ELVEDA DEMİYORUM AMA
Kamuoyuna saygı ile duyurulur “ELVEDA DEMİYORUM AMA…!” Özellikle mensubu olmaktan şeref ve gurur duyduğum kutsi mesleğimi icra eden değerli meslektaşlarıma selam olsun.. Bu bir elveda yazısı …
Kamuoyuna saygı ile duyurulur
“ELVEDA DEMİYORUM AMA…!”
Özellikle mensubu olmaktan şeref ve gurur duyduğum kutsi mesleğimi icra eden değerli meslektaşlarıma selam olsun..
Bu bir elveda yazısı değildir. Ancak –zorunlu- olarak alınan bir kararın ilk göstergesidir. Görele’den yaptığım haber ve köşemde yazdığım yazılar her ne kadar şahsımı ilgilendiriyor gibi görülse de, genele baktığımızda toplumumuzu ilgilendirmektedir.
Haber ve yazılarımda kişilerin özel hayatlarına asla yer vermedim. Kişilik haklarına her zaman saygı gösterdim. 35 sene özgürce icra ettiğim mesleğimi yine özgürce icra edeceğimi zannettiğim Görele’de, her yaptığım haber, her yazdığım yazı neredeyse soruşturma konusu olacak aşamaya geldi.
İnanıyorum ki her sabah ilk defa, “Ali Kaya acaba bugün hangi haberi yaptı, hangi yazıyı yazdı?” diye internet siteleri didik didik ediliyor. Suç teşkil edecek bir kelime, bir cümle, bir ibare aranıyor.
Sonra telefonlar susmuyor. .. “ Bu yazıda beni anlatmışsın.. “ “ Bu haberinde beni yazmışsın..”
Bu tür eleştiriler beni memnun eder. Bu tür eleştiriler, mesleğimdeki başarının göstergesidir. Eleştiri güzel elbet.. Çünkü Ali Kaya imzası ile yazılan her yazı, demokrasi ve yasaların verdiği hak karşılığında yazılan eleştiri yazılarıdır. Burada altını bir kere daha açık ve net olarak çizerek yazıyorum ki, hiç kimsenin şahsına,sıfatına, kişiliğine ve özel hayatına yönelik yazı yazmam ve beni de ilgilendirmez zaten. Eleştiri tamamı ile yapılan işe yöneliktir. Gazetecinin görevi eleştirmektir, bende, demokratik hakkımı kullanarak mesleğimi icra etmeye çalışıyorum.
Ne var ki Görele küçük yer olduğundan, Ali Kaya ismi hedef oldu. Kurulan bir komplo ile karşı karşıyayım. Bilin ki, Görele’de Ali Kaya ismi susturulmak isteniyor. Üzerimde çok büyük ve ağır bir baskı var. Yıldırmak, caydırmak, korkutmak istiyorlar.
Onları ciddiye bile almıyorum. Büyük düşünüyorum. İnşallah ileriki günlerde iyi şeyler olacak. Her ne kadar Ali Kaya ismi üzerinde komplo planları yapılsa da, Ali Kaya, gazetecilik kültürünün zirve yaptığı, gazetecinin saygı gördüğü ufuklara doğru yelken açıyor.
Çok değerli bir gazeteci dostumun aracılığı ile çok iyi bir kurumun merkezinden teklif aldım. İnanıyorum ki hem benim için, hem Görele ve Giresun için iyi şeyler olacak.
Gazeteci kültürünün merkezinde, daha demokratik bir ortamda mesleğimi icra edeceğim. İnanın bu kutsi mesleği Görele’de yapmak çok zor demeyeceğim, bu şartlar altında mümkün değil. Ya Zülfiyare dokunmayacaksınız yada yazmayacaksınız. Bu düşüncelerimi ifade eden birçok yazılarımı daha önce kamuoyu ile paylaştım.
Şimdilik affınıza sığınarak “izin” istiyorum. Çok kısa bir süre sonra, “Nerede kalmıştık?” diyerek buluşmak ve görüşmek üzere, kamuoyunu saygı ile selamlıyorum..(alikayahaber@gmail.com)
Benzer Haberler
YBD Geleneksel 2. Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması
Yerel Basın Birliği Derneği tarafından verilecek ödülün amacı, demokrasi kültürünün...
Yerel Basın Oscar' larında Sona Doğru
Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, yarışmaya başvurmak için 10 Şubat'a kadar ek...
KARADENİZ DERNEKÇİLİĞİNİ FESHANE BOZDU
GURBETTE KARADENİZ DERNEKÇİLİĞİNİ FESHANE BOZDU …. Başlığa inanmayanlar, araştırıp...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Muhtar Maaşları Ne İşe Yarıyor?
Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable...
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Anılacak
Milli Mücadele Kahramanı Kurdoğlu Hacı Hafız Mustafa Zeki Efendi, 24 Mayıs Cuma günü, saat...





