Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7476 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   08 Mart 2011 - 10:54

Zaralıcan ve Şebingülü ile Sesleniş / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Zaralıcan ve Şebingülü ile Sesleniş / Hikmet
Dünya Kadınlar Günü, Dünya Aşıklar Ozanlar Şairler ve Şiir Yorumcuları Günü,

ZARALICAN ve ŞEBİNGÜLÜ ile SESLENİŞ / Hikmet OKUYAR
 
Dünya Kadınlar Günü, Dünya Aşıklar Ozanlar Şairler ve Şiir Yorumcuları Günü,
Aşık,Ozan, Şair Şiir Yorumcusu ve bağ Bahçe Üreticilerinin Piri Abdi Beğ Günü,Aşık Veysel Günü,
Nevruz Bayramı, Ağaçlandırma Bayramı gibi birçok etkinlik kutlanacak Mart ayı içinde.
Hepsi birbirinden önemli etkinlikler bunlar.
Sevgililer Günü, Kutlu Doğum Haftası, Anneler Günü, Babalar Günü gibi etkinliklerde ve özel günlerde dillendirdiğimiz gibi Toprağa Bir Fidan Dik Türkiye Çöl Olmasın diyerek gereğini yapıyoruz..
Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerine uygulamalı olarak yüzde yüz katkıda bulunuyor;
Bu fidan dikim eylemini, Şebinkarahisar merkez olmak üzere Giresun ve ilçelerinde genellikle Şebingülü Fidanı, Şebindutu, Şebincevizi, Aslıkara Kirazı, Çiğit Elması, Alişar Armudu fidanları dikerek gerçekleştiriyoruz.
Türkiye Genelinde de Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerine öncülük eden de; Aşık, Ozan, Şair, Şiir Yorumcusu, Müzisyen, Bestekar, Ressam,  Karikatürist, Fotoğraf Sanatçısı, Saz ve Ses Sanatçısı, Medya Mensubu Şiirseven Canlarımızdan, Meslektaşlarımızdan; Kültür Sanat Dostu Dernek Vakıf Oda Birlik Başkanlarımızdan; bahçelere parklara bulvarlara meydanlara ve uygun mekanlara TEMİZ TOPLUM YEŞİL ÇEVRE için ŞEBİNGÜLÜ FİDANI dikmesini istiyoruz.
 
Bu sene yeni bir uygulama ile sertifikalı bahçivanlar yetiştirilerek bağ bahaç üretiminde sağlanan başarılara ve fidanlama çalışmalarına AŞI sitemiyle yeni bir boyut kazandırılacak.Bahçivanlık Kurslarına katılanlara başarılar diliyoruz.Kurslar sonunda yeterlilik belgesi alanların mutlaka Ziraat odalarına kayıt olmalarını diliyoruz.Kurslar sonunada yapacakları yeni atılımlarla; hem kendilerine, hem kurumlarına hem aile bütçelerine artı değer kazandırmalarını temenni ediyoruz.
 
Yıllardanberi dillendirdiğimiz KUŞBURNU AĞAÇLARINA ŞEBİNGÜLÜ AŞISI YAPILSIN şeklindeki söylemlerimiz; GİRESUN İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ ilgi alanına girsin, tüm ilçelerimizde Kaymakamlık, Belediye, Halkeğitim, Ziraat Odası, Köylere Hizmet Birliği birlikteliğiyle uygulamaya konulup; günübirlik değil uzun soluklu acil eylem planlarıyla hayat bulsun istiyoruz.
 
Türkiyenin birçok ilinde ve ilçelerinde bu uygulama geleneksel olarak gerçekleştiriliyor.
 
Muhtar, öğretmen, din görevlisi, izci lideri gibi yeşil çevreci öncüleri de dahil tüm ŞEBİNGÜLÜ DOSTU canlara temiz toplum yeşil çevre ve Şebingülü duyarlılığı ile şiir yüklü duygularla teşekkür ediyoruz.
Bir 08 Mart Kadınlar Günü; Alişarlı Şair Nurhayat Sakarya, Trabzonlu Zehrabirsen, Adanalı Harika, Sivaslı Zübeyde, Bandırmalı Hülya, Kayserili Fadime, Akçaylı Emine, Tekirdağlı Çiğdem, Emirdağlı Rabia, Aydınlı Yaylaz, Muğlalı Gizemli, Kırklarelili Radife, Fatihli Hatice, Erentepeli Nevin-Hazal, Antalyalı Nevriye, Yanıksesli Nuray,
Rizeli Zeynep,  İnebolulu Seher, Kuşadalı Güzelsoy, Yozgatlı Tuğba, Şebingüllü Alyazmalı, Tirebolulu Nermin, Edirneli Nazocan gibi sayıları her gün katlanarak artan duyarlı öncü kadınlarımızı; Sivaslı Ozan Zaralıcan duyarlılığında aksettirilen ŞEBİNGÜLÜ ile SESLENİŞ şiirinizdeki hassasiyetle anıyoruz:
 
ŞEBİNGÜLÜ ile SESLENİŞ
 
Sana gönül verdim canımsın dedim / Dikene bağlandım, güle bağlandım.
Sen benim sevdama tanımsın dedim../ Kökene bağlandım, dala bağlandım.

Selamsız sabahsız günüm olmadı / Seni yarın bildim dünüm kalmadı
Doya doya sevdim gülüm solmadı / Çiçeğe bağlandım, bala bağlandım.

Ne bir kuşku duydum ne de çekindim / Ben dalın yaprağın hatta kökündüm
Ne feryat eyledim ne de çekindim / Toprağa bağlandım, sele bağlandım.

Ne geceden korktum ne de ışıktan / Feyz alıp yürüdüm güzel aşıktan
Ne zaman düşürsen,tez çıktım şoktan / Sehere bağlandım,yele bağlandım.

Yüreğimi verdim bırakma sakın / Bilesin sevdikçe vuslatlar yakın
Bu kutsal yürüyüş güneşe akın / Yarene bağlandım, yola bağlandım.

Aldığım nefestin,türkümdün dilde / Zaralı'n kokundu kırmızı gülde
Sevda kavgasında bayraktın elde / Seni can bilerek ,ele bağlandım.
 
SİVASLI OZAN ZARALICAN / SİVAS
 
Netice İtibariyle; '' Şebingülü Ol da Gel '' şiiri ile de ünlü olan Şebingülü Dostu Sivaslı Ozan Zaralıcan'ın '' Şebingülü ile Sesleniş '' şiirini Dünya Kadınlar Günü; Türkiye Sevdası yansımalarında  ozan kadın tespitleriyle paylaşmanın mutluluğu her yanı sarsın.'' Şebingülü İçin Bir Şiir de Sen Yaz..'' diyerek çağrı yaptığımız can dostlarımız Kadınlar Günü  Şebingülü Fidanı dikim eylemlerini yakından izleyip, Ağaçlandırma Seferberliği etkinliklerini Dünya Kadınlar Günü anısına dikilen Şebingülü fidanları ile görüntüleyip teşvik etsinler.
Şebingülü Fidanı dikenler eylemlerini bir iki kare fotoğraf ile tespit ederek fotoğraf galerilerine Şebingülü dostlarına ulaştırsınlar Lütfen.
 
Şebingülü sunumlarımızla Selam Sevgi Saygı..

 
Hikmet OKUYAR / Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir