BORSA
BIST 100 14.200,20 %3,62
Altın 6.624,62 ₺/gr %0,08
Bitcoin $67.136 %6,07
Dolar 45,92 ₺ %0,02
Euro 53,45 ₺ %0,03
Sterlin 61,90 ₺ %0,12
Gümüş 111,00 ₺/gr %0,44
Ethereum $1.907,85 %4,70
İsviçre Frangı 58,35 ₺ %0,02
Kanada Doları 33,19 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,98 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,63 ₺ %1,39
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
GİRESUN 15°C 6.624,62 ₺/gr 45,92 ₺ 53,45 ₺
Anasayfa Gundem Av. Sabri ÖZTÜRK' ün Türk Dil Bayramı Mesajı

Av. Sabri ÖZTÜRK' ün Türk Dil Bayramı Mesajı

Ak Parti Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün Türk Dil Bayramı Mesajı

· 3 dk okuma
Av. Sabri ÖZTÜRK' ün  Türk Dil Bayramı Mesajı

     İstanbul’da Dolmabahçe Sarayında toplanan Birinci Türk Dil Kurultayının açılış günü olan 26 Eylül, Türk Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır. Konuşma ve yazı dilli olarak binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Türkçe, geçmişimizi bugüne, bugünümüzü de geleceğe bağlayan en önemli kültür hazinemizdir. 
       

        Türkçe, sadece maziyle günümüz arasında bir köprü kurmakla kalmamakta, Avrupa’nın en uç noktasından başlayıp Çin’e kadar uzanan geniş bir coğrafyayı ve bu coğrafya üzerinde yaşayan halkları da birbirine bağlamaktadır. Ne mutlu ki, Türkçe bugün yeni iletişim imkânları sayesinde yeryüzünün hemen noktasına ulaşmakta, dünya üzerinde daha etkin bir hale gelmektedir. 
 
           Bunun yanında Türk Dil Kurumu’nun, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun, Anadolu Ajansı’nın, TRT’nin ve Türkçe gönüllülerinin yapmış oldukları değerli çalışmalar da dilimizin dünya ölçeğinde sevilmesine, gelişmesine ve kullanılmasına vesile olmaktadır. Bilinmelidir ki, dilimizi geliştirerek muhafaza etmek, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almak demektir. 

     Zira dilimiz, bizi bir arada tutarak ortak değerler etrafında bütünleşmemizi sağlayan başlıca unsurdur. Bizler millet olarak, hissiyatımızı, düşüncelerimizi, kültür ve geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi ancak dilimiz sayesinde kuşaktan kuşağa aktarıyoruz. Dolayısıyla, dilimizin korunması, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için bilim adamlarımızdan sanatçılarımıza, siyasetçilerimizden medya mensuplarımıza kadar tek tek hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.  

     Bu düşüncelerle Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, dilimizin yaygınlaştırılması, zenginleştirilmesi için çaba harcayan herkese şükranlarımı  sunuyorum.

                               

                         Av. Sabri ÖZTÜRK 

  Ak Parti Giresun İl Başkanı