Yatırımcılara Karşılıksız %50 Hibe Desteği
Doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi,tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması, kırsal toplumda yerel kalkınma kapasitesinin oluşturulmasına katkı sağlamak ve yeni teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi amacıyla, Çiftçi Kayıt Sistemi veya Bakanlık tarafından oluşturulan diğer kayıt sistemine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olan yatırımcıların ve üreticilerin kırsal alanlarda bireysel ve/veya bir arada yapacakları öz sermayeye dayalı yatırımları için hibe desteği verilmesini amaçlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2016/37) 21 Ekim 2016 tarihli ve 29864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
HİBE DESTEĞİ VERİLECEK KİŞİLİKLER, KONULAR VE HİBE MİKTARLARI
|
Başvuracak Kişiler |
Hibeye Esas Tutar (TL) |
Hibe Oranı (%) |
Hibe (TL) |
YATIRIM KONULARI |
|
-Bireysel (Gerçek Kişiler)
-Şirketler (A.Ş, Ltd., Koll. Şti)
-Tarımsal Amaçlı Kooperatifler, Birlikler ve Bunların Üst Birlikleri |
2.000.000 |
50 |
1.000.000 |
-Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması ?(Yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç) -Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi, |
|
? |
1.500.000 |
50 |
750.000 |
-Soğuk hava deposu, -Çelik silo, |
|
? |
2.000.000 |
50 |
1.000.000 |
-Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,
-Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, -Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, |
-Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği kapsamında yayımlanan Uygulama Rehberi doğrultusunda hazırlanacak yatırım proje teklifleri Tebliğin yayımlandığı (21.10.2016) tarihten itibaren kırk beş (45) gün içerisinde (Son Başvuru Tarihi: 05 Aralık 2016) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının www.tarim.gov.tr adresinden online olarak başvurular yapılacaktır.
Ayrıntılı bilgi:?
Programla ilgili tüm bilgiler İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Biriminden (tel: 2151672-73/dahili-1610) ve www.giresuntarim.gov.tr internet adreslerinden de alınabilmektedir.
Benzer Haberler
Tarıma Dayalı Yatırımlarının Desteklenmesi
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ KAPSAMINDA TARIMA DAYALI YATIRIMLARIN DESTEKLENMESİ UYGULAMA ESASLARI...
8 Adet Ekonomik Yatırım Tesisine % 50 Hibe Desteği Sğlandı
Bakanlığımız kalkınma plan ve programları ile Ulusal Tarım Stratejisi ve Tarım Kanunu...
Makine Ve Ekipmana %50 Hibe Desteği
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının...
Gundem Haberleri
TümüTİRDEF' den Basın Açıklaması
Tirebolu Dernekler federasyonundan son günlerdeki Maden hakkında açıklama geldi. Tirdef Genel...
Bedriye ve Ziya Sevim’in Mutlu Günü
Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama Programına Dikkat...
PKU Aile Derneği’nden 20. Yılında Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de PKU ve Yenidoğan Tarama...
TÜGVA Bulancak'tan Kızılay’a Destek
BAŞKAN KÖSE’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI
12. Tirebolu Kültür ve Sanat Festivali
Duygusal zekâ iletişimde başarıyı artırıyor
54 Şehirden Biri de Giresun
Küçük yaşta büyük farkındalık İklim değişikliği
İklim değişikliği, bütün dünyayı benzeri görülmemiş bir hızla olumsuz etkilemektedir.
FERRERO, YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
FERRERO, SÜRDÜRÜLEBİLİR FINDIK İÇİN KAYDETTİĞİ GÜÇLÜ İLERLEMEYİ VE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ AÇIKLADI





