini imzalayarak Makamına geçen Vali Karahan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada “ 11 yıl sonra Giresun Valisi olarak aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Giresun’a hizmet etmek bizim için bir onurdur. İnşallah bu onuru daha da büyüterek önümüzdeki yıllarda devam edeceğiz. 11 yıl sonra geldiğimiz Giresun’da büyük gelişmeler olduğunu büyük bir inşaat şantiyesi haline geldiğini gördüm. Gerçekten güzel şeyler yapılmış. Bundan sonra da yapılacak. Giresunlular hizmetin en iyisine layıktır. İstanbul’da görev yaptığım yıllarda Giresunluların ne kadar etkili, ne kadar tutkun olduğunu gördüm. Giresun’a bağlılıklarını gördüm. Giresun büyük bir gelişme gösteriyor. 11 yıl sonra geldiğimde bu farkı gördüm. Bu görevi bizlere layık gören Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kabine üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmayız. Bizi tanıyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda güzel çalışmalar yapacağız. Bu makam bizlere emanet. Benden önce 47 Vali oturdu. Giresun baki olduğu sürece nice valiler görecektir. Giresunluların ilgisini, sevgisini ve duasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Karahan, açıklamasının ardından kendini karşılamaya gelenlerle makamında bir süre görüşerek hayırlı olsun dileklerini kabul etti.

Törende Vali Yardımcıları Bekir Ergök, Yüksel Çelik ve Ahmet Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, Kaymakamlar, bazı belediye başkanları, daire müdürleri, AK Parti İl Başkanı Av.Sabri Öztürk, İl Genel Meclis Üyeleri ve Valilik çalışanları hazır bulundu.

 

Vali’den Net Cevaplar

Bugün Makam koltuğuna oturan Valimiz Sayın Hasan Karahan kısa açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İşte sorular ve cevaplar:

 

Sayın Valim Giresun’a atanacağınızdan haberiniz var mıydı?

Geçen sene vali olmak için girişimizi olmuştu direkten döndü ama bu sene kısmetmiş. Geç oldu ama iyi oldu.

Giden Valimizde görüştünüz mü?

Cumartesi akşam 19.30 da Giresun’a geldim. Gece 23:00 de aradım. Valimin sizlere selamı var. Dursun Ali Şahin bizim kaymakamken meslekte ilk gördüğümüz abimizdir. Yurt dışında bizim grup başkanımızdı. Emirleri başımız üstünedir.  Kendisini severiz, sayarız, abimizdir.  Tavsiyelerini alırız, Dursun Ali Bey projeci bir valimizdir. Onun başlattığı projeleri bizde imkanlar dahilinde devam ettireceğiz.   

Siyasilerle mesafeniz nasıl olacak?

Biz burada Cumhurbaşkanının, başbakanın ve diğer bakanların ayrı ayrı temsilcisiyiz. Dolayısıyla siyaset kurumlarıyla mutlaka ilişkimiz olacak. Neticede biz bürokratız, haddimizi biliriz.

Vali yardımcılığı zamanından aklınızda kalan yapılmasını istediğiniz proje var mı?

Konumlar değişti, imkanlar değiş, bakış açıları değişti. Bizim Giresun’la ilgili projelerimizden ziyade Giresun’da bir birliktelik olsun, insanımız ortak hedefe kitlensin ve hepimizi bir noktada çalışarak Giresun’u daha ileriye götürelim. Giresun’un böyle bir sıkıntısı oluyor zaman zaman .

Küçük kaprisler büyütülüyor ve Giresun meselesi.. biz onlara girmeyeceğiz. Biliyorsunuz biz kaprissiz bir adamız.  Bizden yana bir sıkıntı yok.

Hizmet anlayışınız nedir?

Biz hizmet için buraya görevlendirildik. Görevimiz devlet memuru olarak vatandaşa hizmet etmektir. Vatandaşa makul, yasal, hukuki istekleri hızlı, güler yüzle hizmet etmektir. Dolayısıyla biz kapımız açık güler yüzle vatandaşımıza iyi hizmet sağlayacağımıza inanıyoruz. .

İşimizi iyi yapacağız ve yarım kalan işleri tamamlayacağız. Ondan sonra Giresunlularla bir araya geleceğiz. Gezeceğiz, oturacağız, konuşacağız,  neyin iyi olduğunun kararını vererek gerekeni yapacağız.









Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir