Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7447 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   20 Haziran 2011 - 11:39

2011 Tekirdağ Şairler Şöleni muhteşem Oldu

Büyüt
Küçült
2011 Tekirdağ Şairler Şöleni muhteşem
Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili, Şairler Şiir Şorumcuları ve Aşıklar topluluğu Tekşat mensupları; 47.Tekirdağ Kiraz Festivali etkinliklerine katkıda bulunmak 3 Kemal'in Tarih Kültür Sanat Şehri Tekirdağ'da yaşanan 2011 Tekirdağ Şairler Şöleni geleneğini yaşatmak ve Tekirdağlılar'ın kültür sanat duyarlılığını paylaşmak

2011 TEKİRDAĞ ŞAİRLER ŞÖLENİ MUHTEŞEM OLDU..

Tekirdağlı, Edirneli, Kırklarelili, Şairler Şiir Şorumcuları ve Aşıklar topluluğu Tekşat mensupları; 47.Tekirdağ Kiraz Festivali etkinliklerine katkıda bulunmak 3 Kemal'in Tarih Kültür Sanat Şehri Tekirdağ'da yaşanan 2011 Tekirdağ Şairler Şöleni geleneğini yaşatmak ve Tekirdağlılar'ın kültür sanat duyarlılığını paylaşmak ...
için Tekşat Başkanı Hikmet Okuyar'ın '' ŞAİRLER TEKİRDAĞ'DA BULUŞTULAR'' özdeyişi doğrultusunda tarlalardan bahçelerden harmanlardan parklardan okullardan meydanlardan gelerek Tekirdağ'da buluştular.

Aylar önceden duyurusu yaplılan ve '' Tekirdağ Şehrengizi'' isimli şaheseriyle 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Karamanlı Şair İbrahim Şaşma, Kırklarleli Gazeteciler Cemiyeti mensuplarından ve Tekşat Başdanışmanlarından Kırklarelili Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin, Kırklarelili Sevda Şairi Aysel Tercan, Şair Fuat Ertuğrul, Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Edirne Ozan Ağacı Yöneticilerinden Şair Özlem Ağırgan ve Mehmet Ağırgan, Namık Kemal Şiir Grubu Koordinatörü ve İkizler Organizasyon’ un Yöneticisi Sedai Kavrık, Tekirdağ Namık Kemal Lisesi Öğretmenlerinden Şiir Yorumcusu Ebru Sevinç ve Ebru Balta, Namık Kemal Lisesi Şiir Yorumcusu

Öğrencilerinden Öykü Varlı ile Mert Örkmez başta olmak üzere birçok şiir dostu bir şiir sohbeti güzelliğinde bir şiir atölyesi çalışması duyarlılığında Namık Kemal Evi Salonlarında buluştular.
Yine aynı etkinlikte 2011 Hikmet Okuyar Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Sedai - Fedai Kavrık ‘a ve 2011 Hikmet OkuyarJüri Özel Ödülü’ ne layık görülen Ozanağacı Şiir Grubu şairlerinden Edirneli Şair Özlem Ağırgan' ın ödülleri de kendilerine taktim edildi. Birçok konu ciddiyetle işlendikten ve ödül töreni gerçekleştirildikten sonra medya ziyaretleri esnaf ziyaretlerini takiben Tekirdağ Belediyesi'nin yeni bir duyarlılıkla festival kapsamında Şairlerin Şiir Sevenlerle Buluşması'na vesile olmak için deniz kıyısında tahsis ettiği stantlarda ŞİİR KİTAPLARI İMZA GÜNÜ için toplanıldı.

Ödül Törenine, Şiir sohbetlerine ve şiir kitapları İmza Günü ile ilgili toplantıya: Namık Kemal Şiir Grubu Koordinatörü ve İkizler Organizasyon’ un Yöneticisi Sedai Kavrık, Tekşat Başkanı Hikmet Okuyar, 2011 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü kazanan Karamanlı Şair İbrahim Şaşma, Kırklarleli Gazeteciler Cemiyeti mensuplarından ve Tekşat Başdanışmanlarından Kırklarelili Şair Yazar Gazeteci Hatice Opak Bilgin, Kırklarelili Sevda Şairi Aysel Tercan, Şair Fuat Ertuğrul, Eğitimci Şair Radife Şen Kayaoğlu, Edirne Ozan Ağacı Yöneticilerinden Şair Özlem Ağırgan ve Mehmet Ağırgan, Şarköylü udi bestekar Fehmi Altunay, Fedai Kavrık, Yücel Coşkun, Celal Çalık, Ümran Özgür Çuhacı, Lüleburgazlı udi bestekar Vildan Alanat, Mükerrem Samalar, Nurgül Karabağ, Nilgün Sedes, Hasan Kubilay, Tekirdağlı halk müziği yorumcusu Gülseren Kaya, Hayri Tunalı, Hüseyin Güler ve çok sayıda aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir dostu katıldı. 

 Tekirdağ Belediyesi adına basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü’ nden Tülin Çifçi, Sait Üner, İbrahim Delmez ve Bahar Göncü de toplantıda hazır bulundular. Sedai Kavrık’ ın organize ettiği Şiir kitapları İmza günü’ nde, Tekirdağ Belediyesi tarafından tahsis edilen mekanlarda hazır bulunan aşık ozan ve şairler bir birleriyle tanıştıktan sonra şiir müzik şarkı türkü yorum üzerine söyleşi yaptılar. Şiir Sevenlerin sorularını yanıtladılar.

Adanalı Harika Şair Harika Ufuk, Adanalı Umut Şair Hatice Umut, Mersinli bestekar Ersin Kayışlı, Kırklarelili şairler Kırkseder Başkanı Erman Ulusoy, Alaeddin İkican, Edirneli şairler Metin Barbaros, Erol Yılmaz, Ankara’ dan Türk Sanat Müziği yorumcusu Ayfer Gürses, Tekirdağlı şairler Aytaç Oy, Sıtkı Karslıoğlu, Belkıs Yıldız Erk, Ozan Beytullah Arabacı (Tekfuri), Onur Çakır, Engin Açık, Süleyman Vardar, İstanbul’ dan Kemani Hasan Gencer, Türk Halk Müziği yorumcusu Mediha Erdoğan, Duygu Hacıosmanoğlu, Hanife Yılman, Çanakkale’ den Hasan Er, Yüksel Arslan, Muğlalı Şair İlknur Mersin başta olmak üzere birçok aşık ozan şair ve şiir yorumcusu Türkiye'nin birçok yerinden telefonla arayarak hem ödül kazananları hem imza günü etkinliklerini hem de Türkiye Sevdası' nın 355. Tanıtımı etkinliklerini tebrik ettiler.
İmza gününe eserleriyle katılan sanatçılar; Gençlik temsilcilerine, esnaf temsilcilerine halk temsilcilerine şiirlerinden örnekler armağan ettiler.
Tertip komitesi adına etkinlikte hazır bulunan Sedai Kavrık'ı; şiir yüklü duygularla tebrik eden Tekşat Başkanı İlesam Üyesi Şair Yazar Gazeteci Hikmet Okuyar; Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç'ın şahsında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nurcan Ildız başta olmak üzere belediye yöneticilerine ve çalışanlarına Namık Kemal Derneği yöneticilerine, 3 Kemal'in Tarih Kültür Sanat Şehri Tekirdağ'da; meydanların ve halkın sesi olan aşık ozan şair ve şiir yorumcusu canlara, 2011 Tekirdağ Şairler Şöleni katılımcılarına tüm etkinliklere şiir muhabbetleriyle baktıkları için Teşekkür ederek; , Tekirdağ ilçelerdeki ve merkezdeki şiir sohbetleri şiir dinletileri ve Türkiye Sevdası' nın 355.Tanıtımı ile birlikte 47. Tekirdağ Kiraz Festivali süresince devam ettiğini bildirdi.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir