Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6985 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2012 - 18:41

VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

Büyüt
Küçült
VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası
Enerji Bakanı Taner Yıldız Kemençe Ağası Seçildi

Bu yıl 8.si düzenlenen ‘Horon ve Kemençe Günleri’nde, her yıl seçilen ‘Kemençe Ağalığı’na Bakan Taner Yıldız seçildi.

Trabzon’dan karayoluyla Görele’ye gelen Bakan Yıldız, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Horon ve Kemençe Günleri’ne katıldı. Beraberindeki heyetle akşam saatlerinde davul ve zurnalar eşliğinde şenlik alanına giren Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında “Türkiye’de 10 yıl içerisinde, bu ülkenin idaresine konan irade ile beraber, her şeyimizle beraber büyümeye başladık. Yalnızca ekonomiyle değil, yalnızca idareyle değil, yalnızca siyasetle değil. Aynı zamanda, beynimizle, gönlümüzle, vicdanımızla, basiretimizle, ferasetimizle, sağduyumuzla ve sezgilerimizle beraber büyümeye başladık. Bu obez bir büyüme değil. Türkiye her şeyiyle beraber büyümeye başladı. Hangi makamda olursak olalım; ister bakan, ister vali, ister belediye başkanı… Hangi makamda olursak olalım, doğru yapmak mecburiyetimiz var. Çünkü bizler doğru yaptıkça güçleneceğiz, yanlış yaptıkça zayıflayacağız. ”şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından yılın ‘Kemençe Ağalığı’na seçilen Bakan Yıldız, kendisine hediye edilen kemençeyi çalarak programdaki ilk kemençe sesinin duyulmasını sağladı. Efsane kemençeci Katip Şadi’nin kemençesiyle devam eden programdan ayrılarak Valiliğe geçen Bakan Yıldız, burada bazı açıklamalar yaparak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye’nin elektrik sorunun olup olmadığına ilişkin yöneltilen soruya, ülkenin elektrik sorunun olmadığı şeklinde cevap veren Bakan Yıldız, enerji sektöründeki hızlı büyümenin diğer sektörlerden daha hızlı olduğunu ve Türkiye’nin tükettiğinden daha fazla elektrik ürettiğine vurgu yaparak, “Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir rekoru kırıldı. 37.000 MW’’ın üzerinde bir enerji yapılanması oldu.” dedi.

Türkiye’nin bir enerji sorunun bulunmadığını söyleyen Bakan Yıldız, “Ancak büyüyen Türkiye, enerji tüketimde 1 yıl içerisinde %11,8 büyüdü. %11,8 bir yıl içerisinde büyümek; hele hele bir kısım Avrupa Birliği ülkelerle karşılaştırırsak, onların 7-8 yıllık büyümesine denk geliyor.” diye konuştu.

HES’lerle alakalı sorulan soruya cevap veren Bakan Yıldız, HES’lerin katkısının daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, bazı hoyratça çalışan müteahhitlerin de ikaz edilmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Karadeniz’deki petrol ve doğal gaz çalışmaları konusunda da gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Yıldız, “Karadeniz’de petrol varsa biz onu bulacağız, Karadeniz’de petrol yoksa biz onu bulamayacağız. İnatla ve sabırla çalışmalarımız devam ediyor. Bir kuyu 250 milyon dolar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda, uluslar arası firmalarla beraber yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde devam ediyoruz. Yani onların finansman koymasıyla devam ediyoruz. Bulursak kârı paylaşacağız. Bulamazsak zararı onlar alacak. Anlaşmamız böyle” şeklinde konuştu.

    

               

HORONAGA




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir