Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7250 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   01 Mayıs 2012 - 18:57

Yedi Renk Tek Yürek Bingöl'de Buluştu

Büyüt
Küçült
Yedi Renk Tek Yürek Bingölde
İstanbul'da faaliyet gösteren 81 ilin sivil toplum kuruluşlarından oluşan Yedi Renk Tek Yürek Platformu tarafından Bingöl'de ‘Yeni Demokratik Anayasa’ konulu bir panel düzenledi.

İstanbul'da faaliyet gösteren 81 ilin sivil toplum kuruluşlarından oluşan Yedi Renk Tek Yürek Platformu tarafından Bingöl’de ‘Yeni Demokratik Anayasa’ konulu bir panel düzenledi.  
 

    

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediye Başkanlığı ve Bingöl Üniversitesi desteğiyle Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen panele Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ile İstanbul’da faaliyet gösteren birçok dernek temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı. Panelde ilk olarak Bingöl Federasyonu adına konuşan Avukat Mücahit Tanılır, panelin 1982 Anayasası’na en fazla “hayır” oyu veren, 2007’deki anayasa değişikliklerini de en çok “evet” oyu veren Bingöl’de gerçekleştirilmesinin büyük anlam taşıdığını söyledi. Tanılır, “Eğer bu ülke 12 Eylül ve 28 Şubat’ı yargılayabiliyorsa, bu millet kendi anayasasını yazmış demektir. Bundan sonraki iş artık TBMM’ye kalmıştır” dedi.

81 ilin  federasyonu  adına konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan ise, Bingöl'de çok güzel karşılandıklarını, Bingöllülerin misafirperverliğini kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini  anlatarak, "Bu milletin tarihide, kültürüde, geçmişide  birdir. Hep birlikte, bu kardeşlik atmosferinin içerden ve dışarıdan nifak odaklarına hedef olmasına müsaade etmemeliyiz. Bu ülke hepimizindir. Eğer sivil ve demokratik bir anayasa yapılacaksa bizler de buna katkı sunmaya hazırız. Bunun için 81 ilden; elliye yakın federasyon vakıf dernek vs STK larla bir araya gelerek "yedi nefes, tek ses" platformu oluşturduk ve Anadolu'yu dolaşıyor, millet vicdanını-hissiyatını TBMM’ye taşımaya çalışıyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha katılımcı, daha demokratik bir anayasa için ne gerekiyorsa varız" dedi. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan’ın kardeşlik hukuku temalı bir "kıssa" ve Mehmet Akif  Ersoy'un ‘’Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vuruldukça yürekler onu top bile sindiremez’’ dizeleriyle biten konuşması dinleyicilerden  takdir topladı.

 
"KİMSENİN MAZERET ÜRETMEYE HAKKI YOK"  
 
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da, hiç kimsenin mazeret üretmeye hakkı olmadığını, bu milletin yeni anayasa için gerekli olan oyları referandumlarda verdiğini söyledi. Atalay, "Hiçbir ideolojik saplantıya girilmeden, gerekli desteğin verilip, yeni sivil demokratik bir anayasanın yapılması şarttır" diye konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir