Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6441 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   26 Temmuz 2011 - 12:03

13. Sağrakgöl Yayla Şenliği Yapıldı

Büyüt
Küçült
13. Sağrakgöl Yayla Şenliği
Kızıltaş köyü Turizm kalkındırma ve güzelleştirme derneği tarafından organize edilen 13.Sağrakgöl yayla şenliği büyük coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

13 SAĞRAKGÖL YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI.

Kızıltaş köyü  Turizm kalkındırma ve güzelleştirme derneği tarafından organize edilen 13.Sağrakgöl yayla şenliği büyük coşku ve katılımla gerçekleştirildi.

Şenliğe Ak Parti İstanbul milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi,Ak Parti Giresun İl başkanı Sabri Öztürk,Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İl GenelMeclis Başkanı Osman Öden Ak Parti Dereli ilçe Başkanı Osman Kahraman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

     Şenlikte Konuşan Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi; İnşallah şenliğimiz uzun yıllar devam edecek birlik ve beraberliğin dayanışmanın kardeşliğin örneği olacak inşallah önümüzdeki dönemlerde daha güzel ve çoşkulu olacak şimdiden şenliklerde yapılacak olan etkinliklerin sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesini delerim şeklinde konuştu.

     Geldi yaylalarda elektrik bir sorun haline gelen yayla elektrikleri konusunada değinerek şunları söyledi,” Cennetten bir köşe olan yaylalamızın ve buna benzer yaylalarımızın güzeliklerinin korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermiyoruz,Değerli kardeşlerim bizler bu yaylalarımızın güzelliğini korumak istiyorsak en önemli hassasiyeti başta kendimizin göstermesi gerekiyor. Bu güzelliklerden istifade etmek bu gelen insanlarımızı buradaki her çeşit yaptığımız ikamet sırasında  gerek geçici gerekse kalıcı ikamet esnasında bu yapıların doğayı kirletmeyecek şekilde yapılması mümkün bu konuda güzel örnekler ülkemizde çok az ancak kötü örnekler çok fazla bütün Karadeniz de bu sorun var. Burada yapılan evler iki katı geçmemiş ve doğa cok fazla tahrip edilmemiş dolayısıyla buradaki insanımız haklı olarak diyor ki biz burada hem şenlik yapıyoruz hem de yayla yapan insanlarımız var elbetteki elektrik istiyolar  burada yıllardır süre gelen bir süreç var değerli arkadaşlar meraların hukuki statüsünden dolayı tartışmalı bir durumumuz var bununla ilgili davacı olan bölgeler var bununla ilgili bir çok yaylamızda meralarımıza elektrik verilememiş sayın Grub Başkan Vekilimiz  Nurettin Canikli bu konuda girişimlerde bulundu geçen dönem 1 milyon 400 bin lira kaynak getirildi yaylaların elektrik sorunlarıyla ilgili bazı adımlar atılsın diye çözüm getirilsin diye ne yazık ki kaynağın getirilmesine rağmen özelleştirmenin sonuna  denk geldi ve ihale yetişmedi, bu dönem proje çalışmaları yapıldı Giresunda 20 nin üzerinde yaylamızda 3 milyon lira kaynağımız var elektriğin aktarılmasıyla ilgili ihale sürecinde ama yasal engellerimizde var yasal alt yapı ile ilgili muhtarlarımız gereken çalışmayı yapacak bizde elimizden gelen desteği vereceğiz, yapılaşma ile ilgili yasal alt yapının olması gerekiyor bütün yaylalarımızda bütün Karadeniz de bu tartışmalı meralarla ilgili anayasal engelden dolayı yapılaşma sorunu var çözülmesi gerekiyor meralarla ilgili anayasal ve yasal düzenleme ihtiyacı var biz bu konuda üzerimize düşeni TBMM ‘ de yapacağız inanıyorum ki önümüzdeki yıl elektrik sorunu çözülmüş olacak “dedi.

     İl başkanı Sabri Öztürk ise “Sağrak göl yayla şenliği hepimiz için önemli bir şenlik her ilçede şenlik var hemen hemen her köyde bir şenlik var ancak şağrak göl yayla şenliği hepsinde daha farklı çünkü bizim zengin geçmişimizi yansıtan at yarışıyla buza yarışıyla insanlarımızın geleneksel yayla yaşantısını anlatan etkinlikler oluyor ben her yıl bu şenliğe gelmek isterin organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

     İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden “sizlerin seçtiği insanlar olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tüm meclis üyelerimizle milletvekillerimizle sizlere olan görevlerimize devam ediyoruz emrinizdeyiz hizmetinizdeyiz ilkimiz insanına hizmet etmek bizim görevimiz bu insanlar bizi seçmişler buralara getirmişler bizden hizmet bekliyorsalar başımızın üzerinde geri vardır her zaman yanınızdayız hizmetinizdeyiz emrinizdeyiz “diye konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir