Alabalık Sağımı Devam Ediyor
Giresun ilimizde su ürünleri yetiştiricileri 2019 yılı Ocak-Mart dönemi boyunca alabalık üretimi için sağım faaliyetlerine devam ediyorlar.
Sağım dönemi gelmiş olan anaç balıklardan önce dişi balıkların yumurtaları daha sonra erkek anaçların spermaları sağılır. Dişi balıklardan sağılan yumurtalar ile erkek balıkların spermaları karıştırılıp, 7-15 dakika döllenmesini bekledikten sonra yumurtalar yıkayıp özel kuluçka dolaplarına konulur. Dolaplarda 31-60 gün bekletilen yumurtalardan yavrular çıkmaya başlamaktadır.
Alabalık yavruları, büyütme havuzlarında 125-150 gün içerisinde parmak boya ulaşır. Sonrasında 7 ay içerisinde 200-250 gr porsiyonluk alabalık olarak sofralarımızı süsleyeceklerdir. Alabalık, doymamış yağ asitleri bakımından zengin ve biyolojik değerli yüksek bir besindir.
Alabalık yetiştiriciliği yapanlar için önümüzdeki yılın planlanması açısından büyük bir önem arz etmekte olan bir sezonluk yetiştiricilik faaliyetleri İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Balıkçılık Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından izlenmekte ve teknik destek sağlanmaktadır.
Benzer Haberler
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





