Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12480 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2022 - 22:20

25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI.

Büyüt
Küçült
25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR

 

25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI.. / Hikmet Okuyar

.....

Şiir Şenliklerinin Şöhretler Şehri Şanlı Şebinkarahisar'da; Proje Sahibi olduğum, 28. Şebinkarahisar Turizm ve Kültür Şenlikleri ile bağlantılı 17 / 25 Mayıs 2022, 7 Gün 7 Gece ŞEBİNKALE ŞİİR ŞENLİKLERİ hazırlıkları başladı..

....

Gönül Seferberliği, Okuma Seferberliği, Sağlık Seferberliği, Üretim Seferberliği ve Ağaçlandırma Seferberliği öncülüğümüzle ; Toprağa bir Şebingülü, Şebindutu, Şebincevizi, Giresun Fındığı, Çoban Armudu, Üzüm Eriği,Demir Elması, Çavuş Üzümü fidanı dikerek yöresel özellikli yerli ve milli organik Altıntepsi Lahanası, Karaağaç kavunu, Arslanşah fasülyesi, Etir Kınık Kızık Kayabaşı Madımağı, Norşun Pırasası ve ISIRGAN OTU gibi bitki tohumları ekerek dualarla ceddimize şükürle başlatacağız geleneksel etkinliklerimizi..

......

..............Pirimiz Abdi Beğ Şebingülü Gönül Dostluğunda;

Giresunlu Hasan Ali Yücel, Göreleli Ahmet Kaçar, Keşaplı Vahit Kaya, Tirebolulu Emine Usta, Bulancaklı İsmail Güçtaş, Alucralı Ozan Arif, Alişarlı Nurhayat Küçük Sakarya, Bayburtlu Zihni, Kelkitli Dilaver Cebeci, Erzurumlu Aşık Reyhani, Sivaslı Aşık Veysel, Tokatlı Arif Nihat Asya ile EFSANE Öğretmen TEKIŞIK Anısına tertipleyeceğiz programlarımızı, AZERBAYCAN ŞEBİNKARAHİSAR TÜRK İSLAM DÜNYASI Kardeşliğimizde,Medine Şebinkarahisar ŞEBİNGÜLÜ Kadim Dostluğumuzda paylaşacağız şiirsel duygusallığımızı..

*

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Trakya'da; TEKŞAT ile alevlendirdiğimiz, DÜNYAŞAT ile coşturduğumuz, ŞÜSİYAD ile şenlendirdiğimiz; 3 Kemal coşkulu fikirdaşlığımız; Dedem Korkut Ata, Atsız Ata, Atlıhan Atilla, Bilge Kağan, Hoca Ahmet Yesevi, Fatih, Atatürk, Elçibeğ ve Rauf Denktaş otağında yankılanacak..

*

Fatih'in, Şebinkale'den Batıya mesajını da; daha büyük birlik, yeni yeni Ergenekonlar heyecanımızla yaşatacağız gün batımı...

.......

25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI Şartnamesi Hazır.

*

ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİYLE

TÜRKİYE Şiirlerle TANITILIYOR.. / Hikmet Okuyar

*

Özellikleri ve Güzellikleriyle İLLERİMİZ ve İLÇELERİ ŞİİRLERLE TANITILIYOR.. / Hikmet Okuyar

......

25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI'NA ; TÜRKİYE SEVDASI ile İRTİBATLI Videoları olan Şiir seven ŞİİR YORUMCULARI da ŞEBİNGÜLÜ, ÇOBANLAR ÇEŞMESİ ŞEBİNKALE ve RESSAMIN ŞEHİRİ Tasarımı Yapan RESSAMLAR da TÜRKİYE SEVDASI ile irtibatlı şiirlere MÜZİK ve BESTE Tasarımı Yapan MÜZİSYENLER ve RESSAMLAR da, ŞİİR KİTABI olmadığı halde OKULDA Dernekde VAKIFDA Sokakda, Parkda, BULVARDA Bahçede ya da MEYDANDA Şiir Sergisi AÇAN ve İMZA GÜNÜ Yapan ŞİİR SOHBETİ tertipleyen ÖZEL YETENEKLİLER de 23 Nisan 1994 ile 23 Nisan 2022 ARASINDA ŞİİR KİTABI çıkaran AŞIKLAR OZANLAR ve ŞAİRLER de, ŞİİRLİ HİKAYE, ŞİİRLİ ANI, ŞİİRLİ ROMAN kitabı çıkaranlar da,

Müzikli ve besteli YORUMU olan SAZ ve SES SANATÇILARI da KATILACAKLAR..21.MART 2022

*

Hikmet Okuyar

ŞÜSİYAD Başkanı

TÜRKİYE SEVDASI Proje Sahibi

ŞEBİNGÜLÜ Bahçeleri Kurucusu

AZERBAYCAN ŞEBİNKARAHİSAR ŞEBİNGÜLÜ DOSTLUĞU Halk ŞAİRİ.

....................

25. HİKMET OKUYAR ÖDÜLLÜ ŞİİR YARIŞMASI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE ESAS KONULAR ve ŞARTLARI :

.....

Süper Kaynak Muhteşem Proje TÜRKİYE SEVDASI için katkı sağlamak duyarlılığında ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar adına tertiplenen ŞİİR yarışmasına katılmak isteyen AŞIK, OZAN ve ŞAİRLER;

........

01 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ARDAHAN ve İLÇELERİ

02 – Özellikleri ve Güzellikleri ile AKSARAY ve İLÇELERİ

03 – Özellikleri ve Güzellikleri ile AYDIN ve İLÇELERİ

04 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ELAZIĞ ve İLÇELERİ

05 Özellikleri ve Güzellikleri ile ESKİŞEHİR ve İLÇELERİ

06 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KIRŞEHİR ve İLÇELERİ,

07 – Özellikleri ve Güzellikleri ile KIRKLARELİ ve İLÇELERİ

08– Özellikleri ve Güzellikleri ile MANİSA ve İLÇELERİ

09 – Özellikleri ve Güzellikleri ile SİİRT ve İLÇELERİ

10 – Özellikleri ve Güzellikleri ile ZONGULDAK ve İLÇELERİ'nin ŞİİRLERLE TANITIMLARI için 6 + 5 = 11 veya 7 + 7 = 14 Hece Vezni düzeneğinde yazacakları şiirlerle yarışmaya katılacaklardır.( Şiirlerin yayın hakkı Türkiye Sevdası ile Müellife ait olacaktır )

.....

Yarışma sonunda ödüle değer eserler içinden seçilen 10 ADET KONULU ŞİİR ;

2022 Hikmet Okuyar Türkiye BİRİNCİLİK Ödülü' ile ödüllendirilecektir..

....

25. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nın Konusu: ' ÖZELLİKLERİ ve GÜZELLİKLERİ ile İLLERİMİZ ve İLÇELERİ ' olarak belirlendi.

.......AKÇAKOCA, AKÇAY, ALANYA, ALUCRA, AYANCIK, BAFRA, BEYPAZARI, BULANCAK, ÇAMBAŞI, ÇAMOLUK, ÇUKUROVA, DERELİ, GEMLİK, GÖRELE, GÜLŞEHİR, GÜRÜN, İSKENDERÜN, KAMAN, KELKİT, KUŞADASI, MANAVGAT, NİKSAR, REŞADİYE, SALİHLİ, SORGUN, SULUOVA, ŞARKIŞLA, ŞAVŞAT, TARSUS, TİREBOLU, YERKÖY ilçesi ile ZARA Şiirleri yazanlar ile doğup büyüdükleri İLÇELER ile yaşadıkları İLÇELER için TANITIM ŞİİRLERİ yazanlar; tasarımlarından örneklerinden gönderirlerse ve gelen eserler de Türkiye Sevdası ile yayına uygun görülürse eser sahipleri 2022 HİKMET OKUYAR ŞİİRE SEVGİ ŞAİRE SAYGI ÖDÜLÜ ile ödüllendirilecektir.

*

.......19 MAYIS 2021 SONRASI YAZILAN Şebingülü Şiirleri de

2022, HİKMET OKUYAR ŞEBİNGÜLÜ DOSTU ÖDÜLÜ



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir