Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6185 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2011 - 19:01

Yağcı; '' Bir Ekmek' e 3 TL Ödemek Zorundamıyız?''

Büyüt
Küçült
Yağcı  Bir Ekmek e 3 TL Ödemek
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''1 liralık ekmeği otopark parası ödeyerek 3 liraya alabiliyoruz. Giresun'da cadde ve sokaklarda uygulanan ücretli otopark uygulaması vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Bu uygulamadan pek çok kimse şikayetçi. Vatandaş şikayetçi, esnaf şikayetçi, nakliyeci şikayetçi'' dedi.

BİR EKMEK' E 3 TL  ÖDEMEK ZORUNDA MIYIZ?
 
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''1 liralık ekmeği otopark parası ödeyerek 3 liraya alabiliyoruz. Giresun'da cadde ve sokaklarda uygulanan ücretli otopark uygulaması vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.  Bu uygulamadan pek çok kimse şikayetçi. Vatandaş şikayetçi, esnaf şikayetçi, nakliyeci şikayetçi…'' dedi.
 
Zaten zor şartlarda müessesesini ayakta tutmaya çalışan Giresun esnafı, dükkanının önünde park eden araçlar yüzünden işlerinin olumsuz etkilendiğini söylerken, nakliye işi yapan esnaf ta, yük indirip bindirmede çok ciddi sorunlar yaşadıklarını belirtmektedir. Vatandaş ise, ekmek almak üzere fırının önünde aracını park ettiğini, gidip bir ekmek alıp 1 TL. ödediğini, aracının yanına dönüp geldiğinde ise 2 TL. de otopark parası ödemek zorunda kaldığını böylece bir ekmeği 3 TL.ye eve götürebildiğini ifade etmektedir.
 
MAHKEME YGULAMANIN İPTALİNE KARAR VERDİ
 
Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde şehir merkezinde bazı cadde ve sokaklara tek sıra park eden araçlardan belediye tarafından ücret alınması uygulaması Ankara 12’nci İdare Mahkemesi’nin kararı ile durduruldu. Polatlı’da yaşayan bir vatandaşın başvurusu üzerine davaya bakan Ankara 12’nci İdare Mahkemesi, ilçe merkezinde araç trafiğini rahatlatmak amacıyla cadde ve sokaklara tek sıra halinde park eden araçlar için uygulamaya konulan ücretli otopark uygulamasına ilişkin Belediye Encümen kararının iptaline karar verdi.
 
YEREL YÖNETİMLER SORUN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMELİ
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Recep Yağcı, mahkemenin “01.07.1993 tarihli ve 21624 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren otopark yönetmeliğinin 4’ncü Maddesinin ’f’ bendinin son paragrafında, ‘otopark bedeli alınan parsellerin otopark ihtiyacının belediye ve valilikçe karşılanması zorunludur’, 9’uncu madde de ise, ‘bina içinde veya parselinde otopark yapılması mümkün olmayan yapıların durumu belediyece imar durumu ile ilgili ilk müracaat tarihinden başlayarak 30 gün içinde ilgilisine gerekçeleri ile bildirilir. Belediyeler bina otoparkı yerine otopark sorunun nasıl çözümleneceğini binanın hangi bölge veya genel otoparkından yararlanacağını da bildirmekte ve bu otoparkları tesis etmekle yükümlüdür. Bu durumda bölge veya genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım ücreti alınmaz.” şeklindeki gerekçeli kararına rağmen, yönettikleri ilin otopark sorununu çözemeyen yerel yöneticilerin, bu tarz uygulamalarla vatandaşı mağdur etmeleri, ancak beceriksizliklerini ve hukuk tanımazlıklarını ortaya koymaktadır, dedi.
 
 HUKUKİ  MÜCADELE  BAŞLATILMALI
 
ÖĞ-DER Şube Başkanı  Yağcı, “Tüketici hakları derneklerinin, sivil toplumun örgütlerinin ve vatandaşların, bu yöndeki mahkeme kararlarını da emsal göstererek, bu yanlış otopark uygulamasının durdurulması için hukuki mücadele başlatmaları gerektiğini” söyledi.
   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir