Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5229 kez okundu. | Kategori : GÜNDEM
Haberin Tarihi :   22 Ocak 2013 - 00:42

Zirve Tanıtımı sona erdi

Büyüt
Küçült
Zirve Tanıtımı sona
Karadeniz Girişimcilik Zirvesi Avrupalı Yatırımcılarda Büyük İlgi Uyandırdı.

İstanbul'da 11 th EBAN Winter Universty etkinliğinde, Giresun Valiliği himayelerinde Belediyemiz Koordinatörlüğünde DOKAP ve EBAN ortaklığında gerçekleştirilecek olan "Karadeniz Girişimcilik Zirvesi" nin tanıtımı  yapıldı.

 

Ekonomik krizle boğuşan Avrupa'nın aksine yükselen ekonomisiyle dikkat çeken Türkiye, melek yatırımcıların da gözdesi oldu. Avrupa Melek Yatırım Ağı'nın (EBAN) 11'inci Kış Zirvesi 17 - 18 Ocak'ta bu yıl ilk kez Türkiye'de gerçekleşti. EBAN konferansı, melek yatırımcılarla girişimcileri bir araya getirdi. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa 30 ülkeden yaklaşık 200 melek yatırımcı katıldı. 

 

Zirvede konuşma yapan Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) Başkanı Paula ANDREZ, Türkiye'nin girişimcilik açısından avantajlı bir pozisyonda olduğunu vurguladı.ANDREZ, "Türkiye çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Geçen yıl melek yatırımcılara bazı vergi avantajlarının sağlanacağını öğrendim. Türkiye'de bu 2012 yılı içerisinde başarıldı. Türkiye hali hazırda uygun vergi oranına sahip, girişimcileri de var, şimdi ihtiyacı olan ise yatırımcı melekler" diye konuştu. Türkiye'nin uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch tarafından ''yatırım yapılabilir'' notuna yükseltilmesinin ardından daha fazla melek yatırımcının Türkiye ile ilgilendiğini belirten ANDREZ, ''Bir ülkenin kredi notu eğer yükseltiliyorsa, bu o ülkenin risklerinin de azaldığını gösterir. Türkiye'nin ciddi anlamda hızlı büyüyen dinamik bir ekonomisi var. Ben bu anlamda Türkiye'nin, melek yatırımcılar açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum'' dedi.

 

Dünya Girişimcilik Forumu Eş Başkanı Prof. Dr. Tuğrul ATAMER, dünyada ve Türkiye'de yatırım ortamının farklılıklarına dikkat çekti. Melek yatırımcıların yatırım pazarlarının önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirten ATAMER, "Milyonlarca girişimciye ihtiyacımız var. Girişimciler sadece verimli bir girişimcilik ekosistemi içerisinde gelişebilir'' dedi

 

 

Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars ALTUNTAŞ’a Avrupalı yatırımcılar Karadeniz Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak Giresun’u İstanbul’dan sonra en büyük il Bulancak Belediyesini de İstanbul’dan sonra en büyük belediye olup olmadıklarını sorduklarını belirtti. Anadolu’da bir ilin ve ilçe Belediyesi’nin böyle büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmasından dolayı duydukları şaşkınlığı gizleyemediklerini ifade etti.

 

Belediye Başkan Av. Kadir AYDIN etkinliğe katılan Avrupalı Yatırımcılara bölge hakkında genel bilgiler vererek, Ekim ayında gerçekleştirilecek olan Karadeniz Girişimcilik Zirvesi’ne ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu taşıdığını belirtti.

 

Etkinlik kapsamında kurulan stand Avrupalı Yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bulancak İl Genel Meclis Üyesi Recep HIDIR standı ziyaret eden katılımcılara bizzat bölge hakkında yatırım olanaklarından ve bölge teşviklerinden bahsederek, yatırımcıları Giresun’da yapılacak olan Zirveye ve Giresun’da yatırım yapmaya davet etti.

 

Karadeniz Girişimcilik Zirvesi Proje Koordinatörü, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gülçemen KARADENİZ, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü’ne bölgedeki enerji tesisleri, sanayi tesisleri ve turizm faaliyetlerini görme adına workshop düzenlenebileceğini ve yapılabilecek yatırımların Karadeniz Girişimcilik Zirvesinde Melek Yatırımcılara sunulabileceğini ifade etti.

TSO Kadın Girişimciler Yürütme Kurulu Üyesi Emine FATOĞLU TOPKAYA, Avrupalı yatırımcılara Giresun’un Turizm potansiyelinden ve gelişmelerden bahsederek yapılacak zirvede yayla turizminin yatırımcılara ve katılımcılara bizzat tanıtımının gerçekleştirileceğini ve programa yayla gezisi ekleneceğini belirtti.

EBAN'ın her yıl ana teması değişen konferansının bu ''Yatırımdan Çıkış Metotları'' teması ile yapıldı. Dünya Girişimcilik Forumu (WEF), İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA), A haber ve Anadolu Ajansı'nın (AA) da resmi partnerliğini üstlendiği Kış Üniversitesi'nin, Links Angel BAN ve Metutech BAN da partnerleri arasında bulunuyor.

Etkinlik kapsamında 17 Ocak akşamı Üsküdar Cemile Sulatan Korosunda verilen Gala yemeğine Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN ve DOKAP Başkanı Ekrem YÜCE katıldılar. Zirvede Giresun’un Tematik Şehir seçilmesinden dolayı Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN ve Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir AYDIN EBAN tarafından plaketle ödüllendirilerek ödüllerini EBAN Başkanı Paolo ANDREZ’den aldılar.




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir