Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7181 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2012 - 18:49

'25.Kare' Gösterime Hazır

Büyüt
Küçült
25.Kare Gösterime
Senaryosu için iki yıl, çekimleri ve montajı için de birer yıl çalışılan '25.Kare' filmi için geri sayım başladı.

Senaryosu için iki yıl, çekimleri ve montajı için de birer yıl çalışılan '25.Kare' filmi için geri sayım başladı.

Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 25. ‘Kare filmi’; oldukça küçük bütçesi, kalitesi, senaryosu ve profesyonel teknikleriyle dikkat çekiyor.

İlk gösterim 25 Şubat 2012 günü Giresun Üniversitesinin Güre yerleşkesi rektörlük konferans salonunda yapılacak olan film, 9 Mart 2012 tarihinden itibaren de Giresun G-City ve Best sinema salonlarında gösterime girecek.

Çekimlerine 31 Mart 2011 tarihinde başlan film, Giresun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yaklaşık 1000 TL gibi küçük bir bütçeyle hazırlandı. Gerek senaryosu gerekse kalitesiyle kendisinden çokça söz ettirecek bir konuyu ele alan film, sinema sektöründe sıkça kullanılan bilinçaltı yönlendirme tekniklerini ele aldı.

Filmin yönetmeni ve aynı zamanda okulun bilgisayar öğretmeni Ercan Selim Ongöz filmin galası öncesinde yaptığı açıklamada, “27 Haziran gecesi Giresun Adasında sona eren '25. Kare' filminin çekimleri, 17 farklı mekanda toplam 74 sahneyle çekildi. Yola çıkarken, böylesine muazzam bir filmin ortaya çıkacağını hiç tahmin etmemiştik. Yola çıktıktan sonra ise, birbirimizin heyecanından güç olarak fevkalade diyebileceğimiz bir ürün ortaya çıktı. Ve şimdi yapım ekibi olarak bizler, yeni bir proje üzerinde daha çalışmaya başladık bile. Projenin adı '19162'

'1916', 1.dünya savaşının sürdüğü yıllarda yöremizde yaşanmış yürek burkan bir yol hikayesini konu alan ve o dönemin acılarını, gerçeklerini anlatan bir dönem filmi olacak. Büyüklerimizin gözyaşlarıyla anlattıklarını, tarih kitaplarının yazmadıklarını, yeni nesillere ve tüm dünyaya belki de bu yolla anlatabiliriz. Şimdiye kadar bu bölgenin o yılarını anlatan bir film çekilmemiş. Ama bu filmler çekilmeli. Biz yine ilkini yapacağız. '1916' Türkiye’yi Uluslar Arası Festivallerde temsil edecek bir film olacak. '25. Kare’'nin, 1916’nın nasıl bir film olacağı yönünde izleyenlere bir fikir vereceğini umuyoruz.” şeklinde konuştu.




    






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir