Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6659 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   15 Temmuz 2011 - 12:35

12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni.

Büyüt
Küçült
12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi'nin ilgi alanında olan Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından 08-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Yozgat'ta geleneksel olarak tertiplenen 12. UluslararasıYozgat Sürmeli Şiir Şöleni çeşitli etkinliklerle ardında kalıcı izler bırakarak tamamlandı.

12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni..

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi'nin ilgi alanında  olan Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği tarafından 08-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Yozgat'ta geleneksel olarak tertiplenen 12. UluslararasıYozgat Sürmeli  Şiir Şöleni çeşitli etkinliklerle ardında kalıcı izler bırakarak tamamlandı.
Etkinliğe katılmak, Yozgat ve ilçeleri'nin tanıtımına uygulamalı olarak katkıda bulunmak için 07 temmuz 2011 tarihinde Yalova, Armutlu, Gemlik güzergahını takip ederek Gemlik Otogarı'na geldim.
17.50 da Ankara'da olacak şekilde Pamukkale Turizm firması otobüsüyle yola koyuldum. Bursa, Bilecik, Eskişehir güzergahı üzerinden Ankara'ya geldim.Şehiriçi servisleri ile Ankara Ulus'a vardım.
Ankara Gençlik Parkı'nda biraz soluklandıktan sonra Tren Garı'na gittim.
20.05 de Yozgat Yerköy Üzerinden Adana'ya gidecek olan Çukurova Ekspresine bilet kestirdim.Bekleme süresi içinde ''Yozgat'a tren yok mu? '' diye sorduğumda bir görevli beklersem olumlu cevap alabileceğimi; Yozgat'a hızlı tren seferleri düzenlenmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.Aziz Nesin aklıma geldi.Demek ki birkaç seneye kadar yozgat Sorgun'a kadar hatta daha ötelere giden bir hızlı tren ile ilgili çalışmaların yapıldığı konuşuluyor hızlı treninin Sorgun'da mutlaka durması gerektiği tartışılıyordu.
Yerköy'e kadar yaptığım tren yolculuğu sırasında Yozgatlı, Kırıkkaleli, Kayserili, Niğdeli, Adanalı sanatsever dostlar ile kısa aralıklarla şiir sohbeti ettik.
Gece yarısı Yerköy'e indik.Gece Yerköy Öğretmenevi Konukevi'nde kaldım.08 07.2011 Günü saat 07.00 de Yozgat'a gidecek minübüsü beklerken yeni yeni açılan işyerlerini ziyaret ettim.
Temizlik görevlileriyle, simitçilerle, gazetecilerle, berberlerle duraklarda bekleyen Yerköylüler ile selamlaştım.

     dsc00284.jpg
 
Türkiye Sevdası'nın 358. Tanıtımı Yozgat ve İlçeleri'nde yapıldı..
 
Yozgat ve ilçelerinde Yozgatlılar'ın yaşadığı yerlerde çok beğenilen  Yozgat Sevdası isimli şiirin yazarı olarak Türkiye Sevdası isimli projenin sahibi olarak Şüsiyad Başkanı olarak geldiğim Yozgat'ta birkaç etkinlik yaparak; 12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni'ne katkıda bulunmayı proğramlamıştım. Bu sebeple Türkiye Sevdası'nın 358.Tanıtımını Yozgat, Yerköy'de başlattım.
Çarşı pazar ziyaretlerimde tanışıp konuştuğum Yerköylüller'e Türkiye Sevdası sayfalarından örnekler verdim. Yozgat Sevdası isimli meşhur şiirimi de imzalı olarak armağan ettim. Hareket saati gelince Yerköy-Yozgat minübüsü ile Yozgat ulaştım.
Yozgat'a kaçıncı kez gelişimdi saymadım ama..yine aynı heyecanla hissettim Bozok-Kınık havasını.
Toplanma yeri Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü idi. Yolboyu selamlaşmalar sonunda Yozgatlı Berberim ''hoşgeldin'' diyerek karşıladı beni.
Proğramı da..Derneği de..Ahmet Sargın, Osman Yüksel, Nuh Şahin, Salim GülbahçeMehmet Karaaslan ekibini de iyi tanıyan bir şuurlu Yozgatlı ile şiir güzelliğinde bir sohbet ettik..saç sakal traşı olurken. Ve bir bardak demli çay..Yozgat konukseverliği hemen hissettirdi kendini. Herşey şiir güzelliğinde oldu.
Müdürlük'teki görüşmelerimizin ardından Yozgatlı  Aşıklar Ozanlar Kıraathanesi asıl buluşma yerimiz oldu.Tanışma, şiirlerin şarkıların türkülerin demli taze çayların sıcaklığında ve yöresel kahvaltılıkların lezzetinde yapıldı.
İlk defa tanıştığım aşık ozan şair şiir yorumcusu saz ve ses sanatçısı dostların birçoğu ile kırk yıllık dost muhabbetiyle kucaklaştım.
Türkiye'nin dört bir yanından etkinliği takip eden şiir ustaları ile paylaştıklarımı ve iletilen selamları telefon mesajlarını aktardım..Birbirini tanıyanlara.
Özellikleri ve Güzellikleriyle Yozgat ve İlçeleri için çok büyük önem arzeden Eğitimci Şair Yazar gazeteci Ahmet Sargın imzalı Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri YOZGAT YEVDASI, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Yayını olarak edebiyat dünyamıza girmişti..
Bu şiir şöleni kapsamında Yozgatlılar'a kalıcı bir eser kazandıran Ahmet Sargın'nın mutluluğunu paylaştım hal hatır sormalar arasında..
Ne güzel bir başlangıç..
Ne güzel bir ortak payda..
Yozgatlı Cemil Ciçek'in Meclis Başkanı olarak Yozgat'a gelişi sırasında Eğitimci Şair Yazar Gazeteci ve Halk Bilimcisi Ahmet Sargın imzalı Yozgat Sevdası isimli ciddi bir projenin hayata geçirildiğini görmek ne yüce bir duygu..
 
Yeni Ufuk Gazetesi, Anadolu Ajansı başta olmak üzere birçok medya kuruluşunu Şüsiyad Başkanı olarak aradım ziyaret ettim. Sarıkaya'da Türkiye Sevdası konulu karma Şiir Sergisi açacağımı, Türkiye Sevdası'nın 358. Tanıtımının Yozgat ve ilçelerinde yapıldığını; Şiir sergisinde,  12.Uluslararası Yozgat Sürmeli Şairler Şöleni için Yozgat'a gelenlerin şiirlerine de Türkiye Sevdası isimli eserde yer alan aşık ozan ve şairlerin şiirlerine de yer vereceğimi söyledim.Cuma namazı sonrasında Yozgat Sarıkaya'ya hareket ettik.Yozgat Sarıkaya Belediye Başkanlığı'nı ziyaretimizde Başkan'a,  Sarıkayalı medya mensuplarına Türkiye Sevdası armağan ettim. Yozgat Sevdası isimli şiirimi imzalı olarak verdim.Belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdik.Çarşı pazar esnafını Sarıkayalılar'ı selamlıyarak Tarihi mekanlara  oradan da Başkanı Şair Şiir Yorumcusu ve tsm sanatçısı Kelami Akdemir olan Sarıkaya Şairlar Şiir Yorumcuları ve Aşıklar Derneği'ne uğradık.Burada Şiir sohbeti, şiir atölyesi çalışması yaptık ve yine aynı ortamlarda şiir müzik şarkı türkü dinletisi gerçekleştirdik.Türkiye Sevdası konulu Karma Şiir Sergisi hazırlıklarını Şiir Yorumcusu ve Şiir Proğramları Sunucusu Süreyya Kaya ile birlikte Dernek mutfağında yaptık.Akşam Yemeği yozgat Sarıkaya yöresel yemeklerinden oluşmuştu.Yemek sonrasında Eğitimci Şair Nuh Şahin'in dualarıyla emeği geçenlere teşekkürlerimizi, Yüce Yaradan'a şükranlarımızı ebedi aleme göç eden ceddimize de rahmet dileklerimizi bildirdik.Yemek sonrasında Sarıkaya Termal Tesisleri yanındaki Sarıkaya Kültür Sanat Etkinlikleri Meydanı'nda yerimizi aldık.
Türkiye Sevdası Konulu Karma Şiir Sergisi'ni de Alucralı Fotoğraf Sanatçısı Orhan Çınar ile birlikte açtık.
Sergi'de; Amasyalı Afet Şair Afet Kırat , Fatsalı Hasan Gencay, Malatyalı Bahri Çavuşoğlu, Alişarlı Nurhayat Sakarya, Bandırmalı Hülya Sönmez, Yozgatlı Muğlalı İlknur Mersin, Ordulu Cemile Düzgün, Niğdeli İbrahim Güleç, Emirdağlı Rabia Barış, Sivaslı Efsane Şair Sabiha Serin, Kırşehir Gelini Zübeyde Gökbulut, Adanalı Harika Şair Harika Ufuk, Kastamonulu Ozan Yakuti, Yozgatlı Şairler Salim Gülbahçe, Nuh Şahin, Ahmet Yetim ve Osman Yüksel gibi onlarca aşık ozan şairin şiirine yer verdik.
Sarıkaya Şiir Müzik Şarkı Türkü Şöleni sunumunu yoğun ilgi ortamlarında Kelami Akdemir ile Şiir Yorumcusu Nurbanu Sargın yaptı. Proğram sonunda Kelami Akdemir'e  2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü ile bir adet tesbih bir adet Türkiye Şevdası ve bir dürüm Şebincevizli Dut Pestili armağanlarını sanatsever konukların huzurunda toşaybir Başkanı Ahmet Sargın şahitliğinde teslim ettim.
Gece sonunda Yozgat merkezine döndük.

09 07.2011 yeni bir etkinlik için bizi bekliyordu.
Gecenin sonunda kaldığımız yurdun bahçesinde yaptığımız sabah sporu sırasında Kosovalı, Mekedonyalı, Bulgaristanlı, Azerbaycanlı şiir dostları ile şiir sohbeti ettim.
Şiire severlere Türkiye Sevdası tanıtım sayfalarından örnekler verdim.
 
Azeri şiir dostlarına Prof Dr Bahtiyar Vahapzade şiirlerinden  ve  bana ait  '' Biraz Daha Hürriyet İçin..''isimli şiirimden söz ettim.
Sabah kahvaltısı için gittiğimiz  Çapanoğlu Turistik Tesisleri'nin bulunduğu Kentpark'a  aşıklar ozanlar şairler ve şiir yorumcuları anısına ŞEBİNGÜLÜ FİDANI diktik.
Şair Temel Ata başta olmak üzere birçok aşık ozan şair ve şiir yorumcusu dikim işi ile bizat ilgilendi.
Şiir ustalarına hitaben Şüsiyad Başkanı olarak yaptığım Teşekkür konuşmamda; ''Şebingülü için bir şiir de sen yaz..'' deyişimi bir kez daha yeniledim.
Türkiye Sevdası'nın 358. Tanıtımı, Yozgat Otogarı'nda parklarda bulvarlarda cadde ve sokaklarda devam ediyordu.
Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda başlayan Yozgat Sürmeli  Şiir Akşamları Dinletisi güzel sunumlarla şiir şarkı türkü coşkusu içinde aşıkların deyişleri duyarlılığında zirve yaptı.
Valilik, Belediye, Halk ve Medya temsilcileri salonda yorgunluklarının gerginliklerini proğram sonunda şiire sevgi şaire saygı duyarlılığında şiir gibi bir proğramın enginliğine gömdüler gönüllerince.
Şiir yorumcusu olarak sahne alanlar arasında Yozgatlı Şiir Yorumcusu Yasemin Doğru'yu görünce bir kez daha heyecanlandım.
Yoşaybir Başkanı Ahmet Sargın'a, Yozgatlılar'a Yozgat Sevdası isimli eseri kazandırdığı için Yozgat ve İleçerinin tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine Halkbilimcisi duyarlılığında ve şiir güzelliğinde yaptığı ciddi ve saygın öncülük hizmeti için  verilmesi kararkaştırılan 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü ile Türkiye Sevdası armağanı  hazirunun huzurunda Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı tarafından teslim edildi.
10 Temmuz 2011 Yozgat Yerköy Şiir Etkinlikleri de daha ilginç ortamlarda gerçekleştirildi.
Yozgat Yerköy Çelikler Üretim Tesisleri'nde 10.07.2011 günü tertiplenen kahvaltılı şiir müzik şarkı türkü yorum sunumları Söğüt gölgelerindeki çay sohbetleri ve veda vaktini anımsatan hatıra fotoğrafları Mehmet Gül duyarlılığındaki Yozgat hatıraları şiir yüklü duygularla paylaşıldı.
 
 12.uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şölenine Kayseri'den katılan Şair Yazar Sergül Vural'a, 14. hikmet Okuyar Ödüllü şiir Yarışması ile irtibatlı olarak verilmesi kararlaştırılan 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü Yozgat Yerköy Çelikler Tesisleri'nde tertiplenen  proğram arasında İlesam Denetleme Kurulu Başkanı Şair Şiir Yorumcusu Durak Turan Düz tarafından teslim edildi.Ben de Sergül Vural'a Şebingülü ile Şiirlerle Şebinkarahisar isimli Antoloji'yi armağan ettim.
Çamlık'ta tertiplenen karpuz ziyafeti ve şiir sohbeti sırasında, birçok şiir dostu ile ağabey kardeş münasebetleri içinde  şiir dostu veya gönül dostluğu duyarlılığında görüşmelerim oldu.
 
Netice itibariyle;
 
Etkinlikleri, '' Aşıklık, ozanlık, şairlik,  şiir yorumculuğu; özel yetenek, bilgi, beceri ve yoğun emek isteyen; ciddi ve saygın bir meslektir.
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı ''
özdeyişimle değerlendirerek yakından takip edip paylaşan şiir dostlarımızı; Yoşaybir Başkanı Yozgatlı Halkbilimci Eğitimci Şair yazar Gazeteci Ahmet Sargın'nın şahsında Şebingülü sunumlarımla ve şiir yüklü duygularla selamlıyorum.
12. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni, Yozgat Sevdası ile bütünleşerek kalıcı izler bırakmaya devam edecek.
13. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni; başka festivallerin ve etkinliklerin gölgesinde kalmadan, özel ödenekleri ve ve bağımsız proğramlarıyla Yozgat meydanlarında ve ilçelerinde kutlansın istiyorum.  ''13. Uluslararası Yozgat Sürmeli Şiir Şöleni ile Ahmet Sargın imzalı Yozgat Sevdası isimli TANITIM TURİZM KÜLTÜR SANAT ESERİ mutlaka Kültür ve Turizim Bakanlığı TANITIM FONLARI ile desteklenmeli; yeni isimlerin ve yeni eserlerin ortaya çıkmasına vesile olmalıdır.'' dileğimi bir kez daha yeniliyorum..
 
Saygılarımla.
 
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir