Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12287 kez okundu. | Kategori : G.GİRESUN
Haberin Tarihi :   14 Ekim 2021 - 11:15

Bu Şehirde Artık Bizde Varız...

Büyüt
Küçült
Bu Şehirde Artık Bizde

 

Tarih ve kültür kokan, medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim şehir İstanbul'da artık Giresunluların da gurur duyacağı bir projesi var.

İBB Miniatürk alanı giriş kapısında yer alacak olan ve Giresun Vakfı tarafından projesi devam eden "Giresun Serender ve Su Değirmenleri" sergi alanı çalışmasında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Vakıftan yapılan açıklamada “Miniatürk Proje alanımız 150 metre kare alan üzerinde % 60i yeşil alan, %40 ı ise bir adet Giresun’a özgü serenderden ve Yedi Değirmenler Parkını temsilen hafif rakımlı tepe üzerinde yer alan iki su değirmeninden oluşmaktadır.

Proje kapsamında su değirmeni taş ve çarkları dönecek şekilde dizayn edilmiş olup, su çarkları kompozit malzemeden özel olarak tarafımızdan tasarlanmış, tamgün dönecek şekilde faal olacaktır. Proje alanında geçen sene dikilen tüplü Giresun karası 4 adet fındık ocağı dikimi yapılmıştır.

"Giresun Serenderi ve Su Değirmenleri" projesinin, her gün yerli ve yabancı dört bin kişi tarafından ziyaret edilen Miniatürk alanında ilimizin sosyo-kültürel tanıtımına büyük katkı sunacağı, hemşerilerimizin önünde gururla duracağı bir proje olacak.

Proje kapsamında Giresun yöresine ait tarihi el değirmenleri, yayık, beşik, külek, kara lastik, kurutulmuş mısır kocanları vs. ayrıca sergilenecektir.

Projemiz Giresun Vakfı’mız tarafından büyük bir titizlikle takip edilmekte ve Giresun’a yakışır bir eser olabilmesi için büyük emek sarf edilmektedir” denildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir