Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5546 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2012 - 18:37

Yağcı'dan Başbakana Mektup

Büyüt
Küçült
Yağcıdan Başbakana
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube başkanı Recep YAĞCI, Başbakan Erdoğan'a mektup göndererek, öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük maaş alan grup haline geldiği ifade etti. Öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına ek bir ödeme yapılması talep etti.

           En düşük maaşlar öğretmen ve öğretim elemanlarının

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube başkanı Recep YAĞCI, Başbakan Erdoğan'a mektup göndererek, öğretmen ve öğretim elemanlarının kamuda en düşük maaş alan grup haline geldiği ifade etti. Öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına ek bir ödeme yapılması talep etti.


                                 Toplu sözleşme masası en uygun zemin


ÖĞ-DER şube başkanı Recep YAĞCI tarafından gönderilen mektupta, 2011 sonunda çıkarılan 666 sayılı KHK ile aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personele yönelik ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiği belirtildi. Ancak öğretmen ve öğretim elemanlarının farklı kurumlarda eşitlerinin bulunmadığı için ek ödemelerinin arttırılmadığı belirtildi. En düşük öğretmen aylığının bin 585 TL, ortalama öğretmen aylığının bin 750 TL olduğu hatırlatılan mektupta, dört kişilik bir öğretmen ailesinin kira, gıda, giyecek, yakacak, eğitim, sağlık, haberleşme, ulaşım, aydınlatma ve temizlik gibi zorunlu ve vazgeçilemez ihtiyaçlarını karşılamakta büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekildi. Bu haksızlığın giderilmesi için toplu sözleşme masasının en uygun zemin olduğunu ifade etti.


Sorunlar nitelikli öğretmen ve akademisyenlerle çözülür


Mektupta şöyle denildi: "Birtakım sorunlar ve başarısızlıklarla boğuşan eğitim sistemimizde 4+4+4 gibi, seçmeli Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin Hayatı dersleri gibi, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması gibi büyük umut ve heyecan veren bir çok devrimler yapan Milli Eğitim Bakanımızın gündemindeki birçok yenilik ve reformun hedefine varması için sorunları çözülmüş nitelikli öğretmenlere ve akademisyenlere ihtiyaç olunduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Eğitimcilerin ve emeklilerinin talebi; kamuda en düşük seviyelerde seyreden maaşlarının iyileştirilmesi ve gerçekleşen enflasyon üzerine milli gelirdeki büyümenin maaşlarına yansıtılmasından ibarettir.  Eğitim çalışanları başta olmak üzere, memurların ve emeklilerin maaşlarının gerçekleşen enflasyon ve ülkenin büyümesi oranında refah payını kapsayacak düzenlemenin yürürlüğe sokulmasını 2,5 milyon kamu görevlisi, 1,5 milyona yakın memur emeklisi ile dul ve yetimleri umutla beklemektedir."






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir