Öztürk Çalışmalarına Şebinkarahisar, Alucra ve Çomoluk'da Devam Etti
Referandum çalışmalarına Şebinkarahisar, Alucra ve Çomoluk’u ziyaret ederek devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, esnafları ziyaret ederek 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında bugüne kadar başvuru yapan Giresun'da 1.254 işletmeye 31 Milyon 578 Bin TL'lik faizsiz kredi kullandırıldığını açıkladı.
Referandum çalışmalarına Şebinkarahisar, Alucra ve Çomoluk’u ziyaret ederek devam eden AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, esnafları ziyaret ederek 2017 yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında bugüne kadar başvuru yapan Giresun'da 1.254 işletmeye 31 Milyon 578 Bin TL'lik faizsiz kredi kullandırıldığını açıkladı. Milletvekili Öztürk, 318 işletmenin ise kredisinin ödeme aşamasında olduğunu belirtti.

Milletvekili Sabri Öztürk, “Hükümetimizin temel amaçlarından olan KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırarak ekonomik büyümeye daha fazla katkı vermelerini teşvik etmek ve ihtiyaç duydukları finansmana erişmelerine imkân vermek üzere hazırlanan 2017 Yılı KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği kapsamında; 10 Mart’tan bugüne kadar Türkiye genelinde kredisi ödenen işletme sayısı 163 Bin 636. Türkiye genelinde toplam verilen kredi tutarı 4 Milyar 114 Milyon 765 Bin TL. Türkiye genelinde 72 Bin 550 işletmenin ise kredisi bankada hazır olup, ödeme aşamasında. Giresun ilimizde ise kredisi ödenen toplam işletmemizin sayısı 1.254, verilen toplam kredi tutarı 31 Milyon 578 Bin TL’dir. 318 işletmemizin ise kredisi bankada hazır olup, ödeme aşamasındadır. Bu başvurular arasında gerekli şartları taşıyan Giresun’da 1.254 işletmemiz bütçe imkânları çerçevesinde bankalardan 20 bin ile 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz toplam 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanmıştır. Destekten yararlanan ve yararlanacak olan işletmelerimiz belirlenirken, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığından temin edilen ‘Net Satış Hasılatı ve Toplam Ciro’ resmi verileri esas alınmış olup, işletmeler net satış hasılatı küçük olandan başlanarak sıralanmıştır.” dedi.
Öztürk, esnaf ziyaretlerinin ardından ilçelerde köy ve mahalle muhtarlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, öğrencilerle ve vatandaşlarla buluşarak yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

Benzer Haberler
KOSGEB'den dolandırıcılık uyarısı
KOSGEB bir bülten yayınlayarak vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. KOSGEB’den konuya...
KOSGEB'in 2012 Yılı Hedefleri Ve Uygulamaları
İlimizde 2011 yılında kurulan KOSGEB Giresun Hizmet Merkezi Müdürlüğü, kuruluşunu hızlı bir...
Osmanlı Ve Cumhuriyet Belgelerinde Giresun ve...
Osmanlı Ve Cumhuriyet Belgelerinde Giresun ve Şebinkarahisar'ın Maden Potansiyeli
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





