Bangladeş'te topyekûn kaosun önüne geçilmeli!
İstanbul’da kurulu bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Bangladeş’te uygulanan idam için bir basın açıklaması yayınladı.
İstanbul’da kurulu bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Bangladeş’te uygulanan idam için bir basın açıklaması yayınladı.
Yapılan açıklamada “Bangladeş uzun süredir temelinde mevcut hükümetin iktidar mücadelesini ve özelikle İslam karşıtlığını barındıran bir iç karışıklığın pençesindedir. Hiçbir hukuki zemine oturmayan iddia ve usullerle Cemaat-ı İslami’nin liderleri idam kararı ile yargılanmakta olup Bangladeş topyekûn kaosa itilmek istenmektedir. Yaklaşan genel seçimler öncesinde Bangladeş hükümeti halk üzerinde oluşturduğu psikolojik ve sosyal baskıyı artırma yoluna gitmiştir.
Gelinen son noktada Bangladeş Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla müebbet hapis kararı ile yargılandığı esnada hakkındaki karar idam cezasına dönüştürülmüş ve avukatlarının temyiz başvuruları sonrası herhangi bir ek çalışma yapılmayarak karar acil bir şekilde infaz edilmiştir.
Uluslararası toplumun tüm tepki ve uyarılarına rağmen, Bangladeş hükümetinin taraf olduğu anlaşmalar dikkate alınmayarak ve uluslararası standartlardan ve adaletten uzak bir mahkeme süreci sonucunda alınan kararın infazı Bangladeş hükümetinin hukuki bir çöküşü olmuştur. Bangladeş hükümeti bu idamla tüm dünyanın tepkisini çekmiş ve İslam dünyasında kendilerine karşı şiddetli bir öfkeye sebep olmuştur.
Ocak 2014’te yapılacak seçimler öncesinde uygulanan idam kararıyla ülkede sağlıklı bir seçim sürecinin önüne geçilmek hedeflenmektedir. Mevcut hükümet oluşturduğu kaos ortamını şiddetlendirerek ülkede demokratik seçim ortamını ortadan kaldırmak suretiyle iktidarını elinde tutmayı planlamaktadır.
Aylardır süren ve geçtiğimiz hafta yeniden alevlenen iç karışıklığın bu idamın ardından daha derin bir hale gelmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple ülkenin içine çekilmeye çalışıldığı topyekun kaos ortamına sürüklenmemesi için Bangladeş halkını sağduyulu olmaya ve şiddete yönelmemeye davet ediyoruz. Cemaat-ı İslami yönetiminin yapılan gösterilerin barışçıl gösteriler olması yönündeki açıklamalarını destekliyoruz.
Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ve diğer uluslararası kuruluşları krizin büyümesini engellemek ve ülkede sosyal ve politik istikrarın sağlanmasına yönelik bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz. Ayrıca Abdulkadir Molla’nın tutuklanan oğlunun serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Abdulkadir Molla’nın cesedinin ailesine teslim edilmesini ve inançları doğrultusunda defnedilmesine müsaade edilmesini istiyoruz.
Bizler İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) olarak 53 ülkedeki 225 üyemizle Bangladeş Cemaat-ı İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’nın idamını kınıyor, tüm İslam dünyasını Bangladeşli kardeşlerimizin yanında olmaya davet ediyoruz.
İslam’ın verdiği izzetle zalim ve katil olarak gördüğü Bangladeş hükümetinin Başkanlık affını kabul etmeyerek şehadeti tercih eden Abdulkadir Molla’ya Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına, Bangladeş halkına ve tüm İslam âlemine başsağlığı diliyoruz” denildi.
Benzer Haberler
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





