Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6431 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2012 - 12:17

Yağcı; Milli Eğitim Zeus' a mı Emanet

Büyüt
Küçült
Yağcı Milli Eğitim Zeus a mı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Giresun Şube Başkanı Recep Yağcı, yaptığı basın açıklamasında okullarda öğrencilere dağıtılan ve okutulan bazı kitapların kutsal değerlerimizi tahrip ettiğini ve öğrencileri batıl inançların tuzağına ittiğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM  ZEUS’A  MI  EMANET?


Şuurlu Öğretmenler Derneği  (ÖĞDER) Giresun Şube Başkanı  Recep Yağcı,  yaptığı basın açıklamasında okullarda öğrencilere dağıtılan ve okutulan bazı kitapların kutsal değerlerimizi  tahrip ettiğini ve öğrencileri  batıl inançların tuzağına ittiğini söyledi.


 


ÖĞDER şube başkanı YAĞCI, okullarda dağıtılan İlköğretim Türkçe 8 ders kitabı ve İlköğretim Türkçe 8 çalışma kitabında yer alan bazı konularla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:  “İlköğretim Türkçe 8. sınıf ders kitabının ilk konusu “Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık”tır. Bu parçada anlatılan olay bir Yunan mitolojisi olup Epimetheus ile karısı Pandora'nın hikayesi anlatılmaktadır.  Şöyle ki:  “Günlerden bir gün Pandorayla, Epimetheus yine sevinç içerisinde dans edip oyun oynarken Haber Tanrısı Hermes'i gördüler. Hermes tanrıların, özellikle de Tanrılar Tanrısı Zeus'un habercisiydi” diye devam ediyor.


 


DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEK BU MU?


Yüzde 99’u Müslüman  olan ülkemizde devlet eliyle  körpe dimağlara zerk edilen şu zehire bakın.  Bütün bu  yazılanlar bize Çanakkale destanını yazdıran ter temiz inancımızı tahrip etmeye yönelik bir saldırı ve aynı zamanda bir küfür ve bir şirk ifadesidir. 


 

Ama olay bununla da bitmiyor. İlköğretim Türkçe 8. sınıf çalışma kitabının 15'inci sayfasında bu metnin analizini yapmak üzere öğrencilere yöneltilen sorular tam bir facia. Deniliyor ki;

- Tanrılar Tanrısı Zeus'un yerinde olsaydınız Pandora ve Epimetheus'a karşı tepkiniz ne olurdu?


-Tanrılar Tanrısı Zeus'un yerinde olsaydınız Pandora'yı sandığı açtığı için cezalandırır mıydınız?


-Nasıl bir ceza verirdiniz?


 AŞK MEKTUPLARI DA NEYİN NESİ?


ÖĞDER şube başkanı YAĞCI , Söz konusu kitabı baştan sona incelediğimizde kendi değerlerimize, kültürümüze, tarihimize ve  medeniyet  kodlarımıza ait çok fazla bir şey bulamıyoruz. Aksine, bu tarz yazılar ile öğrencilerimizin kalplerine küfür ve ahlaksızlık zehri enjekte edilmekte ve gençlerimiz satanizim ve benzeri sapık inançlara itilmektedir. Aynı kitabın ikinci sayfasında yer alan parçanın başlığı ise “Aşk Mektupları” dır . Güzel Türkçemizi, öğrencilere aşk mektupları yazdırarak mı sevdireceğiz ve okuma yazmalarını bu mektuplarla mı  geliştireceğiz? Bütün bunların  son derece doğal bir şeymiş gibi sunulması hovardalığı, çapkınlığı ve bunlarla beraber gelen şiddeti artırmaz mı?" diye konuştu.


 OKULLARDAKİ ŞİDDET BU ANLAYIŞIN ÜRÜNÜDÜR


ÖĞDER şube başkanı YAĞCI,  Son günlerde okullarımızda görülen ve baş aktörü öğrencilerimiz olan şiddet, yaralama, hatta arkadaşını veya öğretmenini öldürmeye kadar varan üzücü olaylar öğrencilere dayatılan  bu yanlış ve çarpık telkin ve  anlayışların ürünüdür. 


 




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir