Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7282 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2023 - 17:29

Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme Gol’

Büyüt
Küçült
Fırat Akyol’dan, ‘Ölüme

Giresun yerel basınının tanınmış isimlerinden ve Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı Fırat Akyol, ‘Hayatın Ta Kendisi - Ölüme Gol’ isimli yeni yayınlanan kitabı için 3-4-5 Kasım 2023 tarihlerinde Can Akengin Sanat Galerisi’nde imza günü düzenledi.

Fırat Akyol, imza günü dolayısıyla kendisine destek olan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Oldukça çok sayıda kişinin imzalı kitap almak için sıraya girdiği görülürken; Akyol, yoğun ilginin kendisini çok memnun ettiğini ifade etti. Fırat Akyol ayrıca kitap satışından elde edilecek gelirin Giresun Organ Bankası Derneği ve sokak hayvanlarına mama almak için bölüştürüleceğini de söyledi. Akyol; yeni yayınlanan kitabı ve imza günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“İlk kitabım olan ‘Hayatın Ta Kendisi - Ölüme Gol’ yaklaşık 10 yılı aşkın süredir tuttuğum notlarımdan esinlenerek bugünlere gelmiş bir kitaptır. Aslında bu kitabı Coronavirus pandemisinden önce çıkartmayı düşünüyorduk ama şartlar bizi bu günlere getirdi. Pandemi sürecinde yaşadığımız sıkıntılardan da bazı bölümler kitabımızda yer alıyor.

Daha önceki dönemde ‘Hayatın Ta Kendisi’ adında bir oyunum vardı. 2 sefer sahnelendi. Sahnelenen bu gösterilerim benim için kitabımda bir esin kaynağı oldu. Ayrıca Giresun Organ Bankası Derneği Başkanı olarak organ bağışını teşvik etmek için ‘Ölüme Gol’ sloganıyla çalışmalar yaptım. Demem o ki; bir kitabın içinde iki kitap olmuş oldu.

Organ bağışı için yıllardır bekleyen ve artık çaresizlikten ölümü bekleyen hastaların son anda organ bağışına kavuşması, o insanlar için kendilerine yeni bir yaşam hediye edilmesi ile eşdeğer. Ben de bu yüzden organ bağışı çalışmalarımı yıllarca ‘Ölüme Gol’ sloganıyla yaptım.

Organ bağışı süreçleri her zaman mutlu sonla bitmiyor maalesef. Bu kitabı okuduğunuzda bazen sevinecek ama bazen de üzüleceksiniz. ‘Hayatın Ta Kendisi’ başlığı da bu duyguyu ifade ediyor. Toplamda 192 sayfadan oluşan bu kitabımı severek okuyacaksınız diye düşünüyorum.

Giresun Organ Bankası Başkanı olarak şunu belirtmek isterim ki; benim herhangi bir sağlık problemim yok. Yakın akrabalarımdan ya da yakın arkadaşlarımdan bugüne kadar organ bağışı bekleyen herhangi biri olmadı. Ama bu demek değildir ki; benim ihtiyacım yok o zaman bana ne. Ben hayatım boyunca hep empati yaptım. Herhangi bir sıkıntıya düşmeden o sıkıntıyı yaşayan insanların duygularını hissetmeye çalıştım. Bu yolda da çok emek verdim. Yanlış hatırlamıyorsam 2003 yılıydı, bir arkadaşımı hastanede ziyaret edip dönerken aynı hastanenin içindeki Diyaliz Merkezi’nin önünden geçerken içeri girip oradaki hastaların neler yaşadıklarını gözlemledim. Benim ilk organ bağışına destek düşüncem bu tesadüfle başladı. O günden bu yana da organ bağışı bekleyenlere umut olmak için var gücümle çalışmaya devam ediyorum.

İmza günüme gelip bana destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Bu özel günümde kitabımı satın alarak bana destek olan herkesten Allah razı olsun. Aslında alınan bu kitaplara verilen paralar Giresun Organ Bankası Derneği’nde ve ayrıca sokak hayvanlarına mama almak için kullanılacak. O açıdan ayrıca teşekkür ediyorum.”

Haber: Fatma Uğurlu – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir