BAŞKAN AKSU’DAN 10 KASIM MESAJI
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Aksu mesajında şu görüşlerini paylaştı; “Türkiye …
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Aksu mesajında şu görüşlerini paylaştı; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında, rahmetle, hasretle ve minnetle anıyorum.
Türk Milletinin Anadolu topraklarından silinmeye çalışıldığı bir dönemde, emperyalist güçlerin kuşatması altında bulunan yurdumuzu, “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla kurtaran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize şükran borcumuzu ödemek için bize bırakılan eserlere sahip çıkmalıyız. Her 10 Kasım günü yaptığımız saygı duruşu Büyük Önder’in eserlerini korumaya elbette yetmeyecektir. Fikirlerini, devrimlerini gelecek kuşaklara taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’ne sıkı sıkı sarılmak bizlerin birinci ödevidir. Atatürk’ü hem anlamalı, hem de anlatmalıyız. Bilimin ışığında, hukukun üstünlüğünde kurulan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti onurumuzun ve bağımsızlığımızın sigortasıdır.
Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.
Büyük Atatürk’ün, “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” sözü bugün barışa ve sevgiye ihtiyaç duyulan dünyamızda her ülkenin anayasasının ilk maddesi olacak kadar değerlidir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, fikirleri dün olduğu gibi bugün de ve yarın da geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Aramızdan ayrılışının 80. yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle, şükranla ve özlemle anıyor, hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Büyük Atatürk, Bir kez daha söz veriyoruz ki, eserlerini korumak boynumuzun borcudur. Rahat uyu, ruhun şad olsun.”
Benzer Haberler
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





