Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 4901 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   06 Nisan 2012 - 18:44

''YÖK'ün Anayasal Kimliğine Son Verilmeli''

Büyüt
Küçült
YÖKün Anayasal Kimliğine Son
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''YÖK'ün Anayasal Kimliğine Son Verilmelidir '' dedi.

''YÖK’ün Anayasal Kimliğine Son Verilmeli''


Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Giresun Şube Başkanı Recep YAĞCI bir basın bildirisi yayınlayarak ''YÖK’ün Anayasal Kimliğine Son Verilmelidir '' dedi.

“Pek çok Sorun Çözüm Bekliyor”

 

Üniversitelerdeki bürokratik hantallığın sona erdirilmesi, öğretim elemanlarının ve idari personelin özlük, sosyal ve mali haklarındaki yetersizliklerin giderilmesi gerektiğini dile getiren Öğ-der Şube Başkanı YAĞCI, “Üniversite çalışanlarının birçok sorunu bulunmaktadır. Yardımcı doçentlerin derece problemi çözüldü fakat 50/d’lerin sorunları var, idari personelin sorunları var. Üniversitelerde idari personelin ek ödeme tutarları diğer kamu kuruluşlarında çalışan personele oranla istenen seviyede değildir. Geliştirme Ödeneği idari personele verilmiyor. Bu ve benzeri pek çok sorun çözüm bekliyor” ifadelerini kullandı.


“Üniversitelerde Zihniyet Devrimi Şart”


 Sorunların küreselleştiği bir çağda çözümlerin de küreselleşmesi gerektiğini kaydeden ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI, üniversitelerin, eski alışkanlıklarından bir an önce kurtularak, siyasetin de sivil toplumun da önünde gidecek bir zihniyet devrimi yaşaması gerektiğini söyledi.


“Bari Rektörler Atama Usulu ile Belirlensin”


YÖK’ün anayasal kimliğine son verilmesini isteyen ÖĞ-DER Şube Başkanı YAĞCI, şöyle konuştu: “Üniversitelerde seçimler, demokratik ve çoğulcu bir anlayışla tüm personelin katılımına imkan sağlayacak şekilde yapılmalıdır. Rektörleri atamayla belirlemek bile onur kırıcı, kamplaştırıcı, düşman üreten bu seçim sistemi ile belirlemekten daha kabul edilebilirdir. Giresun Üniversitesi rektörlük seçimi bunun en bariz örneğidir. Üniversite disiplin kurulları, senato ve bütün karar süreçlerinde eğitimle ilgili dernek ve sendika temsilcileri bulunmalıdır. Üniversiteler paydaş kuruluşlarla birlikte çalışmayı özümsemeli ve demokratik kültürü içselleştirmelidir.”




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir