Yönetmenliğini Selim Öngöz'ün, senaryosunu Murat Aksoy'un, görüntü yönetmenliğini de Mehmet Kostakoğlunun yaptığı '25. Kare' filmi, Giresun Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonundaki galasıyla seyircilerle buluştu.
Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘25. Kare’ adlı 93 dakikalık komedi filmi, seyirciler tarafından yoğun alkış aldı.
Film endüstrisinde bilinçaltı yönlendirme tekniği olarak kullanılan yirmi beşinci kare tekniğinin konu edilerek hazırlandığı komedi tarzındaki filmin Üniversite konferans salonundaki gösteriminin ardından, film yapımcı ve oyuncuları sahneye davet edilerek seyircilere tanıtıldı.
Tanıtımın ardından, filmde emeği geçenlere çiçek takdim eden Vali Şahin, filmin özellikle Giresun’un tanıtımı adına önemli bir başarının altına imza attığına vurgu yaparak, “Bu filmle de görüyoruz ki; demek ki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize imkanlar verildiğinde yapamayacakları şey yok. Yalnız azim ve hedefi büyük tutmak gerekli. Her zaman ifade ettiğim bir şey var: Pencereden bakan iki kişi; biri pencerenin önündeki çamuru görüyor, öbürü ise yıldızları görüyor. İşte emeli ve azmi büyük olanlar hayatta hep başarıyı yakalayanlardır. Bu vesileyle filmde emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu. Filmde Giresun’un tanıtımına vurgu yapılması vesilesiyle konuşmalarına devam eden Şahin, “Bu yılın sonuna doğru, adaya Giresun’da gitmeyen ve görmeyen kalmayacak. O güzellikleri, sadece burada olduğu gibi filmle değil, bizatihi gidip göreceksiniz.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Filmde rol alan ve ‘Beşinci Boyut’ dizisiyle de seyircilerin ekranlardan tanıdığı ünlü sinema oyuncusu Doğan Turan, filmin ardından yaptığı açıklamada “Sayın Valimizin de anlattığı gibi, çok değerli bir çalışma olmuş. Mevcut olanaklar içerisinde değerlendirildiğinde çok başarılı bir film olmuş.” şeklinde değerlendirme yaparken, filmde okul müdürünü canlandıran Okul Müdür Yardımcısı Erdem Gülertekin “ 25 senelik öğretmenim. Bugün çok güzel alkışlar geldi. Çok güzel değerlendirmeler oldu. Mutluluğumu kelimelerle ifade etmekte zorlanıyorum.” şeklinde konuştu.
Filmin senaristi ve okul edebiyat öğretmenlerinden Murat Aksoy, filmin gösteriminin ardından yaptığı açıklamada, “Senaryoyu yazarken, anne ve babaları bilinçlendirme adına bir hedef koymuştuk kendimize. Çünkü bilinçaltı etkileme yöntemleri daha çok çocuklar hedef alınarak hazırlanıyor. Amacımız onları bilinçlendirmekti.” şeklinde konuştu.
Bundan sonra Türkiye’yi uluslar arası festivallerde temsil edecek bir film projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını belirten filmin yönetmeni Selim Öngöz, “Topluma sosyal değerlerin aktarılması hususunda en geçerli ve etkili unsurun film olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık beş yıldır zihnimi meşgul eden bir konuydu yirmibeşinci kare. Bunun üzerinde uzun araştırmalarım oldu. Ve sonrasında da kendimde bir sorumluluk hissettim. Bu konuyu, daha çok insanın bilmesi gerektiği ve duyması düşüncesiyle yola çıktım. Nasıl anlatabilirizin cevabını aradım hep. Bu arayış beraberinde harika bir ekibin doğmasına sebep oldu. Ve netice ortada… Sırada ise ses getirecek bir proje var hedefte. Adı 1916. Birinci dünya savaşı yıllarında bu yörede yaşanmış acı ve ızdırapları anlatan bir film olacak ve hem kalitesi hem de içeriğiyle ülke gündeminde yerini alacak. Bu film dedelerimizin, ninelerimiz bizlere gözyaşları ile anlattıkları ve yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş gerçekleri anlatan bir film olacak.” şeklinde konuştu.
9 Mart 2012 tarihinden itibaren sinema salonlarında da seyircileriyle buluşacak olan film, ilk olarak Giresun G-City ve Best sinema salonlarında gösterime girecek.