Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7104 kez okundu. | Kategori : K.SANAT
Haberin Tarihi :   15 Mart 2011 - 18:58

Alucralılar Kültür Ziyafeti Verdiler

Büyüt
Küçült
Alucralılar Kültür Ziyafeti
Alucra Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve Şair Yavuz Kayacık ve Şaire Derya Tosun Yılmaz tarafından desteklenen Nağmelerde Alucra Şiir Yarışmasının Ödül töreni İstanbul'da yapıldı.

Alucralılar Kültür Ziyafeti Verdiler

Alucra Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen ve Şair Yavuz Kayacık ve Şaire Derya Tosun Yılmaz tarafından desteklenen Nağmelerde Alucra Şiir Yarışmasının Ödül töreni İstanbul'da yapıldı. Alucra Doludere Köyü Derneği’nin Okmeydanı’nda bulunan salonlarında yapılan törene çok sayıda şair, yazar, stk temsilcisi ve misafirler katıldı. 

Jüriliği Adana'dan Gazeteci Yazar Münevver Duver, Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Sabiha Serin, Yozgat'tan şair ve yazar Murat Duman ile Ortanca Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Şahinoğlu tarafından yapılan yarışma için gönderilen yüzlerce eser arasından Yozgat’tan Salim Gülbahçe Alucraname adlı eseriyle birinci oldu. Dereceye giren diğer eserler ise İbrahim Şaşma- Karaman, Sevim Aslanalp - Sakarya, M. Nihat Malkoç - Trabzon, Neşe Balıkçı - Ankara ve Emine Sevinç Öksüzoğlu şeklinde gerçekleşti. 

Saat 13’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda önce Alucra Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tülay Dolu konuştu. Dolu konuşmasında yarışmacılara, jüri üyelerine ve katılan tüm konuklara teşekkür ederek ilçe bazında belki de ilk defa yapılan böyle bir organizasyonun mutluluğunu yaşadığını belirterek, “inşallah bu ilk yarışmamız sizler tarafından beğenilerek devamını sağlarız dedi. Dolu daha sonra “gerçekten de kelimeler sığmayacak kadar büyük olan Alucra sevgimizi dizelere döken şairlerimize teşekkür ediyor, emeği geçen tüm arkadaşlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum” dedi. 

Jüri Onursal Başkanı  İhsan Tekoğlu yaptığı konuşmada “başarı beş unsura bağlıdır. Bu unsurlardan birinin eksik olması halinde başarıdan söz edilemez. Bu organizasyonu yapan arkadaşlarımızı takdir ediyoruz. Çünkü böyle bir iş yapa insan mutlaka takdiri hak etmektedir. Bu arkadaşlarımızı takdir etmek yanında tebrik ediyoruz. Tebrik edilmeyen hiçbir iş tekrarlanmaz. Bu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Peygamberimiz insanlara teşekkür etmeyen, Allah'a şükretmez buyuruyor. Bu arkadaşlarımızı ayrıca teşvik ediyoruz. Yaptığınız iş başarılı, tekrarını istiyoruz. Ve ayrıca yapılan bu işi komşu il ve ilçelerimiz ve belki de köylerimiz için tavsiye ediyoruz. Kültür insanların vazgeçemeyeceği bir şeydir. Topluluklar parasız da yaşayabilirler ama kültürsüz asla” dedi. 

Program daha sonra mahalli sanatçıların türküleri, şairlerin şiirlerini seslendirmesi, halk oyunları ekibinin folklor gösterileri ile miniklerin sema gösterisi ile devam etti. Misafirlerin yarışmada derece alanlara plaket ve ödüllerini vermesi ile devam eden programda emeği geçenler de plaketle ödüllendirildiler.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir