Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8771 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   24 Mayıs 2011 - 16:36

2011 Hikmet Okuyar Şiir Ödülleri Dağıtımı Başladı

Büyüt
Küçült
2011 Hikmet Okuyar Şiir Ödülleri Dağıtımı
ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞÖHRETLER ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR'da, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında 14 - 21 Mayıs 2011 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi..

2011 HİKMET OKUYAR ŞİİR ÖDÜLLERİ DAĞITIMI BAŞLADI..   ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞÖHRETLER ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR’da, 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri kapsamında 14 - 21 Mayıs 2011 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi..
Ödül dağıtımları öncesinde ve sonrasında Şebinkarhisar’da devam eden heyelan tehdidi sebebi ve sorumluları tartışılarak konuşuldu.
Muhtarlarla, dernek başkanlarıyla, çobanlarla, esnaflarla, stk temsilcileriyle, gençlik temsilcileriyle, üniversitelilerle görüşmeler yapıldı.
Şebinkarahisarlı Muhtarlar, Vakıf ve Dernek Başkanları, İl Genel meclisi Üyeleri ve İlçe Özel İdare Müdürü ile Yöresel medya temsilcilerinin  bulıuşması sırasında gündemle ilgili söz alan Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar yaptığı veciz konuşmada 500 bin şebinkarahisarlının Şebinkarahisar Sevdasına tercüman olarak heyelan tehdidi ve Üniversite Gençliği sorunları başta olmak üzere; su yol elektrik üretim teşvik ve Kılıçkaya Barajı etrafındaki son durum gündemle değerlendirildiği için Vakıf Başkanı Avni İşçan ve Dernek Başkanı Yücel Kısa nezdinde  tüm muhtarlara, dernek başkanlarına ve  katılımcılara en kalbi duygularla ve Şebinkarahisar Türküsü duyarlılığında Şebingülü sunumlarıyla teşekkürlerini iletti.
Toplantıda bulunamayan okul yöneticilerine din adamlarına köy ve mahalle temsilcilerine de selamlarını gönderdi.
       Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi Bahçesi’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün; sabah kahvaltısı sonrasında, Türk Kahvesi içerken Mehmet Emin Yurdakul Şiirleri okuduğu mekanlarda, 2011 Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi tertiplendi.
Şiir yazanlar şiir okuyanlar şiir müzik şarkı türkü sevenler çoğalsın özel yetenekli gençler bir adım öne çıkarılsın diye Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından yüzlerce Türkiye Sevdası, Karadeniz Sevdası isimli eserler Giresunlu Şairin Şiir Şenliği isimli kitap ile Hikmet Okuyar imzalı Köye Giden Mektup başta olmak üzere çok ünlü şiir, şarkı,türkü ve deyiş imzalanarak teşvik armağanı olarak verildi.
Türkiye’nin tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerine katkıda bulunmak için Giresun, Şebinkarahisar, Köprübaşı’ında proje çalışması olarak hazırlanan Türkiye Sevdası’na kaynak oluşturmak adına Türkiye genelinde 15 ayrı dalda tertiplenen Özellikleri ve Güzellikleriyle İllerimiz ve İlçeleri konulu; 14. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda, uygun mekanlarda verileceği bildirilen; Cemil YILDIZ, Tarık TORUN, Kenan ÇARBOĞA, Harika UFUK, Hatice UMUT, Sevim ASLANALP, İsmail HAYAL, Kamil AKDOĞAN, Rabia BARIŞ, Dr. Nedim UÇAR, Ozan ZARALICAN, M. Nihat MALKOÇ, Mehmet KAHVECİOĞLU, İbrahim ŞAŞMA ve Halil GÜRKAN’ın 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü;
Türkiye sevdası projesi kapsamında ve Şebingülü ile Türkiye Sevdası etkinlikleri kapsamında Şebingülü Şiirleri ile
Afet Kırat, Bahri Çavuşoğlu, Cemile Düzgün, Emine Usta, Hasan Gencay, Zehra Yılmaz, Zübeyde Gökbulut’a;
verileceği bildirilen 2011 Hikmet Okuyar ŞEBİNGÜLÜ DOSTU ÖDÜLÜ;
Doğup büyüdükleri veya yaşadıkları illerde şiir etkinliklerine yaptıkları çok önemli hizmetleriyle ya da Türkiye Sevdası isimli projeye katkı için gönderdikleri yarışma içi veya yarışma dışı şiirleriyle değerlendirilen;
Abdülkadir Güler, Ahmet Sargın, Yanık Ahmet Şahinoğlu, Alaeddin İkican, Ayşe Paslanmaz, Bekir Alim, Belkız Yıldız Erk, Cangül Büke, Cevdet Doğan Işık, Fedai Sedai Kavrık, Emine Pişiren, Gülay Abu, Gündüz Aydın, İlhan Yardımcı, İsmail Kahraman, Kelami Akdemir, Meral Can Uludağ, Muammer Baydere, Murat Duman, Mustafa Ermiş, Nevriye Uğurluel, Nevzat Bilgiç, Nihat Çelik, Öngün Yıldırım, Ramazan Kurt, Sabahat Gümüş, Sabiha Serin, Sadi Teltik, Sergül Vural, Şahabettin Kuzucular, Şükrü Öksüz, Tuğba Ağır, Tülay Sarayköylü, Tülay Dolu, Ünal Yıldırım, Zehra Birsen Yamak ve Zihni Arslan’a;
verileceği bildirilen 2011 Hikmet Okuyar ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ dağıtımına başlandı.
             ’’ Ordu Güzellemesi ’’ isimli şiiri ile yarışmaya Trabzon’dan kastılan M. Nihat Malkoç’a,
’’ Canım Ankara’m ’’ şiiri ile yarışmaya Ankara’dan katılan Cemil Yıldız’a 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü;
Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar tarafından şiir dostlarının huzurunda verildi. Birincilik Şeref Levhası, Türkiye Sevdası, Tesbih, Şebincevizli Fındık Helvası ve kalem verilen çam sakızı çoban armağanı türünden ödüller arasında yer aldı.
Yarışmaya katılanlara teşekkür eden Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar; ödül dağıtımlarının ve eser tanıtımların uygun zamanlarda ve uygun mekanlarda sade törenlerle yapılacağını bazı ödüllerin de adreslere gönderileceğini bildirdi.
Şüsiyad Başkanı Okuyar; 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan eserlere arama motorları vasıtasıyla da uşalılabileceğini söyledi.
=
ORDU GÜZELLEMESİ
Meydan okuyorsun geçen yıllara / Çoğa değişilmez azın can Ordu!...
Aşkınla tutuşan düşer yollara / Mihmanın çok olur yazın can Ordu!...
Karadeniz’imin şirin ilisin / Candan sevenlere sevda dilisin
Gönül bahçemizin gonca gülüsün / Aşığı del’eyler nazın can Ordu!...
Çıkıp Boztepe’ye seyran eyledim / Gezip görenleri hayran eyledim
Yüreğimi sana meydan eyledim / Gönlümü şen eyler hazzın can Ordu!...
Hayat dediğimiz muammayı çöz!... / Cömerttir tabiat, bayram eder göz
Seni anlatmada aciz kalır söz / Karagöl’de yüzer kazın can Ordu!...
İnsanın karınca, kovanda arı / Ordu dereleri aksa yukarı
Yere düşürmezler onur, vakarı / Sadakat timsali tazın can Ordu!...
Hazan geldiğinde bozulur bağlar / Gün gelir yas tutar, türküler ağlar
Yaylada kavrana basılır yağlar / Şen nağmeler çalsın sazın can Ordu!...
Çiftçinin emeği, alın terisin / Hakikati gören gözün ferisin
Yaz vakti fındığın harman yerisin / Güzeldir fistanın, bezin can Ordu!...
Ulugöl yemyeşil, mesire yeri / Göl büyüler seni, dönmezsin geri
Unutursun orda gamı, kederi / Gönülden gönüle gezin can Ordu!...
Kadim kentte tarih durur kıyama / Aybastı her gece girer rüyama
Kim söz edebilir asil mayama? / İffet abidesi kızın can Ordu!...
Kentten uzak düşer gül Mesudiye / Tarihin ak yüzü Hakk’tan hediye
İnsanlar ilinden kopar ne diye?... / Paslı bir ok gibi sızın can Ordu!...
Bir başka güzeldir baharı, yazı / Coşturur insanı kemençe, sazı
Denize âşıktır erkeği, kızı / Kesilmek bilmesin hızın can Ordu!...
Sevdik yeşilini; bayır, düzünü / Ruha ayna yaptık güzel yüzünü
Burda bulmak mümkün Hakk’ın izini / Aşikar olur mu gizin can Ordu?...
Yaşarken görmeli Karadeniz’i / Çambaşı Yaylası çağırır bizi
Kotyora’dan şehrin çözülür gizi / Güzeldir her rengin, bozun can Ordu!...
Fatsa, Ünye uzar sahiller boyu / Denizi masmavi, berraktır suyu
Munistir bu şehrin halkının huyu / En büyük senettir sözün can Ordu!...
Yeşerir Karagöl gelince bahar / Kalmaz yücelerde, erir cümle kar
Bu şehirde beni çeken bir şey var / Meleşir bayırda kuzun can Ordu!...
Canik Dağı, başın kaplıdır duman / Senden uzaklarda, ayrılık yaman
Kanayan yarama vuslattır derman / Katığımdır hicran, hüzün can Ordu!...
İsmin ne asildir, veriyor gurur / Hasret kurşun olur, kalbimden vurur
Dalgalar denizle söyleşir durur / Güzeldir yamacın, düzün can Ordu!...
Gölköy’de durana bir lokma yeter / Sıla burcu burcu, gözümde tüter
Kumru’ya kavuşsam hasretim biter / Soyunur libastan güzün can Ordu!...
Ünye Kalesi’nde tarih ses verir
Bahar geldiğinde dağda kar erir
Ordu’ya gidenler cenneti görür
Ay’ı kıskandırır yüzün can Ordu!...
M. NİHAT MALKOÇ / T R A B Z O N
===============================
            Netice itibariyle, Çok güzel şiir yazan şiir okuyan şarkı türkü söyleyen özel yetenekli ilk orta lise ve üniversite öğrencilerine Türkiye Sevdası, Karadeniz Sevdası, pantolon kalem tesbih ve gök boncuklu gümüş bileklik armağan edildi.Köy ziyaretlerinde muhtelif armağanlar ve Türkiye Sevdası ile irtibatlı şairlerden şiirler verildi.Dikmetaş Yaylası Çobanları adına Mevlüt Avcı ile görüşüldüğünde;kaval, şapka, kalem ve Türkiye Sevdası armağan edildi.THM sanatçısı Yasin Yeşil’e Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu bahçesinde verdiği konser arasında 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü takdim edildi.
ŞMYO öğrencilerinden Ardahanlı Müjgan Kayıkçı, Samsunlu Abdülkadir Altınbal, Erzincanlı Yeşim Koçyiğit, Çorumlu Sibel Afacan, İstanbullu Duygu Ayten, Çorumlu Cihat Erel, Sivaslı Yeliz Aydın, Giresunlu Ceyhun Erdem, Mersinli Selin Yüksel, Şebinkarahisarlı Fatih Bayoğlu ve Oğuz Ayaz; çam sakızı çoban armağanı türünden şiir güzelliğindeki armağanlarla Hikmet Okuyar tarafından tebrik edildiler.
Prof Dr.Ömer Saraçoğlu, Turgay Kekeç, Banu Kekeç, Recep Üstündağ, Tülay Ertürk, Çetin Turna, İmran Turna, Özlem Akkuş, Büşra Gür, Nurcan Gören, Semra Yılmaz Yıldırım, Mücahit Yıldırım, Süheyla Yılmaz Demiralp, Semanur Demiralp, Engin Soytürk ve Nuray Yanıker gibi şiir dostlarının katılımları ile gerçekleştirilen 2011 Şebinkarahisar Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi; daha çok ilgi uyandırdı.Şebinkarahisar Kız Meslek Lisesi Öğretmenlerinden Kınıklı Şair, Şiir Yorumcusu, Semra Yılmaz Yıldırım’a; Şebinkarahisar Otogarı’nda yolcuların şiirsevenlerin arasında ’’2011 Hikmet Okuyar Şiire Sevgi Şaire Saygı Ödülü’’ ile Türkiye Sevdası ve Gök Boncuklu Gümüş takılı deri bileklik verildi.
Serbest Şiir yorumları ile ünlü Güneygörenli Şiir Yorumcusu Nuray Bulduk Yanıker’e verilmesi kararlaştırılan ödül ile Türkye Sevdası, Türk Kahvesi, Şebingülü armağanları; Yaycı Köyü Dernek Başkanı Sabri Demiralp ile Şebinkarahisarlı Şiir Yorumcusu Arkeolog Süheyla Yılmaz Demiralp ve Vadi’nin Sesi Sitesi Sahibi Kadir Kılıç tarafından verildi.
Karacören, Diler, Toplukonak, Saraycık, Ekecek-Buseyit, Kınık, Bayramköy ve Köprübaşı halkı dahil olmak üzere tüm Köy ve Mahalle Muhtarları, öğretmenleri ve imamları şahsında hemşehrilerimize, Derneklerimizin eski ve yeni yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
Yöresel ve ulusal medyanın temsilcilerine, etkinliklerimizi baştan sona takdirle izleyen şiir müzik şarkı türkü dostlarına teşekkür ediyoruz.Telefonlarla maillerle arayarak ödül kazanan şiir dostlarını ve etkinliklerde şiire hayranlıkla sahip çıkan öğretmenleri ve öğrencileri ayakta selamlıyoruz.
Veda zamanı son dakika bir demet Şebingülü duyarlılığında, Şebincevizi kalitesinde, Şebincevizli Dut Pestili lezzetinde, Bizim Hikmet Dostları onuruna Şebinkarahisar Türküleri harmanında Kaval Ustası Ali Yolcubal ile birlikte bir mini konser veren Kemençe Ustası Orhan Çukurtaş’a da teşekkür ediyoruz.
Binlerce sayfa yüzlerce adet armağan olarak dağıtımını yaptığımız  şiirler ve eserler yazma başörtüsü havlu tesbih şapka pantolon kazak tişört gibi armağanlar isimleri yazılanlar dışında isimlerini not edemedğimiz şiir dostlarına yaylalara dağlara obalara komşu illere ve ilçelere gönderildi.Hatta Şişli Belediyesine ait Halka Hizmet Aracı Kaptanı Ordulu Şiirseven kardeşimize de şiirseven yolcuların alkışları arasında  teşekkür bağlamında çamsakızı çoban armağanı türünden '' Ordu Güzellemesi'' değerinde Türkiye Sevdası ile bir sürpriz armağan verdik.
Hikmet Okuyar Kültür Sanat Ödülü kazanan eserleri ve isimleri; şiir yüklü duygularla, şiire sevgi şaire saygı ilkemizle, çam sakızı çoban armağanı ödüllerle ve gönlümüzün coşkunluğunda değerlendirmeye devam edeceğiz. Ş e b i n g ü l ü sunumlarımızla selam sevgi saygı..
Hikmet OKUYAR
Şüsiyad Başkanı

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir