Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6410 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   21 Kasım 2011 - 10:25

Yağcı; Sadece öğretmene ek ödeme artışı yok!

Büyüt
Küçült
Yağcı Sadece öğretmene ek ödeme artışı
Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: ''Eşit işe eşit ücret konusunda öğretmenler göz ardı edilmiştir'' dedi.

Sadece öğretmene ek ödeme artışı yok!

Giresun Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Şube Başkanı Recep Yağcı bir basın bildirisi yayınlayarak: “Eşit işe eşit ücret konusunda öğretmenler göz ardı edilmiştir” dedi.

ÖĞ-DER Şube Başkanı  YAĞCI; “Milli Eğitim Bakanlığında her kademe görev yapan personele, öğretmenler hariç, 666 sayılı KHK ye göre bir ücret artışı sağlanmıştır. Bu artışlar; Hizmetliye 109 TL, Memura 155 TL, Şeflere 168 TL, Şube Müdürleri 241 TL, Denetmenlere 223, Denetmen Yardımcılarına 131 TL  olarak yansıtılmıştır.  Ücret artışı yapılırken , Öğretmen ve kadrosu öğretmen - Eğitim Yöneticisi (Müdür , Müdür Yardımcısı) olan kişilere hiç bir şekilde iyileştirme getirilmemiştir. Bu büyük bir haksızlıktır” dedi.

ÖĞ-DER Şube Başkanı  YAĞCI, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda Öğretmen dışında görev yapan hemen hemen bütün personelin ücretlerinde bir iyileştirme sağlanmıştır. Bu çok sevindiricidir. Ancak öğretmenler neden kapsam dışında bırakıldı ve üvey evlat muamelesine tabi tutuldu?” diye sordu. YAĞCI, “Üniversite öğretim elemanlarının da maalesef mağdur edildiğini” sözlerine ekledi.

Eşit işe eşit ücret konusunda öğretmenler gözardı erdilmiştir.

ÖĞ-DER Şube Başkanı  YAĞCI, “Kanun Hükmünde Kararname ile maaşları 6 ila 10 bin lira arasında değişen müsteşarlar, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları, il müdürleri ve uzmanların maaşlarına zam yapılmış ve ücretleri dengelenmeye çalışılmıştır. Fakat kamuda en düşük ücret alan grupların başında olan ve maaş ortalaması 1.500 lira olan öğretmenler ve eğitim yöneticileri unutulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığındaki hemen tüm bürokratlara ve personele yüzde 10 oranında zam yapılmış bir tek öğretmenlere zam verilmemiştir” dedi.

ÖĞ-DER Şube Başkanı  YAĞCI, “Önceki ek ödeme oranlarına göre; il eğitim denetmeni, şube müdürü, şef, memur ve hizmetlilerin unvanlar boyutuyla aynı işi yapan farklı bakanlıklardaki çalışanların ek ödeme ücretlerindeki makasın kaldırılması olumlu bir yaklaşımdır. Fakat yeni KHK sonrası ortaya çıkan tabloda öğretmenlerin eline geçen rakam asla kabul edilebilir durmamaktadır. Öğretmenler için belirlenen ek ödeme oranları, 666 sayılı KHK öncesi durumun aynısı olup bu haliyle artış getirileceği yönündeki beklentileri karşılamadığı gibi diğer pek çok kadro ve unvanlı memuriyet kadrolarına verilenlerin çok altındadır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

İŞTE MAĞDURİYET TABLOSU !

 

2001 Ocak maaşı

2009 Ocak maaşı

2011 Ocak maaşı

2011 ek ödeme ile

Polis

283.261.000

1846

2253

2253

Öğretmen

224.972.000

1387

1721

1721

Memur

163.218.000

1193

1501

1800

Hizmetli

155.188.000

1163

1460

1760



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir