Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7409 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2012 - 10:38

36.Turizm Haftası ile Giresun Günleri

Büyüt
Küçült
36.Turizm Haftası ile Giresun
36.TURİZM HAFTASI ile GİRESUN GÜNLERİ.. / Hikmet OKUYAR

36.TURİZM HAFTASI ile GİRESUN GÜNLERİ.. / Hikmet OKUYAR
 
36.Turizm Haftası münasebetiyle Kültür ve Turizm bakanı Sn Ertuğrul Günay'ın yayınladığı mesajı çok önemsediğini bildiren ve yıllardan beri Türkiye Sevdası ile Turizm konusunu değerlendirdiklerini söyleyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar;36.Turizm Haftası ile Giresun Günleri başlıklık yazısında mesaja vurgu yaparak şunları söyledi:
 
'' Ekonomik, sosyal, kültürel ve politik yaşamın paydaşı olan turizm bir barış projesi olarak dünyamıza ışık tutan bir sektördür. Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen turizm farklı kültürleri yakınlaştırması itibariyle bugün küresel olarak en fazla ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzur ortamına hizmet etmektedir.
Ülkemizin bu özelliklerini, tüm dünyaya gerektiği gibi tanıtarak Türkiye'yi dünya çapında bir marka haline getirmek üzere büyük bir duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Dünyadaki kriz ortamına rağmen turizmdeki büyüme hızını istikrarla sürdüren ülkemiz günümüzde dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasında yer almaktadır. Kültürel ve sanatsal yaşamını turizme kazandıran ülkemiz günümüzde ortalama yüzde 10 büyüyerek dünyanın 7. turizm ülkesi olmuştur. 2002 yılından günümüze 4-5 yıldızlı otel sayımız ortalama yüzde 132 artarken, ülkemiz mavi bayraklı plaj sıralamasında ise dünyanın 4. ülkesi konumuna yerleşmiştir.
....

Dünya turizminde söz sahibi ülkelerin kültürü ve altyapısıyla öne çıktığının bilinciyle tarihi ve doğal güzelliklerimize ve kültürel varlıklarımıza dönem ayrımı yapmaksızın sahip çıkıyor ve altyapımız ile kültürel değerlerimize büyük bir önem veriyoruz... '' ifadeleriyle önemli konuları değerlendiren Bakanın;hafta boyunca ve yıl sonuna kadar yapılması gerekenlere ayna tuttuğunu vurguladı ve teşekkür etti..Okuyar yazısına şöyle devam etti:
 
21 Mart 2012 tarihinden başlayarak; Şiir Bayramı, Ağaç Bayramı, Ormancılık Haftası, Kütüphanecilik ve Kütüphaneciler Haftası, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri derken bugünlere geldik.

36.Turizm Haftası etkinlikleri  başlığı ile arama yaptığımızda; bazı  yerlerde 15 - 22 Nisan 2012 tarihleri arasında dolu dolu etkinlikler, açılışlar yapıldığını; konserler, geziler, konferanslar, forumlar düzenlendiğini; şiir dinletileri tertiplendiğini, resim sergileri açıldığını gördük..Bazı yerlerde yanlış algılamalarla belirli günlerden sayılan 36.Turizm Haftası organizasyonlarının; ticaret lisesi gibi meslek liseleri marifetiyle gerçekleştirildiğini gördük.



Adana, Ağrı, Amasya Artvin, Aydın, Bartın, Batman, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Giresun, Karabük, Karaman,Kars Kayseri Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Samsun, Siirt, Van, Yalova, Yozgat ile Akçakoca, Akşehir, Didim, İznik, Kuşadası, Milas, Niksar, Şebinkarahisar'daki etkinlikleri ilgiyle takip  ettik..   Amasya, Ankara, Aydın, Denizli, Giresun, İstanbul,  Kastamonu, Muğla, Nevşehir, Sivas, Tekirdağ, YalovaYozgat,ve Şebinkarahisar gibi bazı merkezlerde 36.Turizm Haftası anısına OKUYAR ŞİİRLERİ yorumlandığını öğrendik ..    Giresun ve ilçelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce  15 - 22 Nisan 2012 tarihleri arasında ne tür etkinliklerin yapıldığını 2012 Giresun Günleri  ve Uluslararası Giresun Aksu Şenlikleri için ne tür hazırlıkların olduğunu, 2011 yılında Giresun Kültür ve Turizm Faliyetlerinden hangi olumlu sonuçların alındığını 23 Nisan Bayramı sonrasında sorup öğreneceğiz.. 20-21 Nisan 2012 Tarihleri arasında Giresun Üniversitesi Rektörü Sn. Attar, yönetim kadrosu ve uzmanlarıyla birlikte Çamoluk, Alucra ve Şebinkarahisar'da açılışlara katılıp bir dizi ziyaretlerde bulunup  sorunlar ve çözümlerle ilgilendi. Sn. Rektör Attar'ın Şebinkarahisar mesajını bizler de çok önemsiyoruz. Turizm haftası türkiye genelinde Türkiye Sevdası ile tanıtım turizm kültür sanat etkinliklerimizi sürdürürken;  
'' Özellikleriyle ve Güzellikleriyle GİRESUN ve İlçeleri şiirlerle tanıtılıyor..'' diyen Şüsiyad Başkanı Hikmet Okuyar
; Okuma Seferberliği kapsamında ''Türkiye Okuyor '' kampanyasına
'' Okuyar '' diyerek doğrudan yüzde yüz katlı yapmak için ilginç bir Proje çalışması olarak hazırlanan tanıtım turizm kültür sanat eseri
Türkiye Sevdası
ile yıllardan beri GİRESUN ve İlçeleri tanıtımına önemli katkılar yaptığımızı bildirdik.
...
15. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması'nın 15 ayrı yarışma konusu arasında GİRESUN ve İlçeleri'nin de yer aldığını bildiren ve ''Özellikleri ve Güzellikleri ile GİRESUN ve İlçeleri şiirlerle tanıtılıyor '' dedik. ..

Özellikleri ve Güzellikleri ile GİRESUN ve İlçeleri;
 
Merkez ilçeAlucraBulancakÇamolukÇanakçıDereliDoğankentEspiyeEynesilGöreleGüceKeşapPirazizŞebinkarahisarTireboluYağlıdere

2012 Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması kapsamında olduğunu  yarışma sonunda şiir dünyasına yeni yeni GİRESUN ŞİİRLERİ kazandıracağımızı duyurduk. Giresun ve ilçeleri için Yayla Turizmi, Doğa Turizmi, Sağlık Turizmi ve Kültür Turizmi çok büyük önem arzediyor diyerek  sık sık turizm uzmanlarınca sertifikalı  kurslar seminerler teşvik edici konferanslar düzenlenmesini istedik. 2012Turizm haftası ile ilgilenen turizmcilere, öğretmenlere, öğrencilere tanıtım turizm kültür sanat eseri Türkiye Sevdası sayfalarından Hikmet Okuyar imzalı Alucra Türküsü, Çamoluk Türküsü, Şebinkarahisar Türküsü, Gurbet ve Hasret Türküsü, Şebinkarahisar Turizm ve Kültür Şenlikleri, Dikmetaş Türküsü, Dereli Kümbet Yaylalar Şenliği ile Giresun Geceleri isimli şiirleri armağan ettik.  
GİRESUN G E C E L E R İ / Hikmet OKUYAR
   
    BULUŞTUK YİNE BUGÜN..
    ŞEN OLSUN OCAĞIMIZ.
    DESTEK OLUN ŞENLENSİN..
    KÖYÜMÜZ, BUCAĞIMIZ.
    =
    TOPLASIN, BİRLEŞTİRSİN..
    SILA DÜŞÜNCELERİ.
    AYDINLIĞA GÖTÜRSÜN..
    GİRESUN GECELERİ.
    =
    TOPAL OSMAN SEVGİSİ,
    YAŞASIN YÖREMİZDE.
    COŞKUYLA YAŞATILSIN..
    NE VARSA TÖREMİZDE.
    =
    YARALARI SARALIM,
    BİRLEŞSİN ELLERİMİZ.
    MUTLULUĞA ERELİM..
    BAL YESİN DİLLERİMİZ.
    =
    TİREBOLU, GÖRELE,
    YAĞLIDERE, ESPİYE,
    EYNESİL'İ SOR HELE..
    YATIRIM OLSUN DİYE.
    =
    ALUCRA, KOŞMUŞ GELMİŞ,
    PİRAZİZ, COŞMUŞ GELMİŞ,
    ÇAMOLUK, AŞMIŞ GELMİŞ..
    HASRETLİK DOLSUN DİYE.
    =
    ÇANAKCI, GÜCE SELİ,
    BULANCAK TUMUŞ YOLU.
    DOĞANKENT ARZU DOLU..
    NETİCE ALSIN DİYE.
    =
    KEŞAPLI EL İSTİYOR,
    DERELİ BOL İSTİYOR,
    ŞEBİNLİ GÜL İSTİYOR..
    KADERİ GÜLSÜN DİYE.
    =
    UMUDUNU KESMESİN,
    UŞAĞIMIZ, ERİMİZ.
    ÖZEL İLGİ BEKLİYOR..
    FINDIK BAHÇELERİMİZ.
    =
    GELSİN MISIR EKMEĞİ,
    BAK PEKMEZİN TADINA.
    HAMSİ ÇORBASI İÇİP..
    ERESİN MURADINA.
    =
    FINDIK DA ZEYTİN GİBİ,
    GERÇEK YERİNİ BULSUN.
    İYİ SİYASET YAPMAK..
    BOYNUMUZA BORÇ OLSUN.
    =
    YAZ GELSİN HEP BİRLİKTE,
    ÇIKALIM YAYLALARA.
    SILADA BULUŞALIM..
    DOSTLARI GÖRE GÖRE.
    =
    HİKMET'İN DEYİŞLERİ,
    BÜLBÜL'ÜN NEFESİNDE.
    DİNLEYENE SÖZÜ VAR..
    EĞRİBEL TEPESİ'NDE...
    =
    Hikmet OKUYAR
    Şüsiyad Başkanı
    ATAPARK - GİRESUN
    .........................

   



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir