Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5081 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   30 Ağustos 2013 - 18:52

Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

Büyüt
Küçült
Zafer Bayramı Törenle
30 Ağustos Zafer Bayramının 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.



30 Ağustos Zafer Bayramının 91. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

 

Hükümet Konağı önünde saat 9.00’da başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu, istiklal marşı ve bayrağın göndere çekilmesi ile devam etti.

 

Ardından, Vali Hasan Karahan, Milletvekili Mehmet Geldi, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu birlikte tebrikleri kabul etti.

 

Tören alanındaki program saat 10.00’da başladı. Vali, Milletvekili, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı katılımcıların bayramını kutladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Aksu Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Cemalettin Aydınoğlu tarafından yapıldı. Aydınoğlu  “ Bu bayram, 26 Ağustos günü başlayan 30 Ağustos tarihinde Dumlupınar’da başkomutanlık meydan muhaberesi ile taçlanan inancın ve çalışkanlığın bayramıdır. Mustafa Kemal Atatürk bu süreçte yeni bir hedef göstermiştir. “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri” Bu emri duyan askerler 9 Eylül’de Yunanlıların İzmir’i terk etmesini sağlamışlar, 18 Eylülde de Batı Anadolu’yu düşmandan temizlemişlerdir. Bu zafer Anadolu’nun yeniden ve ebedi olarak Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan meydan muharebelerinin sonuncusudur. Hepimize kutlu olsun. “şeklinde konuştu. 

 

Konuşmanın ardından şiirler okundu, halkoyunları gösterisi yapıldı. Program geçit töreni ile sona erdi.

 

Programa; Vali Hasan Karahan, Milletvekili Mehmet Geldi, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Mustafa Doğru, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mahir Kadakal, Vali Yardımcıları Bekir Erkök, Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, daire müdürleri, askeri yetkililer, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ve davetliler katıldı.










Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir