BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.628,67 ₺/gr %0,04
Bitcoin $66.505 %6,79
Dolar 45,96 ₺ %0,01
Euro 53,50 ₺ %0,03
Sterlin 61,95 ₺ %0,03
Gümüş 110,85 ₺/gr %0,14
Ethereum $1.871,09 %6,57
İsviçre Frangı 58,38 ₺ %0,01
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,00
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,25 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,52 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,80 ₺ %0,01
GİRESUN 15°C 6.628,67 ₺/gr 45,96 ₺ 53,50 ₺
Anasayfa Gundem KUDÜS FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR!
kahraman

KUDÜS FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR!

İNSANLIĞI FİLİSTİN HALKININ SESİNE KULAK VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ: KUDÜS FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR! FİLİSTİN HALKINA KARŞI YAPILAN KATLİAMLAR VE VAHŞET ACİLEN DURDURULMALIDIR! Tüm dünya bilmelidir ki Kudüs, İslam …

· 4 dk okuma · kahraman · 1 okunma
KUDÜS FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR!

İNSANLIĞI FİLİSTİN HALKININ SESİNE KULAK VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ:
KUDÜS FİLİSTİN DEVLETİ’NİN BAŞKENTİDİR!
FİLİSTİN HALKINA KARŞI YAPILAN KATLİAMLAR VE VAHŞET ACİLEN DURDURULMALIDIR!
Tüm dünya bilmelidir ki Kudüs, İslam Dünyası’nın onur ve şerefidir. Kudüs’ün statüsü Filistin halkının ve İslam Dünyası’nın hassasiyetle takip edeceği ve taviz veremeyeceği bir konudur. Hal böyle iken, Trump’ın İsrail’in Kudüs’ü başkent ilanını kabul etmesi ve ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması kararının dünya barışına ve istikrarına vurulan bir darbe olduğunu akıl ve vicdan sahibi herkes, ABD’nin baskısına rağmen birkaç küçük devlet dışında tüm dünya haykırmıştı.
İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği, AYBİR olarak, ABD Başkanı Trump’ın, başta Müslümanlar olmak üzere üç semavi dinin mensupları için kutsal olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının son derece yanlış, haksız, provokatif ve kabul edilemez olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz.
ABD’nin yaptığı bu vahim hatayı, hemen bu skandal kararın alındığı Aralık 2017 başında belirtmiş ve bu emrivakinin bölge barışına verilecek en büyük zarar ve uygulamalar olacağı hususunu hatırlatmıştık.
ABD ve İsrail bu skandal kararı o toprakların asıl sahipleri olan Filistin halkının tepki göstereceğini bile bile maalesef uygulamaya koymuştur. İsrail devleti, her gün yeni boyutlar kazandırdığı Filistin’deki hukuksuzluğu ve işgali, bu duruma sadece demokratik gösterilerle tepki gösteren Filistin halkına karşı katliama dönüştürmüştür. Bunların neticesinde bir günde aralarında hunharca katledilen 8 aylık Leyla bebeğin de olduğu 60’a yakın masum insan İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit edilmiş, 3000’e yakın Müslüman Filistin’li kardeşimiz de yaralanmıştır. Silahsız insanlara karşı, çocuk-yaşlı-kadın demeden ve hedef gözetmeksizin yapılan bu katliam ve orantısız güç kullanımı karşısında, birkaç yaban ördeği katledilse ayağa kalkan Batılı kamuoyu ve devletler nerededir?
Dünyanın gözü önünde arsızca gerçekleşen insanlık dışı vahşeti hiç bir şekilde kabul etmek mümkün değildir. Filistin halkını ve Kudüs’ün statüsünü kabul etmeyen, hukuk tanımayan bu uygulamalardan ve bunlara karşı demokratik tepkilerini göstermeye çalışan Filistin halkına karşı yapılan katliamlardan başta BM, ABD olmak üzere sessiz ve seyirci kalan tüm ülkeler
ve kuruluşlar sorumludur. İnsanlık tarihine kara bir leke, “Kanlı Pazartesi” olarak geçecek olan bu katliamın faili İsrail, ortağı ise ABD’dir.
Tüm dünyanın, özellikle Müslüman ülkelerin, eli kanlı zalimlere karşı onurlu ve yiğitçe bir direniş gösteren Filistin halkının yanında olduğunu daha güçlü bir şekilde ve somut olarak göstermesi gereklidir. Filistin’de yapılan haksızlıklar, katliamlar ve zulmün karşısında bütün dünya artık kınama yerine İsrail’e karşı yaptırım ve uygulamaları ortaya koymak zorundadır. BM Güvenlik Konseyi de İslam İşbirliği Teşkilatı gibi acilen toplanarak duruma müdahale etmelidir.
İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği, AYBİR olarak, Filistin halkına yapılan utanç verici bu uygulama ve katliamları kınıyor ve bu zulmün faili İsrail’in ve arkasındaki ABD’nin de tarih önünde sorumlu olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.



Prof. Dr. Yusuf BALCI
AYBİR Başkanı



Gundem Haberleri

Tümü

TİRDEF' den Basın Açıklaması

Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...

1 ay önce

Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü

Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...

10 ay önce

Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...

PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...

11 ay önce

TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek

TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...

1 yıl önce

BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...

1 yıl önce

12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali

TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...

1 yıl önce

Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor

Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...

1 yıl önce

54 Şehirden Biri de Giresun

Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...

1 yıl önce

Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği

İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.

1 yıl önce

FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

1 yıl önce

Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?

Giresun’un köy ve yayla yollarının durumu içler acısı olarak ortada dururken,...

1 yıl önce

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak

Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...

2 yıl önce