ABD VE KÜRESEL SLOGANLARI
Nurullah AYDIN 11 Mart 2013-ANKARA ABD’nin küresel emperyalizminin uyuşturucu sloganı; insan hakları, demokrasi, özgürlük, ve serbest piyasa ekonomisi kavramlarıdır. Bu sloganlara rağmen ABD; Vandalist sömürüyle, katliamla …
Nurullah AYDIN
11 Mart 2013-ANKARA
ABD’nin küresel emperyalizminin
uyuşturucu sloganı; insan
hakları, demokrasi, özgürlük, ve serbest piyasa ekonomisi kavramlarıdır.
Bu sloganlara rağmen ABD; Vandalist sömürüyle, katliamla ve yıkımla. kan dökmeyi sürdürmektedir.
1492'de keşfedilen Amerika, bu tarihten itibaren insanlık tarihinin en büyük cinayetlerine sahne olmuştur. Avrupa'nın vahşi devletlerinin azılıları olan İspanyollar, Portekizliler ve İngilizler, buradaki yerli halkları akıl almaz şekillerde katletmiş ve planlı bir soykırıma tabi tutmuşlardır. Nihayet bu vahşiler ABD'yi kurmuştur.
Resmi olarak 4 Temmuz 1776 tarihinde Kızılderililerin kanları üstünde kurulan ABD, Kızılderililerin ve Afrikalı kölelerin üstüne kurulmuştur.
250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD'ni liderliği neye dayalıdır?
1945 yılında Japonya’da Hiroşima'ya attığı atom bombası ile 140 bin, Hiroşima'dan üç gün sonra 9 Ağustos 1945'te de Nagazaki'ye attığı bomba ile 80 bin kişiyi katleder.
1950... CIA; Milliyetçilik programı izleyen Guatemala Başkanı Arbenz’i, Nikaragua diktatörü Somoza’nın desteği ile devirir. 200 bin sivil Guatemalalı öldürüldü. ABD şirketlerinin millileştirilmesine son verilir.
1953... ABD, Moskova yanlısı İran Başbakanı Musaddık’ı darbeyle devirir, yerine Şah Rıza Pehlevi’yi getirir. Şah, İran topraklarındaki petroller için İngiliz, Fransız ve Amerikan şirketleriyle anlaşma yaparak ABD’ye borcunu öder.
1963... Güney Vietnam Başkanı Diem öldürülür. Vietnam Savaşı boyunca 4 milyon sivil hayatını kaybeder. 1968’de, My Lai katliamında, ABD, çoğu kadın ve çocuk 400’den fazla silahsız Vietnamlı sivili, her türlü işkence ve tecavüzden sonra cesetleri parçalanır.
1973... CIA’nın yer aldığı bir darbe ile sol eğilimli Cumhurbaşkanı Salvador Allende öldürülür. Yerine getirilen Pinochet döneminde 5 bin Şilili sivil hayatını kaybeder.
1977... ABD, El Salvador’daki askeri yönetime destek verir. 70 bin Salvadorlu ve 4 Amerikalı rahibe öldürülür.
1980... CIA, Afganistan’ı işgal eden Sovyet güçlerine karşı savaşmaları için Usame bin Ladin ve örgütünü eğitti. 3 milyar dolar yardım eder.
1981... Nikaragua contralarını eğitir. 30 bin sivil Nikaragualı öldürülür.
1982... ABD; İran - Irak Savaşı’nda Saddam Hüseyin’i destekler. 1985 - 1989 arası ABD, lisanslı biyolojik ve kimyasal maddeleri Irak’a gönderir, İran’a ve Kürtlere karşı kullandırır.
1989... CIA ajanı ve Panama Başkanı Noriega, ABD’nin emirlerine karşı çıkmaya kalkışınca, ülkesi tarafından işgal edildi. Noriega tutuklanır. 3 bin Panamalı sivil öldürülür.
1991... ABD, Kuveyt’in işgali üzerine Irak’a girer. 6 haftada 85 bin ton bomba atılır. 113 bin kişi ilk saldırılarda katledilir.
1991’den 1998’e kadar ise, kötü beslenme ve hastalık nedeniyle yarısından fazlası çocuk olmak üzere 1 milyonun üzerinden Iraklı hayatını kaybeder.
1998... ABD, Sudan’da bir silah fabrikasını bombaladığını açıklar. Ancak sonra fabrikanın sadece aspirin ürettiği ortaya çıkar.
2001: Afganistan'ı işgal eder. İstisnasız her gün insanlar katledilir.
2003: Irak savaşını başlatır. Bir buçuk milyona yakın insanı katleder. Katliam sürüyor.
2011: Libya iç savaşını başlatır. 50 bine yakın kişi ölür. İç çatışma sürüyor.
Afganistan, Pakistan, Irak Libya katliamlarına devam eden ABD; şimdi Suriye, Bahreyn, Yemen ve İran’da kan istiyor.
Sloganlar; insan hakları, demokrasi, özgürlük, serbest piyasa ekonomisi. Peki bu sloganlar kimler için?
Bu katliamlarda ABD-İngiltere-Fransa haçlı ittifakında yer alanlar kim? Müslümanlar. Peki Müslümanın Müslümanı öldürmesi ne anlama geliyor?
Günün Sözü: Kişi kendine benzer kişilerle dost ve arkadaş olur
Benzer Haberler
Uyuşturucu Kullanımı Her Geçen Gün Artıyor
Diyanet-Sen GENEL MERKEZİ AR-GE KURULUŞU TARAFINDAN YAPILAN UYUŞTURUCU BAĞIMLILILIĞI VE MANEVİ...
İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Nurullah AYDIN 10 Aralık 2012-ANKARA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI Her yıl insan hakları günü...
İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
Nurullah AYDIN 10 Aralık 2013-ANKARA İnsanoğlu; bilim ve teknolojide büyük atılımlar yapmasına,...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





