Akut' tan BM Standartlarına Göre Sınıflandırma Tatbikatı
AKUT, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER STANDARTLARINA GÖRE SINIFLANDIRMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİYOR.
AKUT, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER STANDARTLARINA GÖRE SINIFLANDIRMA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİYOR.
Ulusal ve uluslararası felaketlerdeki arama ve kurtarma çalışmalarıyla tanınan AKUT Arama Kurtarma Derneği, önemli bir sınıflandırmaya giriyor. Bu sınıflandırmayı gerçekleştirmek üzere Birleşmiş Milletlerin INSARAG’dan (International Search and Rescue Advisory Group- Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu) bir ekip 11-15 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye’ye geliyor. 8 sınıflandırmacı ve 5 gözlemci’nin katılacağı sınıflandırma tatbikatında ellinin üstünde AKUT gönüllüsü görev alacak.
Uluslararası afet operasyonlarında görev alan ekiplerin aynı standartlara ve yaklaşımlara sahip olması amacıyla hazırlanan INSARAG External Classification (IEC)/INSARAG Sınıflandırma Tatbikatı, 11 Temmuz Pazartesi günü AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin dosyalarını sunumu ile masa başında başlamış olacak. 12-13 Temmuz günlerinde de 36 saat sürecek tatbikat alanda uygulamaya konulacak.
12-13 Temmuz tarihlerindeki uygulamada, Beykoz Çavuşbaşı'nda gerçek bir enkazda deprem senaryosu uygulanacak. 7.4 siddetinde depreme maruz kalan bir ülkede AKUT'un nasıl bir kurtarma calışmasında bulunacağı adım adım gösterilecek ve INSARAG bu olayı değerlendirecek.
Deprem uzmanlarının görüşüne göre, ülkemizi (ve bazı ülkeleri) bekleyen depreme AKUT'un nasıl hazırlandıgını izleyeceksiniz. Kamu oyunun dikkatini çekecek bu organizasyona ilginizi bekleriz.
AKUT Arama Kurtarma Derneği
NOT: Güvenliğiniz için kapalı, bot tarzı sağlam ayakkabı ve spor giysilerle gelmeniz önerilir. Baret, temin edilecektir.
Tatbikatın yapılacağı yerin adresi
Beykoz Belediyesi Ek Hizmet Binasının arkasındaki arazi
İletişim için : Teoman Erol – 0532 232 98 79
Benzer Haberler
BM Denetleme Kurulu Başk. Hemşehrimiz Atandı
"Birleşmiş Milletler Denetleme Kurulu Başkanlığına Giresun -Piraziz'li hemşerimiz Cihan TERZİ...
AKUT Birimi ve Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri ortak eğitim
Giresun AKUT Birimi ve Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri ortak eğitim yaptılar.
YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDEN 81 İLDE ORTAK BİLDİRİ
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





