Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 25959 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2021 - 12:09

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI

Büyüt
Küçült
24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR

 

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI.. / Hikmet Okuyar

.....

Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şanlı Şebinkarahisar'da; Proje Sahibi olduğum, 27. Şebinkarahisar Turizm ve Kültür Şenlikleri ile bağlantılı 17 / 25 Mayıs 2021, 7 Gün 7 Gece ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ hazırlıkları başladı..

....

Gönül Seferberliği, Okuma Seferberliği, Sağlık Seferberliği, Üretim Seferberliği ve Ağaçlandırma Seferberliği öncülüğümüzle Toprağa bir Şebingülü fidanı dikerek yöresel özellikli yerli ve milli organik bitki tohumları ekerek dualarla ceddimize şükürle başlatacağız geleneksel etkinliklerimizi..

.....Pirimiz Abdi Beğ Şebingülü Gönül Dostluğunda;

Giresunlu Hasan Ali Yücel, Göreleli Ahmet Kaçar, Keşaplı Vahit Kaya, Tirebolulu Emine Usta, Bulancaklı İsmail Güçtaş, Alucralı Ozan Arif, Alişarlı Nurhayat Küçük Sakarya, Bayburtlu Zihni, Kelkitli Dilaver Cebeci, Erzurumlu Aşık Reyhani, Sivaslı Aşık Veysel, Tokatlı Arif Nihat Asya ile EFSANE Öğretmen TEKIŞIK Anısına tertipleyeceğiz programlarımızı, AZERBAYCAN ŞEBİNKARAHİSAR TÜRK İSLAM DÜNYASI Kardeşliğimizde,Medine Şebinkarahisar ŞEBİNGÜLÜ Kadim Dostluğumuzda paylaşacağız şiirsel duygusallığımızı..

Tekirdağ'da Trakya'da Tekşat ile alevlendirdiğimiz, 3 Kemal coşkulu fikirdaşlığımız; Dedem Korkut Ata, Atsız Ata, Atlıhan Atilla, Bilge Kağan, Hoca Ahmet Yesevi, Fatih, Atatürk, Elçibeğ ve Rauf Denktaş otağında yankılanacak..

Fatih'in, Şebinkale'den Batıya mesajını da; daha büyük birlik, yeni yeni Ergenekonlar heyecanımızla yaşatacağız gün batımı.. 23.04.2021.

.......

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI Şartnamesi Hazır.

*

TÜRKİYE, Şiirlerle TANITILIYOR.. / Hikmet Okuyar

İLLERİMİZ ve İLÇELERİ Özellikleri ve Güzellikleriyle ŞİİRLERLE TANITILIYOR.. / Hikmet Okuyar

.......

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI'NA ; TÜRKİYE SEVDASI ile İRTİBATLI Videoları olan Şiirseven ŞİİR YORUMCULARI da ŞEBİNGÜLÜ, ÇOBANLAR ÇEŞMESİ ŞEBİNKALE ve RESSAMIN ŞEHİRİ Tasarımı Yapan RESSAMLAR da TÜRKİYE SEVDASI ile irtibatlı şiirlere MÜZİK ve BESTE Tasarımı Yapan MÜZİSYENLER ve RESSAMLAR da, ŞİİR KİTABI olmadığı halde OKULDA Dernekde VAKIFDA Sokakda, Parkda, BULVARDA Bahçede ya da MEYDANDA Şiir Sergisi AÇAN ve İMZA GÜNÜ Yapan ŞİİR SOHBETİ tertipleyen ÖZEL YETENEKLİLER de 23 Nisan 2020 ile 23 Nisan 2021 ARASINDA ŞİİR KİTABI çıkaran AŞIKLAR OZANLAR ve ŞAİRLER de müzikli ve besteli YORUMU olan SAZ ve SES SANATÇILARI da KATILACAKLAR..23.Nisan 2021

*

Hikmet OKUYAR

ŞÜSİYAD Başkanı

TÜRKİYE SEVDASI Proje Sahibi

ŞEBİNGÜLÜ Bahçeleri Kurucusu

AZERBAYCAN ŞEBİNKARAHİSAR KADİM DOSTLUĞU Halk ŞAİRİ.

......................

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE ESAS KONULAR ve ŞARTLARI :

Süper Kaynak Muhteşem Proje TÜRKİYE SEVDASI için katkı sağlamak duyarlılığında ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar adına tertiplenen ŞİİR yarışmasına katılmak isteyen AŞIK, OZAN ve ŞAİRLER;

01 – Özellikleri ve Güzellikleri ile BURSA ve İLÇELERİ

02 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ÇANAKKALE ve İLÇELERİ

03 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ÇORUM ve İLÇELERİ

04 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KASTAMONU ve İLÇELERİ

05 – Özellikleri ve Güzellikleri ile MUĞLA ve İLÇELERİ,

06 – Özellikleri ve Güzellikleri ile NİĞDE ve İLÇELERİ

07 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ORDU ve İLÇELERİ

08 – Özellikleri ve Güzellikleri ile SAMSUN ve İLÇELERİ

09 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ZONGULDAK ve İLÇELERİ'nin ŞİİRLERLE TANITIMLARI için 6 + 5 = 11 veya 7 + 7 = 14 Hece Vezni düzeneğinde yazacakları şiirlerle yarışmaya katılacaklardır.( Şiirlerin yayın hakkı Türkiye Sevdası ile Müellife ait olacaktır )

Yarışma sonunda ödüle değer eserler içinden seçilen 09 ADET KONULU ŞİİR ;

' 2021 Hikmet Okuyar Türkiye Birincilik Ödülü' ile ödüllendirilecektir..

.....

'' 24. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nın Konusu: ' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ ' olarak belirlendi.

.......AKÇAKOCA, AKÇAY, ALANYA, ALUCRA, AYANCIK, BAFRA, BEYPAZARI, BULANCAK, ÇAMBAŞI, ÇAMOLUK, ÇUKUROVA, DERELİ, GEMLİK, GÖRELE, GÜLŞEHİR, GÜRÜN, İSKENDERÜN, KAMAN, KELKİT, KUŞADASI, MANAVGAT, NİKSAR, REŞADİYE, SALİHLİ, SORGUN, SULUOVA, ŞARKIŞLA, ŞAVŞAT, TARSUS, TİREBOLU, YERKÖY ilçesi ile ZARA Şiirleri yazanlar ile doğup büyüdükleri İLÇELER ile yaşadıkları İLÇELER için TANITIM ŞİİRLERİ yazanlar; tasarımlarından örneklerinden gönderirlerse ve gelen eserler de Türkiye Sevdası ile yayına uygun görülürse eser sahipleri 2021 HİKMET OKUYAR ŞİİRE SEVGİ ŞAİRE SAYGI ÖDÜLÜ ile ödüllendirilecektir.

........19 MAYIS 2020 DEN SONRA YAZILAN Şebingülü Şiirleri DE

2021 HİKMET OKUYAR ŞEBİNGÜLÜ DOSTU ÖDÜLÜ ile ödüllendirilecektir.

ŞİİR ile irtibatlı Yarışmacılar, yarışmaya en çok 2 Adet Şiir ile katılacaktır. ŞİİRLER İMZALI A / 4 ebadında 5 nüsha olacak NÜFUS ÖRNEĞİ ile zarflanacak.. Sergiye gönderilen şiirler de A / 3 ebadında RENKLİ olacaktır..İleti PTT APS ile yapılacaktır..

............

24.Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması’na son katılım tarihi; 09 MAYIS 2021 olarak tespit edilmiştir.

........

ADRES :

24. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI

ŞEBİNKARAHİSAR AZERBAYCAN CUMHURİYET MEYDANI, ATATÜRK EVİ VE MÜZESİ KARŞISI,

KÖMBELER PASAJI KAT :1, NU : 2 ŞEBİNKARAHİSAR / GİRESUN..

İRTİBAT BAŞKANI : Turan OKUYAR

.......

NOT: Katılımcılara her hangi bir ücret ödenmeyecek, katılımcılardan herhangi bir katkı payı da talep edilmeyecektir. Şiirli tasarımlarda TÜRKÇE yer adları kullanılacaktır..Ödül Töreni; 19 Mayıs 2021 de Şebinkarahisar Atatürk Evi ve Müzesi Millet Bahçesinde yapılacaktır.. Bazı ödüller Şebinkale, Şebinkarahisar Vilayet Meydanı, Köprübaşı, Kadıoğlu, Kavaklar, Yedidutlar, Tamzara Hasan Tahsin Okutan Bulvarı ve Asarcık Meydanı Eğribel Tüneli, Eğribel Tepesi, Çobanlar Çeşmesi gibi ilginç mekanlarda verilecektir. Şebinkarahisar Şiir Akşamları, Okuyar Şiir Sohbetleri, Okul ziyaretleri ve Hatıra Fotoğrafları yine vazgeçilmezimiz olacaktır.. O / H

...............

Ödüllerini Şebinkarahisar'da teslim alamayanların Ödülleri uygun zamanlarda teslim edilecektir..

.......



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir