Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6923 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   25 Temmuz 2011 - 10:45

Yıldırım' dan da Tünel Sözü

Büyüt
Küçült
Yıldırım dan da Tünel
Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM Karayolları bağlamında Giresun 'u Eğribel Tüneli ile Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e bağlıyoruz dedi..

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalaanı Temel atma gününde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım' da Eğribel Tüneli içinde olumlu sinyaller verdi.

Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM törende  yaptığı konuşmasında; Tesisin yapımının önceki yıllarda planlandığını ancak gerçekleştirilemediğini belirterek ''Yıl 1970, devrin Başbakanı Giresunlulara, Ordulara buraya bir havaalanı yapılacağını vaat ediyor. Aradan 41 yıl geçiyor, 3 tane cumhurbaşkanı geliyor, 11 başbakan geliyor onlar da vaat ediyor. 30 tane de bakan değişiyor, burada değişen hiçbir şey olmuyor. İşte AK Parti farkı bu, işte Recep Tayyip Erdoğan farkı bu. Bir şey söylersek yaparız ama yapmayacağımız hiçbir şeyin de sözünü vermeyiz. Böyle yola çıktık, böyle devam ediyoruz. Çünkü arkamızda 74 milyon milletin duası ve desteği var'' diye konuştu.

İktidarları döneminde 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, Ordu'da 80 yılda 50 kilometre , iktidarları döneminde ise 56 kilometre, Giresunda ise 80 yılda 28 kilometre yol yapılmışken, 8 yılda 56 kilometre yol yapıldığını söyledi.

Karayolları bağlamında Giresun'u Eğribel Tüneli ile Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ''Ama şimdi efsane gerçek oluyor. Bugün temeli atıyoruz. İnşallah kısa sürede de tamamlayacağız. Bu havaalanı altyapı inşaatı için yüklenicilere bir teklifim var. 528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528, ilk iki rakamı Ordu'nun, son iki rakamı Giresun'un plakası.

Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı'dır. Adı da böyledir, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.Bakan Yıldırım,Bakan Şahin ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte yüklenici firma yetkililerini platforma davet ederek havaalanı inşaatını 528 günde bitirme sözü aldı.

giresunoncelikleri.com




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir