VİDEO HABER: Bakan Yıldız Kemençe Ağası Seçildi
Enerji Bakanı Taner Yıldız Kemençe Ağası Seçildi
Trabzon’dan karayoluyla Görele’ye gelen Bakan Yıldız, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Horon ve Kemençe Günleri’ne katıldı. Beraberindeki heyetle akşam saatlerinde davul ve zurnalar eşliğinde şenlik alanına giren Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında “Türkiye’de 10 yıl içerisinde, bu ülkenin idaresine konan irade ile beraber, her şeyimizle beraber büyümeye başladık. Yalnızca ekonomiyle değil, yalnızca idareyle değil, yalnızca siyasetle değil. Aynı zamanda, beynimizle, gönlümüzle, vicdanımızla, basiretimizle, ferasetimizle, sağduyumuzla ve sezgilerimizle beraber büyümeye başladık. Bu obez bir büyüme değil. Türkiye her şeyiyle beraber büyümeye başladı. Hangi makamda olursak olalım; ister bakan, ister vali, ister belediye başkanı… Hangi makamda olursak olalım, doğru yapmak mecburiyetimiz var. Çünkü bizler doğru yaptıkça güçleneceğiz, yanlış yaptıkça zayıflayacağız. ”şeklinde konuştu.
Konuşmasının ardından yılın ‘Kemençe Ağalığı’na seçilen Bakan Yıldız, kendisine hediye edilen kemençeyi çalarak programdaki ilk kemençe sesinin duyulmasını sağladı. Efsane kemençeci Katip Şadi’nin kemençesiyle devam eden programdan ayrılarak Valiliğe geçen Bakan Yıldız, burada bazı açıklamalar yaparak, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Türkiye’nin elektrik sorunun olup olmadığına ilişkin yöneltilen soruya, ülkenin elektrik sorunun olmadığı şeklinde cevap veren Bakan Yıldız, enerji sektöründeki hızlı büyümenin diğer sektörlerden daha hızlı olduğunu ve Türkiye’nin tükettiğinden daha fazla elektrik ürettiğine vurgu yaparak, “Dün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin bir rekoru kırıldı. 37.000 MW’’ın üzerinde bir enerji yapılanması oldu.” dedi.
Türkiye’nin bir enerji sorunun bulunmadığını söyleyen Bakan Yıldız, “Ancak büyüyen Türkiye, enerji tüketimde 1 yıl içerisinde %11,8 büyüdü. %11,8 bir yıl içerisinde büyümek; hele hele bir kısım Avrupa Birliği ülkelerle karşılaştırırsak, onların 7-8 yıllık büyümesine denk geliyor.” diye konuştu.
HES’lerle alakalı sorulan soruya cevap veren Bakan Yıldız, HES’lerin katkısının daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, bazı hoyratça çalışan müteahhitlerin de ikaz edilmeleri gerektiğine vurgu yaptı.
Karadeniz’deki petrol ve doğal gaz çalışmaları konusunda da gazetecilerin sorularına cevap veren Bakan Yıldız, “Karadeniz’de petrol varsa biz onu bulacağız, Karadeniz’de petrol yoksa biz onu bulamayacağız. İnatla ve sabırla çalışmalarımız devam ediyor. Bir kuyu 250 milyon dolar. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda, uluslar arası firmalarla beraber yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde devam ediyoruz. Yani onların finansman koymasıyla devam ediyoruz. Bulursak kârı paylaşacağız. Bulamazsak zararı onlar alacak. Anlaşmamız böyle” şeklinde konuştu.
HORONAGA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Canan KESKİN’e Bir Ödül daha
Canan KESKİN’e Bir Ödül daha/ Hikmet OKUYAR Şiir, kültür, sanatına yaptığı video tasarımlarına,...
BÜYÜK KEMENÇE ÜSTADIMIZ KATİP ŞADİ VEFA PROGRAMIYLA ANILDI
Görele Belediyesi tarafından büyük kemençe üstadı Katip Şadi’ye vefa programı düzenlendi. Görele...
Fındık ve Horon Festivaline 2 Mt lik Dev Kemençe Damga Vurdu
Bursa’nın Osmangazi İlçesinde Bursa Giresun Dernekleri tarafından ilki düzenlenen Fındık ve...
Gundem Haberleri
TümüAytemiz, Türkiye’nin En Büyük İlk 25 Şirketi Arasında
Türkiye'nin önde gelen ekonomi ve iş dünyası araştırmalarından Capital 500 – Türkiye'nin...
Bir Duruş Platformu'ndan Kudüs İçin Yeni Farkındalık...
GİRESUN – Bir Duruş Platformu, "N'apıyosun Mesela?" sloganıyla duyurduğu dördüncü farkındalık...
TİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Ekonomi yazarı Ziya Sevim ile Öğretim Görevlisi Bedriye Güneş, Merinos Nikah Dairesi’nde...
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
TÜGVA Bulancak İlçe Temsilcisi Ubeydullah Göktekin ve ekibi, Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay’ın...
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü...
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
TİRDEF - Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu...
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
Kişilerin duygusal zekâlarını etkin olarak kullanabilmeleri için, duygularını beden dili ve ses...
54 Şehirden Biri de Giresun
Türkiye’de son yıllarda havalimanı sayısı oldukça arttı. 2000’li yılların başına kadar sadece...
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI







